Kaip puikiai išvalyti virtuvės rankšluosčius: jums reikės skalbimo muilo ir polietileno maišelio

laundry soap polyethylene bag

Virtuvės rankšluosčiai – vienas iš labiausiai naudojamų virtuvės tekstilės daiktų, todėl jie greitai tampa nešvarūs, riebalų, maisto dėmių ir nemalonių kvapų kaupimo vieta. Įprasta skalbti skalbimo mašinoje ne visada padeda – ypač kai rankšluosčiai jau seni ir įsisenėję purvai. Tačiau yra paprastas ir efektyvus būdas, kuriam reikia tik kelių buitinių priemonių: skalbimo muilo, citrinų rūgšties ir polietileno maišelio. Šis metodas sujungia mechaninį valymą, cheminį poveikį ir šilumos energiją, kad atnaujintų net labiausiai užteršus rankšluosčius. Procesas reikalauja tikslių veiksmų – nuo koncentruoto muilo taikymo ant dėmių iki kontroliuojamo kaitinimo mikrobangų krosnelėje, bet rezultatas veikiai nudžiugins: švarus, šviežiai kvepiantis rankšluostis be sunkių pastangų.

Kodėl šis metodas veikia taip efektyviai

Prieš pradedant procedūrą, svarbu suprasti, kodėl būtent ši kombinacija – muilas, citrinų rūgštis ir šiluma – veikia geriau nei įprasta skalbimas.

Skalbimo muilo galia

Tradicinis skalbimo muilas turi unikalių savybių, kurių neturi šiuolaikiniai skalbimo milteliai ar skysčiai:

Aukšta šarminė aplinka:

  • Skalbimo muilas turi aukštą pH (apie 10-11)
  • Šarminė aplinka skildo riebalus ir baltymų dėmes
  • Emulguoja tepalus ir mastis

Tikras muilas vs sintetiniai plovikliai:

  • Tikras muilas pagamintas iš natūralių riebalų ir šarmų
  • Jis stipriau veikia riebalų dėmes nei sintetiniai detergentai
  • Mažiau putoja – lengviau išskalauti

Mechaninis poveikis:

  • Trynimas muilu fiziškai pašalina purvą
  • Muilo sluoksnis įsigeria į audinio pluoštus

Citrinų rūgšties vaidmuo

Citrinų rūgštis (arba citratos) prideda svarbių papildomų savybių:

Riebalų skaidymas:

  • Rūgštis numuilo riebalus ir juos paverčia lengviau išplaunamais
  • Padeda pašalinti senas dėmes

Balinimo efektas:

  • Citrinų rūgštis turi natūralų balinimo poveikį
  • Šviesia pageltusį audinį
  • Nepakenks spalvotiems rankšluosčiams, jei naudojama saikingai

Kvapo neutralizavimas:

  • Rūgštis neutralizuoja nemalonius kvapus
  • Pašalina bakterijų sukeltą kvapą
  • Palieka šviežią citrusų aromatas

Minkštinimo efektas:

  • Rūgštis suminkština vandenį (kaip rūgštis, numuilo kalkių)
  • Rankšluosčiai tampa minkštesni po skalbimo

Mikrobangų krosnelės šiluma

Šilumos energija yra trečiasis svarbus elementas:

Pagreitintas cheminis procesas:

  • Šiluma pagreitina muilo ir rūgšties veikimą
  • Aktyvuoja valymo medžiagų molekules
  • Purvai lengviau atsipalaiduoja nuo pluoštų

Baktericidinis poveikis:

  • Šiluma žudo bakterijas ir mikroorganizmus
  • Pašalina nemalonus kvapus jų šaltinyje
  • Dezinfekuoja rankšluostį

Garai ir drėgmė:

  • Polietileno maišelyje susidarantis garai kuria garo efektą
  • Drėgmė prasiskverbia giliai į pluoštus
  • Išplatinama valymo medžiagos visame audinyje

