Imu 5 obuolius ir gaminu 15 minučių. Obuolių pyragas skanesnis nei šarlotė: toks minkštas, kad tirpsta burnoje

 

Obuolių pyragai tapo žmonijos kultūrinio paveldo dalimi. Sunku įsivaizduoti, kad tokio statuso būtų sulaukusios kitos kepinių rūšys.

Pavyzdžiui, obuoliai yra stačiatikių šventės – Obuolinis Užgavėnės – atributas. Šiuo metu obuoliai nešami į šventyklas ir bažnyčias religiniam ritualui. Nuo šios akimirkos galima valgyti obuolius, surinktus rugpjūčio pabaigoje.

Iš obuolių galima pagaminti daug įdomių kepinių. Paruoškime savo rankomis švelnų obuolių pyragą.

Obuolių pyrago ingredientai:

  • Kiaušiniai – 3 vnt.;
  • Cukrus – 100 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Vanilinis cukrus – 1 a.š.;
  • Pienas – 100 ml;
  • Sviestas – 80 g;
  • Miltai – 240 g;
  • Kepimo milteliai – 2 a.š.;
  • Obuoliai – 5 vnt.

Obuolių pyrago gaminimas: Į dubenį įmušame kiaušinius, įberiame druskos, vanilinį ir įprastą cukrų, plakame, kol ištirps cukraus kristalai. Į kiaušinių mišinį įpilame pieną, toliau plakame.

Mikrobangų krosnelėje ištirpiname sviestą, supilame į kiaušinių mišinį, išplakame. Sumaišome miltus su kepimo milteliais, dalimis persijojame į kiaušinių mišinį.

Plaktuvėliu išmaišome vientisą tešlą be gumuliukų. Iš obuolių pašaliname sėklas ir supjaustome mažais kubeliais.

Kepimo formą ištepame sviestu, ant dugno tolygiai sudedame obuolius. Užpilame obuolių sluoksnį tešla, tolygiai ją paskirstome.

Obuolių pyragą kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.

Rezultatas – nepaprastai minkštas ir kvapnus obuolių pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Šis paprastas ir greitas receptas tikrai papildys jūsų mėgstamiausių kepinių kolekciją!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video