Silkė po kailiu torto pavidalu: senas receptas nauju stiliumi

Klasikinė silkė po kailiu – vienas populiariausių šventinių patiekalų. Bet ar bandėte ją paruošti kaip tikrą tortą? Skonis lieka tas pats, o pateikimas – visiškai kitoks. Svečiai tikrai nustebę.

Šį receptą atradau Zapyškio krašte, kur viena šeimininkė jau daugelį metų taip ruošia šventiniam stalui. Paruošti nesudėtinga, o „wow” efektas garantuotas.

Ingredientai (24 cm tortui)

Pagrindiniai:

  • 400 g silkės filė
  • 500 g burokėlių (apie 3 vnt.)
  • 4–5 bulvės
  • 3 morkos
  • 1–2 svogūnai
  • 500 g majonezo
  • 25 g želatinos
  • 100 ml šalto vandens
  • Druskos pagal skonį

Svogūnų marinatui:

  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • ½ šaukšto acto
  • 200 ml vandens

Papuošimui:

  • Žalumynai
  • Granato sėklos (pagal norą)

Paruošimas

Daržoves išvirkite iš anksto ir atvėsinkite. Silkę nuvalykite nuo odos ir kaulų – turi likti tik švarus filė.

Svogūnus supjaustykite ir užpilkite marinatu (vanduo, cukrus, druska, actas). Palikite 15–20 minučių, tada nusausinkite.

Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkt.

Daržoves sutarkuokite stambia tarka.

Sluoksniavimas

Į 24 cm tortinę (geriausia su nuimamu dugnu) dėkite sluoksnius:

  1. Pusė bulvių + majonezas
  2. Marinuoti svogūnai
  3. Silkės filė, supjaustyta kubeliais
  4. Morkos + majonezas
  5. Likusi pusė bulvių + plonas majonezo sluoksnis

Burokėlių želė

Virtus burokėlius sudėkite į dubenį, įdėkite 300 g majonezo, druskos ir pipirų pagal skonį. Sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.

Išbrinkusią želatiną pašildykite mikrobangų krosnelėje kelias sekundes, kol ištirps. Supilkite į burokėlių masę ir dar kartą išmaišykite.

Burokėlių želė užpilkite tortą. Švelniai pakratykite formą, kad išeitų oro burbuliukai ir paviršius būtų lygus.

Stingimas ir patiekimas

Padėkite tortą į šaldytuvą 4–6 valandoms, geriausia – per naktį.

Prieš patiekiant atsargiai nuimkite formos kraštus. Papuoškite šviežiais žalumynais ir granato sėklomis – raudona ir žalia spalvos puikiai dera prie burokėlių.

Pjaustykite kaip tikrą tortą – aštriu peiliu, sudrėkintu karštu vandeniu.

Patarimas

Šis tortas puikiai tinka paruošti iš vakaro – per naktį sluoksniai susigeria, skoniai susijungia, o želė tvirtai sustingsta. Kitą dieną tereikia papuošti ir patiekti.

Atrodo įspūdingai, skonis pažįstamas, o pastangų reikia ne daugiau nei įprastoms sluoksniuotoms salotoms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video