Obuolių pyragas be aliejaus: tik 15 minučių paruošimo ir po valandos stebuklingas rezultatas

Obuolių pyragas yra vienas iš tų desertų, kurie visada asocijuojasi su jaukumu, šiluma ir namų atmosfera. Šis receptas yra ypatingas tuo, kad pyragui nereikia aliejaus, o paruošimas užtrunka vos 15 minučių! Po valandos kepimo jūsų namuose sklis nuostabus aromatas, o rezultatas tikrai priblokš visą šeimą.

Ingredientai

Tešlai:

  • 250 g miltų (galima naudoti kvietinius arba 50/50 kvietinius ir viso grūdo)
  • 150 g cukraus (galima naudoti ir rudą cukrų)
  • 2 kiaušiniai
  • 120 g jogurto (natūralaus arba graikų tipo)
  • 80 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
  • 10 g kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos
  • Cinamono pagal skonį (rekomenduojama 1-2 a.š.)

Įdarui:

  • 4-5 vidutinio dydžio obuoliai
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. cinamono
  • Žiupsnelis muskato riešuto (nebūtina, bet rekomenduojama)

Viršutiniam sluoksniui (nebūtina):

  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. cinamono

Paruošimo būdas

Paruošimas (15 minučių):

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir paruoškite kepimo formą (apie 24 cm skersmens), ištepant ją sviestu arba išklojant kepimo popieriumi.
  2. Paruoškite obuolius: nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite obuolius plonomis skiltelėmis. Sumaišykite su citrinos sultimis, cukrumi ir cinamonu. Jei naudojate muskato riešutą, įberkite ir jo. Palikite nuošalyje, kad obuoliai išskirtų sultis.
  3. Paruoškite tešlą: dubenyje išplakite minkštą sviestą su cukrumi iki purumo. Įmuškite kiaušinius po vieną, gerai išmaišydami po kiekvieno. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir jogurtą.
  4. Sumaišykite sausus ingredientus: atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
  5. Sujunkite: pamažu įmaišykite sausus ingredientus į drėgnus, maišydami tik tiek, kad susimaišytų – nemaišykite per ilgai, kad pyragas liktų purus.

Kepimas (60 minučių):

  1. Supilkite pusę tešlos į paruoštą kepimo formą ir išlyginkite.
  2. Išdėliokite pusę obuolių ant tešlos sluoksnio, tada užpilkite likusią tešlą ir išlyginkite.
  3. Ant viršaus išdėliokite likusius obuolius, šiek tiek įspausdami juos į tešlą.
  4. Apibarstykite viršų cinamono ir cukraus mišiniu, jei naudojate.
  5. Kepkite 180°C temperatūroje apie 50-60 minučių, arba kol į pyrago vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas išliks švarus. Jei viršus per greitai ruduoja, uždenkite folija.
  6. Leiskite atvėsti apie 15-20 minučių prieš išimdami iš formos.

Patarimai ir gudrybės

  • Obuolių pasirinkimas: Geriausi yra rūgštesni obuoliai, tokie kaip Antaniniai, Auksis ar Granny Smith, nes jie išlaiko formą kepant ir suteikia puikų kontrastą saldžiai tešlai.
  • Be aliejaus, bet ne be riebalų: Nors šiame recepte nenaudojamas aliejus, sviesto ir jogurto derinys suteikia pyragui drėgmės ir švelnaus skonio.
  • Jogurto alternatyvos: Jei neturite jogurto, galite naudoti grietinę arba rūgpienį.
  • Papildomi priedai: Norint praturtinti skonį, galima įdėti saują razinų, džiovintų spanguolių arba kapotų riešutų.

Kodėl šis pyragas yra ypatingas?

Šis obuolių pyragas išsiskiria tuo, kad yra:

  • Greitai paruošiamas: tik 15 minučių aktyvaus darbo
  • Be aliejaus: sveikesnis pasirinkimas, naudojant sviestą ir jogurtą
  • Universalus: tinka tiek kasdienai, tiek šventėms
  • Ekonomiškas: paprastai namuose turime visus ingredientus
  • Aromatingas: obuolių ir cinamono derinys pripildys namus jaukumo

Mėgaukitės šiltu pyragu su puodeliu arbatos ar kavos, arba patiekite su šlakeliu grietinėlės ar vanilinio ledų rutuliuku. Šis paprastas, bet stebuklingas desertas tikrai taps jūsų šeimos mėgstamiausiu!

Patarimas: Pyragas skaniausias šviežias, bet gerai laikosi 2-3 dienas kambario temperatūroje uždengtas arba šaldytuve iki 5 dienų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video