Polietileno maišelio funkcija

Uždaras polietileno maišelis nėra tik indas – jis atlieka svarbų vaidmenį:

Garo kamera:

  • Maišelis uždarytas neleidžia garams išgaruoti
  • Susidaranti drėgmė dirba kaip garo valytuvas
  • Intensyvus poveikis audinį

Temperatūros išlaikymas:

  • Maišelis izoliuoja šilumą
  • Rankšluostis lieka karštas ilgiau
  • Valymo procesas vyksta efektyviau

Saugumas:

  • Apsaugo mikrobangų krosnelės vidų nuo purškimų
  • Lengva išimti ir perkelti karštą rankšluostį

Reikalingos medžiagos ir paruošimas

Prieš pradedant valymo procedūrą, paruoškite visas reikalingas medžiagas ir įrankius. Tai užtikrins sklandų darbo eigą.

Reikalingos medžiagos

1. Skalbimo muilas:

  • Tradicinis skalbimo muilas (ne skalbimo milteliai!)
  • Geriausia naudoti 72% ūkinis muilas arba Marselio muilas
  • Kiekis: 1 gabalas (apie 100-200 g)

2. Citrinų rūgštis:

  • Maistinė citrinų rūgštis (milteliai)
  • Galima pirkti vaistinėje ar prekybos centre
  • Kiekis: 1 arbatinis šaukštelis (apie 5 g)

3. Polietileno maišelis:

  • Švarūs, skaidrūs polietileno maišelis su užsegimu
  • Dydis: pakankamai didelis, kad tilptų sulankstytų rankšluostis
  • Geriausia naudoti maišelius maistui (jie atsparesni karščiui)

4. Vanduo:

  • Šiltas vanduo (apie 40-50°C)
  • Kiekis: apie 1-2 puodeliai (250-500 ml)

5. Įrankiai:

  • Mikrobangų krosnelė
  • Kepimo pirštinės arba karščiui atsparos pirštinės
  • Matavimo puodelis arba šaukštas
  • Dubuo arba kriaulė skalavimui
  • Karščiui atsparus paviršius (pvz., lėkštė ar lentelė)

Darbo vietos paruošimas

1. Paruoškite švarią darbo vietą:

  • Išvalykite stalviršį arba darbo paviršių
  • Pasirūpinkite, kad vieta būtų sausa
  • Turėkite lengvą prieigą prie kriaukės

2. Patikrinkite mikrobangų krosnelę:

  • Išvalykite vidų nuo maisto likučių
  • Įsitikinkite, kad ji veikia normaliai
  • Paruoškite kepimo pirštines šalia

3. Paruoškite skalavimo vietą:

  • Išvalykite kriaulė
  • Paruoškite dubęnį arba naudokite tiesiog kriaulę
  • Įsitikinkite, kad vanduo yra šiltas

Rankšluosčių patikrinimas

Prieš pradedant, patikrinkite rankšluosčius:

1. Audinio būklė:

  • Patikrinkite, ar nėra plyšių ar silpnų vietų
  • Jei rankšluostis labai susidėvėjęs, metodas gali jį dar labiau susilpninti
  • Pažeistus rankšluosčius geriau nemetę

2. Papuošimai ir dekoracijos:

  • Pašalinkite ar atsegite visus metalinius elementus
  • Plastikiniai papuošimai gali sulieti mikrobangų krosnelėje
  • Geriausia naudoti paprastus medvilninius rankšluosčius

3. Spalva:

  • Metodas tinka ir spalvotiems, ir baltiems rankšluosčiams
  • Bet ryškių spalvų rankšluosčiai gali šiek tiek išblukti
  • Jei rankšluostis labai brangus – geriau išbandykite ant mažo plotelio

4. Audinio tipas:

  • Medvilnė – puikiai tinka
  • Linas – tinka
  • Sintetika – NETINKA (gali sulieti)
  • Mišiniai – tinka, jei dauguma medvilnės

Žingsnis po žingsnio: muilo apdorojimas

Pirmasis ir svarbiausias etapas – koncentruotas muilo taikymas ant rankšluosčio. Tai mechaninis valymas, kuris paruošia audinį tolimesniam procesui.

