Patiekalas su faršu, kuris nustebins visus. Receptas iš paprastų ingredientų: skani idėja vakarienei

 

Mėsos apkepas – tai patiekalas, turintis ilgą istoriją ir egzistuojantis įvairių pasaulio tautų virtuvėse. Sunku tiksliai nustatyti, kada ir kur pirmą kartą pasirodė mėsos apkepas, bet galima spėti, kad tai įvyko gilios senovės laikais. Tikėtina, kad mėsos apkepai buvo populiarūs dar antikoje, nes jų gaminimui nereikėjo sudėtingų ingredientų ar specialių įgūdžių.

Skirtingose šalyse egzistuoja unikalūs mėsos apkepų receptai. Pavyzdžiui, rusų virtuvėje populiarus mėsos apkepas su bulvėmis ir svogūnais, o italų – lazanija su mėsos faršu ir bešamelio padažu. Šiandien mėsos apkepai išlieka populiarus patiekalas daugelyje pasaulio šalių. Pagaminsime mėsos apkepą su daržovėmis.

Ingredientai:

  • faršas — 500 g;
  • druska — ½ a.š.;
  • džiovintas česnakas — žiupsnelis;
  • kiaušinis — 1 vnt.;
  • prieskonių mišinys chmeli-suneli — ⅓ a.š.;
  • džiūvėsėliai — 2 v.š.;
  • svogūnai — 2 vnt.;
  • morka — 1 vnt.;
  • saldžioji paprika — 1 vnt.;
  • pomidorų pasta — 1 v.š.;
  • sacebeli padažas — 1 a.š.;
  • vanduo — 200 ml;
  • juodieji pipirai — žiupsnelis;
  • cukrus — 2 a.š.;
  • petražolės — ryšulėlis;
  • bulvės — 5 vnt.

Mėsos apkepo su daržovėmis gaminimas:

  1. Į faršą įberiame druskos, džiovinto česnako, prieskonių mišinio ir džiūvėsėlių. Įmušame į faršą kiaušinį, smulkiai supjaustome svogūną ir dedame į faršą.
  2. Sumaišome visus ingredientus farše. Supjaustome žiedais antrą svogūną, pakepame keptuvėje su augaliniu aliejumi porą minučių.
  3. Sutarkuojame morką stambia tarka, dedame prie svogūnų, kepame kartu. Nuluptą saldžiąją papriką supjaustome nedideliais kubeliais, dedame prie morkos ir svogūnų.
  4. Į daržovių mišinį dedame pomidorų pastos ir sacebeli padažo, įberiame cukraus ir juodųjų pipirų, išmaišome. Įpilame į mišinį vandens, uždengiame dangčiu ir troškiname 7-10 minučių.
  5. Susmulkiname petražoles ir įdedame į daržovių padažą.
  6. Nulupiname bulves ir supjaustome nedideliais griežinėliais.
  7. Formuojame iš faršo nedidelius rutuliukus, kuriuos įdedame tarp dviejų bulvių griežinėlių. Faršą su bulvėmis dedame briaunomis į keptuvę, išdėliojame „sumuštinius” ratu.
  8. Rato iš bulvių ir faršo viduryje dedame troškintas daržoves.
  9. Paliekame patiekalą orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
  10. Pagal pageidavimą galima apkepą uždengti folija.

Gaunasi neįprastas apkepas iš daržovių ir faršo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video