Paprastas namų gamybos daktariškos dešros receptas butelyje: parduotuvėje jos daugiau nebepirksite

Pagal šią technologiją bet kuri šeimininkė galės pasigaminti namų gamybos virtą dešrą.

Neverta pirkti virtos dešros parduotuvėje – galima pasigaminti savarankiškai

Daktarišką dešrą mėgsta daugelis žmonių ir, žinoma, perka ją parduotuvėje. Tačiau mažai kas žino, kad namų gamybos virta dešra lengvai pagaminama namuose. Taip jūs galėsite pasigaminti produktą be „chemijos”, visiškai natūralų, kuris skoniu bus geresnis už pirktinį.

Namų gamybos daktariška dešra iš vištienos – receptas

Kad namų gamybos daktariška dešra gautųsi būtent tokia, kokios norite – skani ir sultinga, reikia griežtai laikytis gaminimo technologijos, o taip pat namuose rasti tuščią plastikinį pusantro litro talpos butelį.

Ingredientai:

  • Viena žalia višta;
  • Druska, pipirai – pagal skonį;
  • Keturi lauro lapai;
  • Juodieji pipirai žirneliais;
  • 30 gramų želatinos;
  • 300 ml sultinio;
  • 100 ml burokėlių sulčių;
  • Du svogūnai;
  • Dvi morkos;
  • Bet kokie prieskoniai mėsai;
  • 1 a.š. džiovinto česnako.

Gaminimo procesas:

Įsidėmėkite, kaip gaminama namų gamybos daktariška dešra – receptas labai paprastas, patikrintas metų metus. Pirmas dalykas, ką turite padaryti – sudėti vištienos mėsą į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir pastatyti ant viryklės. Kai skystis užvirs, išpilti pirmąjį sultinį kartu su putomis ir vėl užpilti vištą švariu vandeniu. Į puodą įdėti lauro lapą, druskos, du nuluptus sveikus svogūnus, dvi nuluptas sveikas morkas ir pipirus žirnelius. Uždengti dangčiu, pastatyti ant lėtos ugnies ir virti iki gaminimo pabaigos.

Tada išimti vištą ir daržoves iš sultinio ir perkošti jį, atskiriant 250-300 ml skysčio. Atskirame inde užpilti želatiną karštu sultiniu, gerai išmaišyti ir atidėti į šoną. Likusį sultinį supilti į kitą indą, pavyzdžiui, į didelę matavimo stiklinę.

Vištą išskirstyti ir susmulkinti, galima rankomis, atskiriant skaidulas. Morkas supjaustyti griežinėliais ir sudėti į dubenį su vištiena. Žalią burokėlį praleisti per sulčiaspaudę arba sutarkuoti ant tarkos, išgaunant sultis. Į indą su vištiena ir morkomis įberti juodųjų maltų pipirų, džiovinto česnako ir įdėti želatiną sultinyje. Ten pat įpilti dar 300 ml „švaraus” sultinio ir burokėlių sulčių. Tada panardinamu trintuvu viską susmulkinti iki vientisos masės. Galiausiai masę supilti į švarų ir sausą plastikinį 1,5-2 litrų butelį, prieš tai nukirpus jo kakliuką.

Gaminį pastatyti į šaldytuvą 10 valandų arba nakčiai. Ryte kanceliarinio peilio pagalba perpjauti butelį ir pažiūrėti, kokia jums gavosi namų gamybos daktariška dešra – receptas, kaip matote, labai paprastas, bet produktas gaunasi neįtikėtinai skanus.

Patarimai sėkmingam rezultatui:

  1. Vištienos pasirinkimas: Geriausia naudoti visą vištą su oda ir kaulais, nes tai suteikia sultiniui daugiau skonio ir želatina geriau susiformuoja.
  2. Burokėlių sultys: Jos suteikia dešrai gražią rausvą spalvą, būdingą daktariškai dešrai. Jei nemėgstate burokėlių skonio, galite sumažinti jų kiekį iki 50 ml.
  3. Želatina: Prieš įmaišant į masę, įsitikinkite, kad želatina visiškai ištirpo sultinyje. Jei liko grūdelių, galite švelniai pašildyti mišinį, bet nevirkite.
  4. Konsistencija: Jei norite tankesnės dešros, galite įdėti daugiau vištienos ir mažiau skysčio. Jei pageidaujate minkštesnės – atvirkščiai.
  5. Laikymas: Tokia namų gamybos dešra šaldytuve gali išsilaikyti iki 3-4 dienų. Nenaudokite jos ilgiau, nes joje nėra konservantų.

Šis paprastas receptas leidžia jums mėgautis skania, natūralia dešra be jokių pridėtinių priedų ar konservantų. Pagaminta namuose daktariška dešra puikiai tinka sumuštiniams, salotoms ar tiesiog užkandžiams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video