Varškės stebuklas: tobulai tinka pusryčiams. Purus desertas be miltų ir sviesto alsuojantis rudeniu

 

Varškės apkepas – patiekalas, žinomas daugeliui, gimusių SSRS laikais. Viskas dėl to, kad varškės apkepą kepdavo visuose vaikų darželiuose ir mokyklose. Šis patiekalas iki šiol rekomenduojamas vaikų įstaigoms. Tačiau dabar valgiaraštyje varškės apkepą tampa sunkiau pamatyti.

Patiekalas atkeliavo pas mus iš Europos, tiksliau – iš Prancūzijos. Nors viduramžiais iš varškės gamindavo nedaug patiekalų, vis dėlto jie atnešė varškės kepimo idėją.

Vėliau apie apkepų receptus sužinojo rusų virėjai, kurie kaip tik iškepdavo varškę su pienu ir išplaktu kiaušiniu. Gautas purus ir minkštas patiekalas, kurį pamėgo daugelis.

Varškės apkepo ingredientai:

  • Varškė – 600 g;
  • Kiaušiniai – 4 vnt.;
  • Vanilinis cukrus – 1 a.š.;
  • Cukrus – 130 g;
  • Grietinė – 250 g;
  • Kukurūzų krakmolas – 30 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Kokoso drožlės – 50 g;
  • Migdolų drožlės.

Varškės apkepo gaminimas:

  1. Kiaušinius dalijame į baltymus ir trynius, trynius kartu su cukrumi ir krakmolu sudedame į varškę. Į varškę įdedame grietinės ir išplakame panardinama maišykle iki vientisos masės.
  2. Į baltymus įberiame druskos, išplakame iki standžių purių viršūnėlių. Mentele atsargiai sudedame baltymų masę į varškės masę, sujungiame.
  3. Į varškės masę suberiame kokoso drožles, išmaišome. Į kepimo formą išklojame kepimo popierių šonuose ir ant dugno.
  4. Sudedame varškės masę į formą ir kepame 160 laipsnių temperatūroje 50-60 minučių.
  5. Rekomenduojame prieš kepimą papuošti varškės masę migdolų drožlėmis.
  6. Po iškepimo varškės apkepą galima pabarstyti cukraus pudra.

Šis lengvas varškės apkepas – puikus pasirinkimas sveikiems pusryčiams ar desertui. Jis ypatingas tuo, kad ruošiamas be miltų ir sviesto, todėl yra lengvesnis ir tinkamesnis tiems, kas renkasi sveikesnę mitybą. Apkepo tekstūra yra puri ir švelni, o skonis – subtilus ir malonus. Patiekite jį su uogomis ar uogiene, kad papildytumėte skonį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video