Ir torto nereikia! Pyragas „Anna” – toks skanus, kad svečiai jį pasiėmė „su savimi”

Screenshot

Kai svečiai prašo recepto ir klausia, ar galima pasiimti gabalėlį namo – žinai, kad pavyko. Pyragas „Anna” – būtent toks atvejis. Trapus pagrindas, švelnus kremas su abrikosais ir trupinių viršus, kuris kepant paauksuoja. Ir visa tai – be jokio vargo.

Šis pyragas puikiai tinka tiems atvejams, kai norisi kažko skanesnio nei paprastas biskvitas, bet sudėtingo torto gaminti nėra nei laiko, nei noro.

Ko reikės tešlai

Miltai – 2 puodeliai (apie 260 g).

Sviestas – pusė puodelio (apie 115 g), šaltas.

Kiaušiniai – 2 vnt.

Cukrus – 4 šaukštai.

Vanilinis cukrus – 2 šaukšteliai.

Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai.

Citrinos žievelė – vienos citrinos.

Druska – žiupsnelis.

Ko reikės kremui

Grietinėlė (30–35 % riebimo) – 330 ml.

Krakmolas – 35 g.

Vanilinis cukrus – 8 g.

Jogurtas (natūralus) – 220 g.

Cukrus – 50 g jogurtui + 100 g baltymams.

Kiaušinių baltymai – 2 vnt.

Druska – žiupsnelis.

Konservuoti abrikosai – 2 skardinės arba stiklainis (nusausinti).

Cukraus pudra – papuošimui.

Kaip gaminti tešlą

Į dubenį persijokite miltus. Įberkite druskos, kepimo miltelių ir sutarkuotos citrinos žievelės. Išmaišykite.

Šaltą sviestą sutarkuokite stambia tarka tiesiai į miltų mišinį. Rankomis sutrinkite, kol gausite vienodus trupinius – kaip smulkias duonos pluteles.

Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilkite į trupinius ir sumaišykite – pradžioje plaktuvu, paskui rankomis, kol tešla susidarys į vientisą masę.

Nuo tešlos atskirkite maždaug ketvirtadalį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį – jo prireiks vėliau.

Likusią tešlą iškočiokite šiek tiek didesnę nei jūsų kepimo forma. Formą išklokite kepimo popieriumi, uždėkite tešlą ir rankomis suformuokite kraštelius – jie turėtų kilti maždaug 3–4 cm aukščio.

Kaip gaminti kremą

Dubenyje sumaišykite grietinėlę su krakmolu ir vaniliniu cukrumi – plakite, kol neliks gumulėlių. Įdėkite jogurtą ir 50 g cukraus, vėl išplakite iki vienodos masės.

Atskirame dubenyje plakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Kai baltymai pradės putoti, pamažu berkite 100 g cukraus ir plakite mikseriu, kol susiformuos tvirtos, blizgančios viršūnės.

Baltymų masę dalimis įdėkite į grietinėlės mišinį ir atsargiai sumaišykite mentele – judesiai turi būti lengvi, iš apačios į viršų, kad baltymai neprarastų oro.

Nusausintus abrikosus supjaustykite kubeliais ir atsargiai įmaišykite į kremą.

Kaip kepti

Kremą išpilkite ant tešlos pagrindo formoje ir tolygiai paskirstykite.

Iš šaldiklio išimkite atidėtą tešlos dalį ir sutarkuokite smulkia tarka tiesiai ant kremo – padenkite visą paviršių. Šaldyta tešla lengvai tarkuojasi ir nekimba.

Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, apie 40 minučių. Pyragas bus gatavas, kai viršus gražiai paruduos, o kremas sukietės.

Leiskite atvėsti formoje, tada iškelkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Keletas patarimų

Sviestas tešlai turi būti šaltas – tik tada gausite traškų, trapų pagrindą.

Baltymų masę maišykite atsargiai, kad kremas liktų purus.

Pyragas skaniausias kitą dieną, kai skoniai susijungia, bet ir šviežias – puikus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video