Marinuotos cukinijos su gvazdikėliais: aromatingas vasaros skonis stiklainyje visus metus

Naminės marinuotos cukinijos – greitas ir paprastas receptas, kuris leis jums mėgautis vasaros derliumi ištisus metus. Šios traškios, aromatingos cukinijos puikiai tiks prie įvairių patiekalų ar kaip užkandis.

Ingredientai vienam 700 g stiklainiui

  • 400 g jaunų cukinijų
  • 2 lauro lapai
  • 4-5 gvazdikėlių žiedynai
  • 5-6 baltieji arba juodieji pipirai (grūdeliai)

Marinato sudėtis (1 litrui vandens)

  • 2 šaukštai cukraus
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 150 g 9% acto

Gaminimo būdas

  1. Cukinijas kruopščiai nuplaukite, nupjaukite kotelius ir supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
  2. Paruoštus griežinėlius sudėkite į švarius, sausus stiklainius.
  3. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po 2 lauro lapelius, 4-5 gvazdikėlių žiedynus ir 5-6 pipirų grūdelius.
  4. Puode užvirkite 1 litrą vandens, įdėkite 2 šaukštus cukraus, 2 šaukštelius druskos ir įpilkite 150 g acto. Leiskite marinatui užvirti.
  5. Karštu marinatu užpilkite stiklainius su cukinijomis ir iškart užsukite dangteliais.

Patarimai

  • Jei norite išsaugoti cukinijas ilgesniam laikui, prieš užsukdami stiklainius, pasterizuokite juos verdančiame vandenyje apie 1 valandą.
  • Marinuotos cukinijos bus paruoštos valgyti jau po dviejų dienų.
  • Geriausiai tinka naudoti jaunas, mažas cukinijas – jos išlieka traškios.

Mėgaukitės šiuo paprastu bet nepaprastai skanių marinuotų cukinijų receptu! Garantuojame, kad apsilaižysite pirštus ir norėsite dar.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video