Trys paprasti maisto produktai, padedantys atsikratyti pilvo riebalų

belly fat reducing foods

Trys maisto produktai, kurie veiksmingai veikia pilvo riebalus, yra avokadai, žalioji arbata ir graikiškas jogurtas. Avokaduose yra mononesočiųjų riebalų, kurie mažina uždegimą, susijusį su pilvo riebalais. Žaliojoje arbatoje esantys katechinai skatina medžiagų apykaitą ir ypač veikia visceralinius riebalus, jei vartojama 2-3 kartus per dieną. Graikiškame jogurte esantis didelis baltymų kiekis skatina sotumą, o jame esantis kalcis gerina riebalų apykaitą pilvo srityje. Šie maisto produktai geriausiai veikia, kai įtraukiami į nuoseklų, subalansuotą mitybos planą, o ne į laikinas dietas. Mokslo žinios apie šių produktų veiksmingumą atskleidžia netikėtą naudą kovojant su riebalais.

Avokadai: Sveiki riebalai, kurie kovoja su riebalais

Daugelis mitybos specialistų rekomenduoja avokadus kaip galingą sąjungininką mažinant pilvo riebalus dėl jų unikalaus maistinio profilio. Daug mononesočiųjų riebalų, ypač oleino rūgšties, turintys avokadai padeda mažinti uždegimą ir atsparumą insulinui – du veiksnius, susijusius su pilvo riebalų kaupimusi.

Reklama

Šiuose vaisiuose yra daug skaidulinių medžiagų (maždaug 14 g avokade), kurios skatina sotumo jausmą ir reguliuoja cukraus kiekį kraujyje. Be to, avokaduose yra tokių svarbių maistinių medžiagų kaip kalis, magnis ir vitaminai C, E ir K.

Tyrimai rodo, kad kasdien suvalgant nuo trečdalio iki pusės avokado galima pagerinti svorio valdymo rezultatus. Sveikų riebalų ir skaidulų derinys padeda kontroliuoti alkį ir palaiko medžiagų apykaitos procesus, nukreiptus prieš visceralinius riebalus.

Žalioji arbata: Jūsų medžiagų apykaitą skatinantis gėrimas

Nors avokadai siūlo tvirtą mitybą per sveikus riebalus, žalioji arbata, kovojanti su pilvo riebalais, yra skysto pavidalo. Šio senovinio gėrimo sudėtyje yra katechinų, ypač epigalokatechino galato (EGCG), kuris, kaip įrodyta, skatina medžiagų apykaitą ir didina riebalų oksidaciją.

Reklama

Tyrimai rodo, kad kasdien išgeriant 2-3 puodelius žaliosios arbatos, organizmo gebėjimas deginti kalorijas gali padidėti 3-4 % ir konkrečiai nukreiptas į pilvo riebalus.

Kofeino ir katechinų derinys veikia sinergiškai, skatindamas termogenezę – organizmuose vykstantį šilumos gamybos procesą.

Kad gautumėte didžiausią naudą, vartokite šviežiai užplikytą žaliąją arbatą be priedų, tokių kaip cukrus ar grietinėlė.

Reklama

Graikiškas jogurtas: Baltymų pilvo riebalų kovotojas

Graikiškas jogurtas yra maistinė jėga kovoje su užsispyrusiais pilvo riebalais, nes jame yra beveik dvigubai daugiau baltymų nei įprastame jogurte, o angliavandenių – mažiau.

Šis pieno supermaistas dėl didelio baltymų kiekio skatina sotumo jausmą, todėl per dieną suvartojama mažiau kalorijų. Tyrimai rodo, kad kalcio turtingas maistas, pavyzdžiui, graikiškas jogurtas, gali pagerinti riebalų apykaitą, ypač pilvo srityje.

Kad gautumėte kuo daugiau naudos, rinkitės paprastą, nesaldintą jogurtą, kad išvengtumėte pridėtinio cukraus, kuris neigiamai veikia svorio reguliavimo pastangas.

Reklama

Kasdienė 170-230 g porcija gali suteikti apie 15-20 g baltymų, o tai gerokai padidina rekomenduojamą suvartojamų baltymų kiekį ir padeda išlaikyti raumenis lieknėjant.

Kodėl pilvo riebalai skiriasi nuo kitų kūno riebalų

Po mūsų kūno paviršiumi esantys pilvo riebalai iš esmės skiriasi nuo kitų kūno riebalų rūšių dėl savo vietos ir medžiagų apykaitos aktyvumo. Šie visceraliniai riebalai supa svarbiausius pilvo ertmės organus, priešingai nei poodiniai riebalai, esantys tiesiai po oda.

Visceraliniai pilvo riebalai išskiria uždegimines medžiagas ir hormonus, kurie gali sutrikdyti medžiagų apykaitos procesus. Tai susiję su didesne 2 tipo diabeto, širdies ir kraujagyslių ligų ir tam tikrų rūšių vėžio rizika.

Reklama

Tyrimai rodo, kad jis lengviau reaguoja į dietos ir fizinių pratimų intervencijas, palyginti su užsispyrusiomis poodinėmis riebalų sankaupomis tokiose srityse kaip šlaunys ar rankos. Dėl to, kad pilvo riebalai yra netoli kepenų, jie kelia ypatingų problemų bendrai sveikatai.

Ilgalaikių rezultatų užtikrinantis tvarus mitybos planas

Norint sumažinti pilvo riebalų kiekį, tvaraus mitybos plano kūrimas yra veiksmingesnis nei trumpalaikės dietos. Nuoseklumas pranašesnis už periodinį ribojimą, nes organizmas geriau reaguoja į reguliarią, subalansuotą mitybą nei į nepritekliaus ir pertekliaus ciklus.

Sėkmingas planas apima saikingas baltymų turinčio maisto, sudėtinių angliavandenių ir sveikų riebalų porcijas, mažinant perdirbtų produktų ir pridėtinio cukraus kiekį. Užuot visiškai panaikinę maisto produktų grupes, sutelkite dėmesį į kokybę ir laiką. Daugelis mitybos specialistų rekomenduoja valgyti gausesnį maistą dienos pradžioje ir lengvesnį vakarinį maistą, kad optimizuotumėte medžiagų apykaitą.

Reklama

Nedideli, tvarūs pokyčiai duoda reikšmingų rezultatų, todėl laipsniškos korekcijos yra veiksmingesnės nei radikalūs mitybos pokyčiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like