Naminės marinuotos cukinijos – greitas ir paprastas receptas, kuris leis jums mėgautis vasaros derliumi ištisus metus. Šios traškios, aromatingos cukinijos puikiai tiks prie įvairių patiekalų ar kaip užkandis.
Ingredientai vienam 700 g stiklainiui
- 400 g jaunų cukinijų
- 2 lauro lapai
- 4-5 gvazdikėlių žiedynai
- 5-6 baltieji arba juodieji pipirai (grūdeliai)
Marinato sudėtis (1 litrui vandens)
- 2 šaukštai cukraus
- 2 šaukšteliai druskos
- 150 g 9% acto
Gaminimo būdas
- Cukinijas kruopščiai nuplaukite, nupjaukite kotelius ir supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
- Paruoštus griežinėlius sudėkite į švarius, sausus stiklainius.
- Į kiekvieną stiklainį įdėkite po 2 lauro lapelius, 4-5 gvazdikėlių žiedynus ir 5-6 pipirų grūdelius.
- Puode užvirkite 1 litrą vandens, įdėkite 2 šaukštus cukraus, 2 šaukštelius druskos ir įpilkite 150 g acto. Leiskite marinatui užvirti.
- Karštu marinatu užpilkite stiklainius su cukinijomis ir iškart užsukite dangteliais.
Patarimai
- Jei norite išsaugoti cukinijas ilgesniam laikui, prieš užsukdami stiklainius, pasterizuokite juos verdančiame vandenyje apie 1 valandą.
- Marinuotos cukinijos bus paruoštos valgyti jau po dviejų dienų.
- Geriausiai tinka naudoti jaunas, mažas cukinijas – jos išlieka traškios.
Mėgaukitės šiuo paprastu bet nepaprastai skanių marinuotų cukinijų receptu! Garantuojame, kad apsilaižysite pirštus ir norėsite dar.