Lengvai pagaminami suši namuose be vargo: 3 variantai su žuvimi, vištiena, krabais – skanesni nei restorane ir pigesni

Suši restorane – malonumas, bet kaina kandžioja. O ilgas ritinių sukimas namuose atrodo per sudėtinga. Tačiau yra paprastesnis būdas: „tingūs” suši rutuliukai. Tas pats skonis, tie patys ingredientai, bet be sudėtingo vyniojimo. Per kelias minutes paruošite pilną lėkštę – ir sutaupysite, ir nustebinsite šeimą ar svečius.

Kodėl verta išbandyti šį būdą

Tradiciniai suši ritiniai reikalauja įgūdžių ir specialaus kilimėlio. Suši rutuliukai – visai kas kita. Tiesiog sumaišote ingredientus ir suformuojate mažus kamuoliukus rankomis. Skonis lieka toks pat, o procesas – daug paprastesnis.

Iš nurodytų ingredientų kiekvienam variantui gausite apie 12 rutuliukų – užteks dviem žmonėms kaip pagrindinis patiekalas arba keturiems kaip užkandis.


1 variantas: su krabų lazdelėmis ir agurku

Ingredientai:

  • 200 g virtų apvalių ryžių
  • 1 valgomasis šaukštas ryžių arba obuolių acto
  • 100 g krabų lazdelių
  • 1 šviežias agurkas (apie 100 g)
  • 1 nori lapas
  • 30 g kreminio sūrio
  • 20 g majonezo
  • 15–20 g sezamo

Gaminimas:

Virtus ryžius perkelkite į dubenį ir įmaišykite actą – tai suteiks būdingą suši skonį.

Agurką supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į ryžius. Krabų lazdeles smulkiai supjaustykite ir taip pat sudėkite į dubenį. Nori lapą žirklėmis supjaustykite į smulkias juosteles – jis lengvai trupa.

Įdėkite kreминį sūrį ir majonezą. Viską gerai išmaišykite.

Šiek tiek sudrėkinkite rankas vandeniu (kad masė neliptų) ir suformuokite mažus rutuliukus – maždaug riešuto dydžio. Kiekvieno rutuliuko apačią pamerkite į sezamą.

Norint gražesnio patiekimo, galite užlašinti unagi padažo.


2 variantas: su raudona žuvimi ir avokadu

Ingredientai:

  • 200 g virtų apvalių ryžių
  • 1 valgomasis šaukštas ryžių arba obuolių acto
  • 80 g lengvai sūdytos raudonos žuvies (lašišos arba upėtakio)
  • 1 avokadas
  • 1 nori lapas
  • 30 g kreminio sūrio
  • 20 g majonezo

Gaminimas:

Ryžius sumaišykite su actu, kreminiu sūriu, majonezu ir susmulkintu nori lapu.

Žuvį padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį supjaustykite smulkiais kubeliais ir įmaišykite į ryžius. Kitą dalį supjaustykite plonais griežinėliais – jie bus dekorui.

Avokadą nulupkite, pašalinkite kauliuką ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Įmaišykite į ryžių masę.

Suformuokite 12 rutuliukų. Ant kiekvieno uždėkite žuvies griežinėlį ir užlašinkite lašelį majonezo.


3 variantas: su vištiena ir krapais (be žuvies)

Ingredientai:

  • 200 g virtų apvalių ryžių
  • 1 valgomasis šaukštas ryžių arba obuolių acto
  • 70–100 g keptos vištienos krūtinėlės
  • 15–20 g šviežių krapų
  • 1 nori lapas
  • 30 g kreminio sūrio
  • 20 g majonezo
  • 10 g juodojo sezamo

Gaminimas:

Ryžius sumaišykite su actu, kreminiu sūriu, majonezu ir susmulkintu nori lapu.

Iškeptą vištienos krūtinėlę supjaustykite smulkiais kubeliais ir įmaišykite į ryžius. Krapus smulkiai supjaustykite ir taip pat įdėkite į mišinį.

Viską gerai išmaišykite ir suformuokite rutuliukus drėgnomis rankomis. Pabarstykite juoduoju sezamu – jis suteikia gražų kontrastą.

Šis variantas puikiai tinka tiems, kas nemėgsta žuvies, bet nori paragauti suši skonio.


Patarimai, kad pavyktų tobulai

Ryžiai. Naudokite apvalius ryžius – jie lipnesni ir geriau laiko formą. Virkite pagal nurodymus ant pakuotės, bet šiek tiek sumažinkite vandens kiekį, kad ryžiai nebūtų per minkšti.

Actas. Ryžių actas – idealus pasirinkimas. Jei neturite, tinka ir obuolių actas. Jis suteikia tą autentišką suši skonį.

Formavimas. Visada drėkinkite rankas vandeniu – taip masė nelips ir rutuliukai bus gražesni.

Patiekimas. Patiekite su sojų padažu, wasabi ir marinuotu imbieru – kaip tikrame restorane.

Laikymas. Geriausia valgyti iškart. Jei liko – laikykite šaldytuve, bet ne ilgiau nei 24 valandas. Ryžiai šaldytuve kietėja.

Kuo tai geriau nei restoranas

Pirmiausia – kaina. Vieno suši rutuliuko kaina namuose – keliasdešimt centų. Restorane už panašų kiekį mokėsite kelis kartus daugiau.

Antra – jūs kontroliuojate ingredientus. Galite rinktis šviežiausią žuvį, daugiau avokado ar mažiau majonezo. Pritaikote savo skoniui.

Trečia – greitis. Kai ingredientai paruošti, suformuoti rutuliukus užtrunka vos kelias minutes. Greičiau nei laukti pristatymo.

Išbandykite – ir galbūt restoraniniai suši taps tik retkarčiais malonumu, o ne būtinybe.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video