Kaip skaniai paruošti kiaušinius „Benediktas“: šefas davė nuostabų patarimą

Profesionalus virėjas paaiškina patikimą metodą, kaip paruošti tobulus kiaušinius, kuris sutelkia dėmesį į kontrolę ir laiką. Technika prasideda trumpu dvigubu vandens ir acto mišinio mirkymu, kad susidarytų plona koaguliuota plėvelė, po to kiaušiniai švelniai įdedami į ramią 95 °C temperatūros vandenį ir vienu lėtu sukamuoju judesiu sumaišomi, kad baltymas apgaubtų trynį. Rezultatas – vienoda tekstūra ir lengvas tvarkymas, o norint tai įvaldyti, reikia atlikti keletą praktinių veiksmų.

Kodėl mirkymas actu padeda paruošti tobulus kiaušinius

Paaiškinkite, kaip trumpas mirkymas actu sutvirtina baltymus kiaušinio paviršiuje: švelni rūgštis denatūruoja išorinį baltymą, dėl to jis koaguliuoja į ploną plėvelę, kuri sujungia baltymą ir trynį, o tai sumažina išsiskyrimą, kai kiaušinis patenka į verdantį vandenį.

Išmatuotas dviejų prie vieno vandens ir acto mišinys, naudojant distiliuotą baltą arba obuolių sidrą, dezinfekuoja ir pagreitina periferinį koaguliaciją, nesuteikdamas pernelyg stipraus skonio.

Kiaušiniai švelniai įskelbiami į tirpalą ir laikomi, kol susidaro pastebima plėvelė, tada prieš virimą išimami.

Šis tikslingas denatūravimas suteikia kompaktišką, vienodą baltymą, kuris patikimai sukietėja švelniai virinant, pagerindamas išeigą ir išvaizdą.

Vandens ir šilumos paruošimas švelniam kiaušinių virimui

Susidarius išorinei plėveleiacto tirpalo, dėmesys nukreipiamas į vandenį ir šilumą, kurie užbaigs kiaušinio virimą, jo nesudraskant.

Didelis, gilus puodas su vandeniu turėtų būti švelniai kaitinamas iki mažo virimo – nuolatinės mažos burbuliukai, o ne stiprus virimas. Pabarstykite vandenį druska, kai jis užvirs; vengti agresyvaus maišymo. Laikykite temperatūrą šiek tiek žemiau stipraus virimo (apie 95 °C), kad baltymai sutvirtėtų tolygiai, o tryniai liktų skysti. Reguliuokite šilumą, kad išlaikytumėte švelnų virimą per visą trumpą virimo laiką. Naudojant šaukštą su skylutėmis ir ramią paviršių, sumažinamas turbulencijos poveikis; kontroliuojama šiluma yra lemiamas veiksnys, norint gauti švarius, minkštus virtus kiaušinius.

Kaip nuleisti ir suformuoti kiaušinius jų nesulaužant

Nuleidžiant iš anksto mirkytą kiaušinį arti vandens paviršiaus ant šaukšto su skylutėmis ir švelniai jį įdedant, virėjas sumažina smūgį ir išsaugo trapią membraną, susidariusią acto vonioje.

Šaukštas palaiko kiaušinio formą, kol paviršiaus įtampa jį priima; kontroliuojamas išleidimas apsaugo nuo staigaus sugriuvimo.

Kai kiaušinis panardinamas, vienu lėtu sukamuoju judesiu mobilizuojamas aplinkinis vanduo, kad baltymas apgaubtų trynį, suformuodamas kompaktišką ovalo formą.

Per didelė jėga ar daugkartiniai judesiai suskaido koaguliuojantį baltymą.

Nuolatinis mažas virimas ir minimalus tvarkymas leidžia gauti vienodas formas, tinkamas greitam išėmimui šaukštu, paruoštas trumpam apdorojimui.

Laikas, iškepimas ir baigiamieji potėpiai

Nuleidus ir suformavus kompaktišką kiaušinio formą, laikas tampa lemiamu veiksniu, nulemiančiu tekstūrą.

Virkite, kol baltymai vienodai sutvirtės, o tryniai liks matomai minkšti; tai paprastai užtrunka apie 3–4 minutes, kai kiaušiniai vidutinio dydžio ir virinami ant silpnos ugnies.

Išimkite skimmeriu, leiskite nutekėti pertekliniam vandeniui, tada trumpai nusausinkite ant rankšluosčiu išklotos šaukšto, kad išvengtumėte skysčio praradimo.

Nedelsdami perkelkite į šiltus indus, kad išsaugotumėte išvirimo laipsnį.

Paprastai pagardinkite druska.

Laikas tarp puodo ir lėkštės yra labai svarbus: atlikite kiekvieną veiksmą ryžtingai, kad baltymas išliktų tvirtas, o trynys – skystas, nes tai yra tinkamai virtų kiaušinių požymis.

Dažniausiai daromos klaidos ir profesionalų patarimai

Dauguma sugadintų virtų kiaušinių yra dėl kelių išvengiamų klaidų: per karštas vanduo, kiaušiniai įdedami tiesiai iš lukšto, nepakankamas kontaktas su actu ir grubus elgesys virimo metu – visa tai veda prie nelygaus baltymo ar išsiskirsčiusio trynio.

Norėdami to išvengti, virkite švelniai, iš anksto mirkykite kiaušinius 2:1 vandens ir acto mišinyje, kol susidarys plona plėvelė, ir perkelkite šaukštu su skylutėmis.

Po kaitinimo vandenį šiek tiek pasūdykite.

Trumpai pamaišykite, kad susiformuotų baltymas, išvengti per didelio tankumo ir laiku iškepkite baltymą su skystu tryniu.

Patiekdami, švelniai nusausinkite, kad pašalintumėte vandens perteklių, ir iškart pagardinkite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video