1. Sudrėkinkite rankšluostį

Kaip tai padaryti:

  • Kruopščiai sudrėkinkite rankšluostį šiltu vandeniu
  • Vanduo turėtų būti šiltas (40-50°C), ne karštas
  • Gerai išgręžkite – rankšluostis turi būti drėgnas, bet ne permirkes

Kodėl tai svarbu:

  • Drėgnas audinys geriau įsiurbia muilą
  • Šilumas aktyvuoja muilo valymo savybes
  • Išgręžimas pašalina laisvą purvą

2. Trinkite muilą į dėmes

Kaip tai padaryti:

  • Paimkite skalbimo muilo gabalą
  • Intensyviai trinkite jį tiesiog į rankšluosčio paviršių
  • Ypač susitelkite į labiausiai nešvarias vietas:
    • Kampai (dažniausiai liečiami)
    • Centras (dažniausiai naudojamas šluostyti)
    • Matomos dėmės (riebalų, maisto)

Trynimo technika:

  • Trinkite apskritiminiais judesiais
  • Naudokite vidutinę jėgą – ne per švelniai, ne per stipriai
  • Trinkite, kol susidarys tankus putplas

Kiek trinti:

  • Kol rankšluostis bus gerai pamulinotas
  • Turėtų būti storas muilo sluoksnis ant paviršiaus
  • Bet ne permirkes – perteklinį skystį išgręžkite

3. Intensyvus trynimas rankomis

Po muilo užtepimo:

  • Trinkite rankšluostį rankomis vieną į kitą
  • Tarsi skalbtumate rankomis
  • Ypač trinkite labiausiai nešvarią vietas

Kodėl tai svarbu:

  • Mechaninis poveikis padeda muliui prasiskverbti
  • Fiziškai pašalina dalį purvo jau dabar
  • Aktyvuoja muilo molekules

Kaip ilgai trinti:

  • Apie 2-3 minutes
  • Kol jaučiate, kad audinys tampa švaresnis
  • Putplas turėtų būti tolygiai pasiskirsčs

4. Sulankstykite rankšluostį

Kaip sulanktyti:

  • Sulankstykite rankšluostį į kompaktišką kvadratą arba stačiakampį
  • Dydis turėtų būti toks, kad tilptų į maišelį be perpildymo
  • Paprastai užtenka 3-4 kartų sulenkti

Kodėl taip sulanktyti:

  • Koncentruoja valymo poveikį
  • Labiausiai nešvarios vietos lieka viduje
  • Sutaupoma vietos maišelyje

5. Įdėkite į polietileno maišelį

Kaip įdėti:

  • Paimkite švarų polietileno maišelį
  • Atsargiai įdėkite sulenktą, muilinotas rankšluostį
  • Maišelis turi būti pakankamai didelis, kad rankšluostis tilptų laisvai

Patikrinkite:

  • Maišelis neplyšęs
  • Užsegimas veikia gerai
  • Nėra skylių ar pažeidimų

Žingsnis po žingsnio: mirkymas citrinų rūgštyje

Antrasis etapas – citrinų rūgšties tirpalo pridėjimas. Tai cheminis valymas, kuris sustiprina muilo poveikį ir prideda balinimo bei kvapo neutralizavimo savybių.

