Naujiena tarp saldžių receptų. Net torto nereikia prie arbatos, kai turime tokį gardumyną

Pyragaičiai – vienas iš labiausiai perkamų desertų pasaulyje. Egzistuoja didžiulis įvairių pyragaičių asortimentas. Be įprastų klasikinių desertų, taip pat yra ir autorinių.

Pyragaičius įprasta valgyti arbatos metu. Desertas reikalingas tam, kad po pietų burnoje neliktų pagrindinių patiekalų skonio.

Senais laikais pyragaičiai buvo tokie brangūs, kad juos sau galėjo leisti tik kilmingi žmonės. Neturtingiems gyventojams pyragaičiai ilgą laiką buvo neprieinami. Aukštos kainos priežastis buvo cukrus – brangus produktas iki pat XX amžiaus.

Dabar yra daug įvairių naminių pyragaičių receptų. Pavyzdžiui, pūkuoti pyragaičiai.

Ingredientai pūkuotiems pyragaičiams:

  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Cukrus – 120 g
  • Vanilinis cukrus – 10 g
  • Druska – žiupsnelis
  • Šiltas pienas – 120 g
  • Augalinis aliejus – 120 ml
  • Miltai – 200 g
  • Kepimo milteliai – 12 g
  • ½ citrinos žievelė
  • Citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinėlė 33% – 200 ml

Pūkuotų pyragaičių gaminimas:

  1. Paruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų ir išplakite mikseriu iki baltos putos. Į mišinį įpilkite šilto pieno, plakite toliau.
  2. Suformuokite tešlos pagrindą. Į mišinį įpilkite augalinio aliejaus, suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tešlą.
  3. Praturtinkite skonį. Į tešlą įtarkuokite citrinos žievelę, toliau maišykite šluotele.
  4. Iškepkite pagrindą. Kepimo skardą (42×32 cm) išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite.
  5. Kepkite. Lakštą kepkite 180°C temperatūroje 25 minutes.
  6. Suformuokite pyragaičius. Atvėsinkite lakštą ir stikline išpjaukite apvalius pagrindus, maždaug 5 cm skersmens.
  7. Paruoškite trupinių dekoraciją. Iš likusių lakšto dalių padarykite trupinius.
  8. Sudrėkinkite (neprivaloma). Pyragaičių pagrindus galite sudrėkinti apelsinų sultimis.
  9. Paruoškite kremą. Dubenėlyje išplakite grietinėlę iki standžių putų; jei norite, galite įberti cukraus pudros.
  10. Papuoškite pyragaičius. Kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir užspauskite ant pyragaičių pagrindų. Kreminę įdarą apibarstykite trupiniais.

Profesionalų patarimai:

  • Norėdami gauti dar skanesnius pyragaičius, į kremą galite įmaišyti šiek tiek maskarponės sūrio.
  • Citrinos žievelę galima pakeisti apelsino arba žaliųjų citrinų žievele – tai suteiks kitokį aromatą.
  • Jei mėgstate šokoladą, į pyragaičių pagrindą galite įmaišyti šiek tiek kakavos miltelių.
  • Pyragaičius galima dekoruoti ne tik trupiniais, bet ir šviežiomis uogomis, riešutais ar karamelizuotais vaisiais.

Šie pūkuoti pyragaičiai – puikus pasirinkimas, kai norite nustebinti svečius ar tiesiog palepinti save. Jie lengvi, minkšti ir puikiai tiks prie arbatos ar kavos. Receptas nesudėtingas, o rezultatas – neabejotinai skanus!

Skaniausio desertiško malonumo!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video