Vienas gurkšnis — ir jūs Tbilisyje! Skaniausią gruzinišką sriubą pagaminsite greičiau nei ištarsite „chinkaliai”

Charčo – tai garsus gruziniškas jautienos sriuba su prieskoniais, riešutais ir pomidorų pasta. Pavadinimas „charčo” gruziniškai reiškia mėsos sriubą.

Tai maistingas ir šildantis patiekalas, kuris ypač tinka šaltuoju metų laiku. Charčo pasižymi ryškiu, šiek tiek rūgštelėjusiu skoniu, aromatingais prieskoniais ir tiršta tekstūra, dėl ko ji dažnai laikoma pagrindine sriuba Kaukazo virtuvėje.

Charčo istorija skaičiuoja kelis šimtmečius ir neatsiejamai susijusi su gruzinų virtuve, kur vertinamas mėsos, prieskonių ir rūgščių padažų derinys. Iš pradžių ji buvo gaminama tik iš jautienos, nes ši mėsa suteikdavo sriubai sodrų skonį. Dabar yra receptų su vištiena ar ėriena. Tačiau klasikinis variantas su jautiena išlieka populiariausias Gruzijoje.

Ingredientai:

  • Augalinis aliejus — 4 v.š.
  • Svogūnai — 2 vnt.
  • Morka — 1 vnt.
  • Česnakas — 4 skiltelės
  • Graikiniai riešutai — 80 g
  • Pomidorų pasta — 3 v.š.
  • Chmeli-suneli — 1 v.š.
  • Pipirų mišinys — 1/3 a.š.
  • Kalendros sėklos — ½ a.š.
  • Sultinys — 2 litrai
  • Druska — 1 v.š.
  • Cukrus — 1 a.š.
  • Ryžiai — 100 g
  • Kalendros žalumynai — 15 g
  • Petražolės — 15 g

Gaminimo procesas:

  1. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų. Smulkiais kubeliais supjaustome svogūnus ir morkas, dedame į aliejų ir kepame, kol suminkštės.
  2. Per spaudiklį į daržoves praleidžiame česnako skilteles, dar kepame porą minučių. Susmulkiname graikinius riešutus iki smulkių trupinių būsenos, dedame prie daržovių ir kepame dar 2 minutes.
  3. Į kepinį dedame pomidorų pastą, pridedame chmeli-suneli, pipirų mišinį ir kalendros sėklas, išmaišome. Įpilame į kepinį sultinį, pasoliname ir pabarstome cukrumi.
  4. Į karštą sultinį sudedame ryžius, užviriname sriubą. Tada uždengę dangčiu ant mažos ugnies verdame sriubą 20 minučių.
  5. Susmulkiname kalendrą ir petražoles, suberiame į sriubą.

Patarimas: Jei norite pagaminti mėsišką charčo, galite iš anksto išvirti jautieną ir pridėti į sultinį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video