Paprasčiausias skaniausias vakarienės triukas: viską įvyniojau į foliją ir šoviau į orkaitę

Šis paprastų produktų derinys orkaitėje virsta tikru gurmanišku patiekalu, kuris nustebins visą šeimą

Vakarienė yra vienas svarbiausių dienos valgių, lygiai toks pat svarbus kaip ir pusryčiai. Tai būtinas etapas palaikant tinkamą mitybos režimą. Jei ignoruojate vakarinį valgį, tai gali būti valgymo sutrikimo požymis.

Greičiausiai vakarienės tradiciją sukūrė mūsų protėviai senais laikais. Šis valgis padėdavo žmonėms atgauti jėgas po sunkios išgyvenimo dienos. Šiuolaikinėje kultūroje vakarienės kultas išsivystė į ištisas tradicijas. Pavyzdžiui, Graikijoje praleisti vakarienę laikoma blogu tonu. Tuo tarpu graikai lengvai atsisako pusryčių.

Vakarienė yra proga šeimai susirinkti kartu po ilgos dienos, pasidalinti įspūdžiais ir mėgautis skaniu maistu. O šiandien noriu pasidalinti receptu, kuris pakeis jūsų požiūrį į tai, kaip paprastai ir skaniai galima paruošti vakarienę.

Paslaptis slypi paprastume: folijoje kepta mėsa su daržovėmis

Šis receptas įrodo, kad nereikia sudėtingų ingredientų ar technologijų norint paruošti įspūdingą patiekalą. Viskas, ko reikia – folija, keletas pagrindinių produktų ir orkaitė. Rezultatas – sultingas, aromatingas patiekalas, kuris primena restorano virtuvę.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 400 g mėsos (tinka kiauliena, vištiena ar jautiena)
  • 3 česnako skiltelės
  • 4 bulvės
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • 1 svogūnas
  • 6 valgomieji šaukštai majonezo
  • 1 morka
  • 10 g krapų
  • 1 pomidoras
  • 100 g sūrio

Žingsnis po žingsnio: kaip paruošti tobulą vakarienę

  1. Mėsos marinatas – mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į dubenį sudėkite 4 šaukštus majonezo, maltus juoduosius pipirus ir per spaudyklę išspaustą česnaką. Ingredientus sumaišykite ir šiuo mišiniu apliekite mėsos gabalėlius. Palikite mėsą marinatui trumpam įsigerti.
  2. Daržovių paruošimas – kol mėsa marinuojasi, nulupkite ir supjaustykite bulves plonais griežinėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o morką ir pomidorą – griežinėliais.
  3. Folijos paketėliai – paruoškite 4 folijos ir kepimo popieriaus lakštus, maždaug 30×30 cm dydžio. Folijos lakštą padenkite kepimo popieriumi, viduryje pirmiausia sudėkite bulves. Ant bulvių dėkite svogūną ir morką, tada – marinuotą mėsą.
  4. Suformuokite paketėlius – viską suformuokite į maišelį, išlyginkite, ant viršaus uždėkite pomidoro griežinėlius. Uždarykite maišelį taip, kad nebūtų matyti daržovių ir mėsos. Tokius pat veiksmus atlikite su kitais folijos ir kepimo popieriaus lakštais.
  5. Kepimas – įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite paketėlius 40 minučių. Tuo metu sutarkuokite sūrį, smulkiai supjaustykite krapus ir sumaišykite šiuos ingredientus su likusiu majonezu.
  6. Sūrio kepurėlės – kai paketėliai bus iškepę, atidarykite juos ir ant daržovių paviršiaus uždėkite sūrio mišinio. Grąžinkite patiekalą į orkaitę dar 10 minučių, kad sūris išsilydytų.

Kodėl šis receptas toks ypatingas?

  • Minimalus paruošimo laikas – didžiąją darbo dalį atlieka orkaitė
  • Jokių specialių įgūdžių nereikia – tiks net pradedantiesiems
  • Nedaug indų – mažiau plovimo po vakarienės
  • Visi ingredientai įprasti – greičiausiai jau turite juos namuose
  • Rezultatas visada puikus – folija išsaugo visas sultis ir aromatus

Šis vakarienės variantas nereikalauja daug jūsų energijos. Patiekalas gaminamas maksimaliai lengvai, o rezultatas – sotus ir skanus.

Išbandykite šį paprastą, bet efektyvų receptą jau šį vakarą – ir pamatysite, kad kartais paprasčiausi sprendimai virtuvėje duoda pačius geriausius rezultatus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video