1. Paruoškite citrinų rūgšties tirpalą

Ingredientai:

  • 1 arbatinis šaukštelis citrinų rūgšties miltelių
  • 1-2 puodeliai (250-500 ml) šilto vandens

Kaip paruošti:

  1. Įpilkite šiltą vandenį (40-50°C) į matavimo puodelį
  2. Įberkite 1 arbatinį šaukštelį citrinų rūgšties
  3. Gerai išmaišykite, kol rūgštis visiškai ištirps
  4. Tirpalas turėtų būti skaidrus ir vienalytis

Kodėl būtent šiltas vanduo:

  • Šiltas vanduo greičiau ištirpina rūgštį
  • Aktyvuoja jos valymo savybes
  • Paruošia optimalią temperatūrą kaitinimui

2. Supilkite tirpalą į maišelį

Kaip tai padaryti:

  • Atsargiai atidarykite maišelį su rankšluosčiu
  • Supilkite citrinų rūgšties tirpalą ant rankšluosčio
  • Stenkitės, kad tirpalas tolygiai pasiskirstytų

Kiek pilti:

  • Tiek, kad rankšluostis būtų gerai suvilgytas, bet nesiplauktų maišelyje
  • Paprastai užtenka 1-1,5 puodelio (250-375 ml)
  • Neperpildykite – per daug skysčio gali nutekėti mikrobangų krosnelėje

Paskirstymas:

  • Švelniai paspaudžkite maišelį, kad tirpalas įsigertų
  • Apverskite maišelį, kad tirpalas pasiektų visą plotelis
  • Rankšluostis turėtų būti tolygiai suvilgytas

3. Uždarykite maišelį

Kaip teisingai uždaryti:

  • Išspauskite didžiąją dalį oro iš maišelio
  • Bet ne visą – šiek tiek oro padeda tolygiau paskirstyti šilumą
  • Sandariai užsegčiau maišelį

Kodėl išspausti orą:

  • Oras mikrobangų krosnelėje gali išsiplėsti ir išsipūsti maišelį
  • Mažiau oro – efektyvesnė šiluma
  • Tolygiau kaitinamas rankšluostis

Patikrinkite:

  • Maišelis sandariai uždarytas
  • Nėra nuotėkių – nusausinkite išorę, jei reikia
  • Rankšluostis gerai suvilgytas viduje

4. Trumpas laukimas (neprivaloma)

Jei turite laiko:

  • Palaukite 5-10 minučių prieš kaitindami
  • Leiskite tirpalui prasiskverbti į pluoštus
  • Bet ne ilgiau – rūgštis gali susilpninti audinį

Jei skubate:

  • Galite iš karto pereiti prie kaitinimo
  • Šiluma vis tiek aktyvuos rūgštį

Žingsnis po žingsnio: kaitinimas mikrobangų krosnelėje

Trečiasis ir svarbiausias etapas – kontroliuojamas kaitinimas, kuris sujungia visus procesus ir sukuria stiprią valymo reakciją.

1. Padėkite maišelį į mikrobangų krosnelę

Kaip tai padaryti:

  • Atsargiai padėkite uždarytą maišelį ant mikrobangų krosnelės lėkštės
  • Ištieskite maišelį, kad rankšluostis būtų plokščias
  • Tai užtikrins tolygų kaitinimą

Patikrinkite:

  • Maišelis nesiliečia su krosnelės sienomis
  • Sandariai uždarytas
  • Lėkštė sukasi laisvai

2. Nustatykite galią ir laiką

Galia:

  • Vidutinė galia (500-600 W arba 50-60% maksimalios galios)
  • NE maksimali galia – per karšta gali sulieti maišelį ar pažeisti audinį

Laikas:

  • 2 minutės – standartinis laikas
  • Jei rankšluostis didelis ir storas – gali prireikti 3 minutės
  • Jei mažas – gali užtekti 1,5 minutės

Kodėl būtent vidutinė galia:

  • Tolygus kaitinimas
  • Saugus audiniui ir maišeliui
  • Pakankamai intensyvus valymo reakcijai

3. Stebėkite kaitinimo procesą

Ką stebėti:

  • Ar maišelis neišsipučia per daug
  • Ar nesusidaro pūslės (vanduo verda)
  • Ar nerūksta (perdegimas)

