Daugelis yra įsitikinę, kad skanius paplotėlius gali pagaminti tik specialiuose restoranuose arba apskritai šių kepinių gimtinėje, t. y. Gruzijoje, Armėnijoje ir kitose rytų šalyse.
Tačiau egzistuoja receptai, kaip paruošti skanius paplotėlius namų sąlygomis. Nereikėtų orientuotis į kepinius, kuriuos mums siūlo parduotuvėse. Paprastai jie gaminami greitai ir neatsižvelgiant į nacionalinės virtuvės ypatumus.
Dėl šios priežasties sultingus minkštus paplotėlius rekomenduojama pasigaminti patiems. Papasakosime, kaip namuose paruošti skanius paplotėlius.
Ingredientai paplotėliams:
- Kefyras — 100 ml
- Soda — ½ arbatinio šaukštelio
- Kiaušinis — 1 vnt.
- Žalieji svogūnai — kelios plunksnos
- Sūris — 50 g
- Druska — ⅓ arbatinio šaukštelio
- Miltai — 250 g
Paplotėlių gaminimas:
- Sodą užgesiname kefyru, įdedame kiaušinį ir kruopščiai išmaišome.
- Supjaustome žaliuosius svogūnus, sutarkuojame sūrį smulkia tarka. Sūrį ir svogūnus sudedame į kiaušinio ir kefyro mišinį, įberiame druską ir išmaišome.
- Miltus persijojame į mišinį, užminkome šiek tiek lipnią, švelnią tešlą. Darbo paviršių pabarstome miltais, dedame tešlą.
- Papildomai pabarstome tešlą miltais, formuojame nedidelį paplotėlį, kurio skersmuo atitinka keptuvės dydį.
- Paplotėlį padalijame į 8 vienodus trikampius. Trikampius dedame į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi.
- Trikampius skrudiname iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gaunasi auksinė plutelė.
Šie paplotėliai puikiai tinka kaip greitai paruošiamas užkandis prie sriubos ar tiesiog prie arbatos. Dėl sūrio ir žaliųjų svogūnų jie įgauna malonų aromatą ir ypatingą skonį.