Ši naminė skumbrė tokia skani, kad parduotuvinę pamiršite visam laikui

Screenshot

Parduotuvėse siūloma sūdyta skumbrė dažnai būna per sūri, per sausa arba su ilgu ingredientų sąrašu. Naminė versija – visai kas kita. Švelniai sūdyta, aromatingai pagardinta ir paruošta vos per parą. Puikus užkandis šventiniam stalui ar šeimos vakarienei.

Kodėl verta gaminti patiems

Naminė sūdyta skumbrė leidžia kontroliuoti ir druskos kiekį, ir prieskonius. Galite pasirinkti klasikinį variantą su pipirais ir česnaku arba eksperimentuoti su kariu, citrina ar žolelėmis. Rezultatas visada švelnesnis ir aromatingesnis nei parduotuvinis.

Be to, procesas paprastesnis, nei atrodo – didžiąją laiko dalį žuvis tiesiog stovi šaldytuve.

Ingredientai

Vienai skumbrei reikės:

  • 1 skumbrės (apie 500 g neapdorotos)
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos be kaupo
  • 4–5 skiltelių česnako
  • prieskonių pagal skonį (juodųjų pipirų, kvapiųjų pipirų, džiovintų žolelių)

Žuvies paruošimas

Skumbrę šiek tiek atšildykite – tik tiek, kad būtų galima pjaustyti peiliu. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, bet neplaukite vandeniu – taip žuvis išlaikys tvirtesnę struktūrą.

Nupjaukite galvą ir uodegą. Padarykite pjūvį išilgai nugaros ir atsargiai atverkite žuvį kaip knygą. Išimkite stuburą kartu su viduriais, nuimkite tamsią vidinę plėvelę ir patikrinkite, ar neliko smulkių kaulų.

Sūdymas ir prieskoniai

Paruoštą skumbrės filė įtrinkite druska iš abiejų pusių. Vienai žuviai pakanka vieno arbatinio šaukštelio.

Prieskonius rinkitės pagal skonį:

  • Klasikinis variantas – malti juodieji pipirai ir smulkintas česnakas
  • Ryškesnis skonis – karis su keliomis citrinos skiltelėmis
  • Aromatingas mišinys – kvapieji pipirai, džiovintas salierai, raudonieji pipirai

Česnako skilteles sutrinkite arba supjaustykite plonais griežinėliais ir paskirstykite ant žuvies.

Vyniojimas ir marinuojimas

Kiekvieną žuvies gabalą suvyniokite į tvirtą ritinėlį. Apvyniokite maistine plėvele 5–7 sluoksniais, spausdami iš šonų, kad neliktų oro. Galus susukite arba užriškite.

Rulonus sudėkite į indą ir palikite šaldytuve 6–12 valandų – galima per naktį. Tada perkelkite į šaldiklį dar bent 10 valandų. Šaldymas ne tik užbaigia marinuojimo procesą, bet ir užtikrina žuvies saugumą.

Patiekimas

Prieš patiekdami išimkite skumbrę iš šaldiklio 10–15 minučių anksčiau – tegul šiek tiek atšyla. Supjaustykite plonais griežinėliais.

Tokia skumbrė puikiai dera su juoda duona, svogūnų žiedais ar šviežiomis salotomis. Švelniai sūdyta, aromatingai pagardinta – tikras naminis delikatesas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video