Jei pastebite problemas:

  • IŠ KARTO sustabdykite mikrobangų krosnelę
  • Palaukite 30 sekundžių
  • Sumažinkite galią arba laiką
  • Pradėkite iš naujo

Normalus procesas:

  • Maišelis šiek tiek išsipūs (garai)
  • Girdėsite švelnų virimo garsą
  • Matysis garas maišelyje

4. Išimkite iš krosnelės

PO 2 minučių:

  • BŪTINAI naudokite kepimo pirštines arba karščiui atsparos pirštines
  • Maišelis ir rankšluostis bus LABAI KARŠTI

Kaip saugiai išimti:

  1. Apsimaukite kepimo pirštines
  2. Atidarykite krosnelės duris
  3. Atsargiai paimkite maišelį už kraštu
  4. Greitai perkelkite ant karščiui atsparios lėkštės ar lentelės

ĮSPĖJIMAS:

  • Neglauskite maišelio per stipriai – karštas garas gali jį plyšti
  • Nelaikykite virš veido – garai gali nudeginti
  • Būkite atsargūs – skysčiai viduje verdantys

5. Atvėsimas

Po išėmimo:

  • Padėkite maišelį ant karščiui atsparios paviršiaus
  • Palaukite 1-2 minutes, kol šiek tiek atvės
  • NEATIDARYKITE iš karto – garai gali nudeginti

Atvėsimo laikas:

  • 1 minutę – minimumas
  • 2-3 minutes – saugiau
  • Kol maišelis taps švelniai šiltas liesti

Kas vyksta atvėsimo metu:

  • Valymo procesas tęsiasi – šiluma dar veikia
  • Garai kondensuo atgal į rankšluostį
  • Purvai toliau atsipalaiduoja

Žingsnis po žingsnio: skalavimas ir džiovinimas

Paskutinis etapas – kruopštus skalavimas ir tinkamas džiovinimas, kad užbaigtume valymo procesą.

1. Atidarykite maišelį saugiai

Po atvėsimo:

  • Atsargiai atidarykite maišelį
  • Laikykite atokiau nuo veido – dar gali būti karštu garai
  • Lėtai atidarykite, kad garai išeitų palaipsniui

Kas jūsų lauks:

  • Karštas, suvilgytas rankšluostis
  • Stiprus muilo ir citrusų kvapas
  • Drumstas skystis maišelyje (purvas išsiplovė!)

2. Išimkite rankšluostį

Kaip išimti:

  • Atsargiai išimkite rankšluostį iš maišelio
  • Jis gali būti dar šiltas – būkite atsargūs
  • Perkelkite į kriauklę arba dubenį

Skystis maišelyje:

  • Išpilkite į kriauklę
  • Pastebėsite, kad vanduo tamsus ir drumzlinas – tai purvai!
  • Maišelį galite išmesti arba išskalauti ir panaudoti dar kartą

3. Skalavimas po tekančiu vandeniu

Pirmasis skalavimas:

  • Atidarykite šiltą vandenį (ne karštą, ne šaltą)
  • Kruopščiai skalaukite rankšluostį po tekančiu vandeniu
  • Trinkite rankomis, kad išskalautumėte visą muilą

Kiek skalavimas:

  • Kol vanduo taps visiškai skaidrus
  • Kol neliks putų – tai gali užtrukti 3-5 minutes
  • Kol neliks citrusų kvapo (arba jis bus labai silpnas)

Trynimo technika:

  • Gręžkite rankšluostį po vandeniu
  • Trinkite intensyviai, bet ne per stipriai
  • Išskleiskite ir vėl sulenkite, kad išplautumėte visas vietas

Patikrinkite:

  • Nėra muilo likučių – jei rankšluostis „slidus”, dar skalaukite
  • Nėra rūgšties kvapo – per daug rūgšties gali dirginti odą
  • Vanduo skaidrus, kai gręžiate

