Nedidelė porcija mažai riebalų turinčio varškės sūrio prieš miegą yra siūloma kaip praktinė nakties strategija, padedanti deginti riebalus ir išsaugoti raumenų masę. Klinikiniai tyrimai rodo, kad lėtai virškinami kazeino baltymai ir kalcis yra mechanizmai, kurie gali šiek tiek padidinti naktinį medžiagų apykaitą ir sumažinti naktinį raumenų irimą. Poveikis yra nedidelis ir priklauso nuo aplinkybių, tačiau fiziologinis pagrindimas skatina atidžiau pažvelgti į tai, kaip sąveikauja laikas, porcijos dydis ir bendra mityba.
Kodėl liesas varškės sūris yra protingas vakaro pasirinkimas
Kadangi jis suteikia lėtai virškinamus baltymus ir kalcį su minimaliu riebalų ir cukraus kiekiu, liesas varškės sūris yra moksliškai pagrįstas vakaro pasirinkimas, padedantis palaikyti naktinį metabolizmą.
Šis produktas suteikia kazeino, užtikrinančio ilgalaikį amino rūgščių prieinamumą, kad naktį būtų išsaugota raumenų masė, ir tiekia maistinio kalcio, kuris kai kuriuose tyrimuose siejamas su sustiprinta lipolize.
Vartojant nedidelę porciją 1–2 valandos prieš miegą, virškinimas suderinamas su naktiniais medžiagų apykaitos procesais ir gali sumažėti apetitas ryte, palaikant gliukozės stabilumą ir porcijų kontrolę.
Reikėtų rinktis paprastas, be cukraus rūšis ir tinkamas porcijas.
Įtraukimas į subalansuotus vakarinius patiekalus padeda siekti bendrų mitybos tikslų, o ne veikia kaip vienintelė priemonė.
Kaip naktinis kazeino baltymas veikia riebalų metabolizmą ir raumenis
Vartojamas prieš miegą, kazeino baltymas sukelia ilgalaikį amino rūgščių išsiskyrimą, kuris palaiko raumenų baltymų sintezę per naktį, tuo pačiu šiek tiek padidindamas metabolizmo greitį.
Įrodymai rodo, kad lėtas virškinimas padidina naktinį termogenezę ir tiekia substratus atsinaujinimui, o tai padeda išsaugoti raumenų masę ir ilgainiui padidina energijos suvartojimą ramybės būsenoje.
Ilgalaikis amino rūgščių prieinamumas taip pat gali sumažinti rytinį apetitą, sumažindamas kompensacinį kalorijų suvartojimą ir stabilizuodamas gliukozės kiekį kraujyje.
Kalcis, esantis mažai riebiame varškės sūryje, gali šiek tiek padidinti lipolizę.
Šie efektai yra papildomi, esant subalansuotai mitybai ir reguliariai fiziniai veiklai; specialistai, patariantys kitiems, turėtų varškės sūrį laikyti pagalbine priemone, o ne savarankišku riebalų mažinimo sprendimu.
Kaip valgyti varškės sūrį naktį, kad pasiektumėte geriausių rezultatų
Remiantis naktinio kazeino metabolizmo poveikiu, praktiniai patarimai nurodo laiką, porcijas ir maisto derinius, kad būtų pasiektas maksimalus naudos efektas be perteklinių kalorijų.
Viena porcija (apie 100–150 g) mažai riebalų turinčio, paprasto varškės 1–2 valandos prieš miegą suteikia ilgalaikių kazeino amino rūgščių ir nedidelį kalcio kiekį.
Derinant su nedidele porcija (30–50 g) uogų, gaunama ląstelienos ir antioksidantų, o cukraus kiekis yra ribojamas.
Venkite pridėtų saldiklių ar didelių angliavandenių mišinių, kurie padidina kalorijų kiekį.
Nuolatinis vartojimas palaiko naktinį raumenų baltymų balansą ir sotumą, prisideda prie sveikesnės kūno sudėties, kai yra integruotas į subalansuotą mitybą ir kontroliuojamas bendras energijos suvartojimas.