4. Paskutinis skalavimas šaltu vandeniu

Po šilto skalavimo:

  • Persukite vandenį į šaltą
  • Dar kartą gerai praskalaukite šaltu vandeniu
  • Tai užvers pluoštus ir rankšluostis bus minkštesnis

Kodėl šaltas vanduo:

  • Užfiksuoja audinio pluoštus
  • Pašalina paskutinius muilo likučius
  • Rankšluostis greičiau džius

5. Išgręžimas

Po skalavimo:

  • Stipriai išgręžkite rankšluostį
  • Susukinė metodas: sukukite rankšluostį į virvę ir gręžkite
  • Arba spaudimo metodas: sudėkite ir stipriai spauskite

Kiek gręžti:

  • Kol nebus laša vanduo
  • Bet ne visiškai sausas – tai sunku pasiekti rankomis
  • Tik drėgnas, ne šlapias

PATARIMAS:

  • Jei turite centrifugą skalbimo mašinoje, galite išsukti ten – greičiau ir efektyviau
  • Nustatykite trumpą sukimą (1-2 minutės)

6. Džiovinimas

Geriausia būdas – saulėje:

  • Pakabinkite rankšluostį ant virvės išorėje
  • Saulės spinduliai turi natūralų balinimo ir baktericidines poveikį
  • Šviežias oras pašalina paskutinius kvapus
  • Džiovins 2-4 valandas (priklausomai nuo oro)

Alternatyvos:

  • Džiovyklė (skalbimo mašinoje) – nustatykite vidutinę temperatūrą
  • Ant radiatoriaus – bet ne tiesiog ant (gali degti), o šalia
  • Viduje ant džiovyklos – ilgiau džius, bet veikia

Kodėl saulė geriausia:

  • Natūralūs UV spinduliai žudo bakterijas
  • Švirkios – rankšluostis tampa švelniai aromatiškas
  • Balinimas – balti rankšluosčiai dar labiau išbalinami

7. Patikrinimas po džiovinimo

Kai rankšluostis visiškai sausas:

Patikrinkite:

  • Švara – ar nebėra dėmių?
  • Kvapas – ar maloniai kvepia arba neutralus?
  • Spalva – ar išbalo (balti) arba išliko (spalvoti)?
  • Minkštumas – ar minkštas liesti?

Jei rezultatas tenkina:

  • Sveikiname! Jūsų rankšluostis atgimė
  • Galite naudoti kaip naują

Jei dar yra problemų:

  • Pakartokite visą procedūrą dar kartą
  • Kai kurios senos dėmės gali reikalauti 2-3 kartų valymo
  • Bet ne daugiau 3 kartų – audinys gali susilpnėti

Papildomi patarimai ir niuansai

Kaip dažnai naudoti šį metodą

Rekomenduojamas dažnumas:

  • Kartą per mėnesį – profilaktiškai
  • Kas 2-3 savaites – jei rankšluosčiai greitai teršiasi
  • Prieš statant į spintą po skalbimo – jei pastebite, kad dar nešvarūs

NEREKOMENDUOJAMA:

  • Kiekvieną kartą vietoj įprasto skalbimo
  • Dažniau nei kartą per savaitę – audinys susilpnės
  • Naujie rankšluosčių – jiems pakanka įprasto skalbimo

Atsargumo priemonės

Saugumas naudojant mikrobangų krosnelę:

  • Niekada neneaudokite metalinių elementų
  • Niekada neuždarykite hermetiškai – garai turi išeiti
  • Visada naudokite kepimo pirštines
  • Niekada nepalikite be priežiūros

Apsauga audinį:

  • Netinkamas labai seniems ir susidėvėjusiems rankšluosčiams
  • Netinka sintetikai – gali sulieti
  • Atsargiai su spalvotais – gali šiek tiek išblukti

Odos apsauga:

  • Nedėkite rankų į karštą tirpalą
  • Jei turite jautrią odą, naudokite pirštines trynimo metu
  • Gerai išskalaukite – muilo ir rūgšties likučiai gali dirginti

Problemos ir sprendimai

Problema: Maišelis plyšta mikrobangų krosnelėje
Sprendimas: Naudokite storesnius maišelius arba dvigubą sluoksnį. Sumažinkite galią arba laiką.

Problema: Rankšluostis lieka dėmėtas
Sprendimas: Pakartokite procedūrą. Trinkite muilą intensyviau į dėmes. Naudokite šiek tiek daugiau citrinų rūgšties (1,5 arb. š.).

Problema: Lieka muilo kvapas
Sprendimas: Ilgiau skalaukite. Naudokite šaltą vandenį paskutiniam skalavimui. Džiovinkite saulėje.

Problema: Rankšluostis kietas po džiovinimo
Sprendimas: Naudokite skalbimo mašinos džiovyklę su audinių minkštikliu. Arba pasukite centrifugoje su minkštikliu prieš džiovinant.

Problema: Spalva išbluko
Sprendimas: Sumažinkite citrinų rūgšties kiekį iki 1/2 arb. š. Naudokite šaltesnį vandenis. Trumpinkite kaitinimo laiką.

Ekologinis aspektas

Kodėl šis metodas ekologiškas:

Natūralios medžiagos – muilas ir citrinų rūgštis
Mažai vandens – lyginant su skalbimo mašina
Mažai energijos – 2 minutės mikrobangų krosnelės
Be chemikalų – jokių agresyvių balikių ar ploviklių
Ilgesnis rankšluosčių tarnavimo laikas

Lyginimas su skalbimo mašina:

  • Skalbimo mašina sunaudoja 30-50 litrų vandens per ciklą
  • Šis metodas – tik 1-2 litrus
  • Skalbimo mašina – 1-2 valandos, šis metodas – 15 minutės (+ džiovinimas)

Išvada: paprastas būdas, puikūs rezultatai

Virtuvės rankšluosčių valymas naudojant skalbimo muilą, citrinų rūgštį ir polietileno maišelį – tai efektyvus, ekologiškas ir ekonomiškas būdas atnaujinti net labiausiai užteršus rankšluosčius. Metodas sujungia tris galingu veiksnius – mechaninį, cheminį ir terminį valymą – ir sukuria intensyvią valymo reakciją, kuri pašalina riebalus, dėmes, bakterijas ir nemalonius kvapus.

Pagrindiniai privalumai:

Paprasta – nereikia specialių įgūdžių ar įrangos
Greita – visa procedūra trunka 15-20 minučių (be džiovinimo)
Efektyvu – pašalina net senas, įsisenėjusias dėmes
Ekonomiška – medžiagos kainuoja vos 1-2 eurus
Ekologiška – natūralios medžiagos, mažai vandens ir energijos
Universalu – tinka daugumai medvilnę ir lino rankšluosčių

Kam tinka šis metodas:

  • Seniems rankšluosčių, kurie nebėra balti
  • Riebalų dėmėtoms rankšluosčių iš virtuvės
  • Blogu kvapu rankšluosčių
  • Pageltusiems rankšluosčių
  • Prieš statant į spintą – profilaktika

Svarbiausi žingsniai:

  1. Intensyvus muilo trynimas į dėmes
  2. Citrinų rūgšties tirpalo pridėjimas
  3. Kontroliuojamas kaitinimas mikrobangų krosnelėje (2 min., vidutinę galia)
  4. Kruopštus skalavimas po tekančiu vandeniu
  5. Džiovinimas saulėje (geriausias variantas)

Išbandykite šį metodą – ir jūsų virtuvės rankšluosčiai atgims kaip nauji! Švaresni, šviežesni, baltesni ir minkštesni. O svarbiausia – be brangių cheminių priemonių ir daug pastangų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video