Gydytojai nustatė: šie rytiniai gėrimai stiprina žarnyną ir virškinimą

morning drinks improve digestion

Medicinos ekspertai pripažįsta keletą rytinių gėrimų, kurie gerina virškinimo sveikatą. Šiltas citrinų vanduo švelniai suaktyvina virškinimo sistemą po nakties badavimo. Imbiero ir ciberžolės arbata mažina uždegimą ir pilvo pūtimą, kartu skatindama skrandžio išsituštinimą. Probiotikų turtingas kefyras stiprina žarnyno barjerus su įvairiomis bakterijų padermėmis. Žalioji arbata su mėtomis mažina spazmus ir virškinimo sutrikimus. Praskiestas obuolių sidro actas padeda subalansuoti žarnyno pH. Kaulų sultinys atstato žarnyno gleivinę su glicinu ir glutaminu. Šie moksliniais tyrimais pagrįsti pasirinkimai yra natūrali virškinimo gerovės alternatyva.

Šiltas citrinų vanduo: Rytinis ritualas virškinimo sistemos atstatymui

Šiltas citrinų vanduo, vartojamas iš pat ryto, švelniai, bet veiksmingai stimuliuoja virškinimo sistemą po kelių valandų badavimo miego metu. Ši paprasta priemonė padeda suaktyvinti virškinimo fermentus, o šilta temperatūra skatina žarnyno peristaltiką.

Citrinos rūgštis, esanti citrinose, palaiko kepenų funkciją, skatindama tulžies gamybą, kuri padeda skaidyti riebalus ir šalinti toksinus. Be to, citrinų vandenyje yra vitamino C ir antioksidantų, kurie saugo virškinamojo trakto gleivinę.

Idealiai naudingam gėrimui paruošti naudokite drungną filtruotą vandenį ir šviežiai spaustas ekologiškas citrinų sultis, išgerkite likus 15-30 minučių iki pusryčių, kad maksimaliai padidintumėte fermentų aktyvumą.

Imbiero ir ciberžolės arbata: Gamtos priešuždegiminis duetas

Imbiero ir ciberžolės arbata, derinanti dviejų senovinių vaistinių šaknų stiprias priešuždegimines savybes, yra galingas rytinis sprendimas virškinimo diskomfortui.

Tyrimai rodo, kad imbieras mažina pilvo pūtimą ir pykinimą, kartu skatindamas skrandžio išsituštinimą. Ciberžolės sudėtyje yra kurkumino, kuris padeda gydyti žarnyno pralaidumą ir mažina žarnyno uždegimą. Kartu jie sukuria sinergetinį poveikį.

Kad ciberžolė būtų puikiai įsisavinama, pridėkite juodųjų pipirų, kurie suaktyvina ciberžolės naudą. Po vieną arbatinį šaukštelį šviežiai tarkuoto imbiero ir ciberžolės miltelių 10 minučių palaikykite karštame vandenyje. Perkoškite ir, jei reikia, įdėkite medaus.

Reguliarus vartojimas siejamas su geresniu virškinimu, sumažėjusiais IBS simptomais ir padidėjusia žarnyno mikrobiomo įvairove.

Daug probiotinių medžiagų turintis kefyras: sveiko žarnyno mikrobiomo puoselėjimas

Kefyras atsirado prieš tūkstančius metų Kaukazo kalnuose ir yra vienas iš stipriausių probiotinių gėrimų, skirtų virškinimo sveikatai. Šio fermentuoto pieno gėrimo sudėtyje yra įvairių bakterijų padermių ir naudingųjų mielių, kurios aktyviai papildo žarnyno florą.

Gastroenterologai rekomenduoja kefyrą vartoti tuščiu skrandžiu, kad naudingieji mikroorganizmai kuo geriau kolonizuotų organizmą. Kefyre esančios gyvosios kultūros padeda skaidyti maistą, gerina maistinių medžiagų įsisavinimą ir stiprina žarnyno barjerą. Reguliarus vartojimas susijęs su mažesniu pilvo pūtimu, geresniu reguliarumu ir geresne imunine funkcija.

Skirtingai nei jogurte, kefyre yra iki trijų kartų daugiau probiotinių padermių, todėl jis pasižymi didesne mikrobiomo įvairove.

Žalioji arbata su mėtomis: švelni virškinimą skatinanti priemonė

Ieškantiems ne pieniškos virškinimą gerinančios priemonės , žalioji arbata su mėtomis yra puiki fermentuotų gėrimų, pavyzdžiui, kefyro, alternatyva. Šis švelnus derinys veikia keliais mechanizmais, palaikančiais virškinimo sveikatą.

Žaliojoje arbatoje yra katechinų, kurie mažina virškinamojo trakto uždegimą, o vidutinis kofeino kiekis skatina skrandžio rūgšties gamybą. Mėtų sudėtyje yra mentolio, kuris atpalaiduoja žarnyno raumenis ir mažina spazmus, dažnai sukeliančius diskomfortą.

Medicininiai tyrimai rodo, kad šis derinys padeda palengvinti virškinimo sutrikimus, pilvo pūtimą ir dirgliosios žarnos simptomus. Norint gauti idealią naudą, specialistai rekomenduoja užplikyti ekologišką žaliąją arbatą su šviežiais mėtų lapeliais ir išgerti 20-30 minučių prieš pusryčius, kad natūraliai suaktyvėtų virškinimo procesai.

Obuolių sidro acto skiediniai: Natūraliai subalansuoti žarnyno Ph

Obuolių sidro acto skiediniai: Natūraliai subalansuoti žarnyno Ph

Obuolių sidro actas tapo populiaria natūralia priemone virškinimo sveikatai gerinti, visų pirma dėl jo gebėjimo reguliuoti skrandžio rūgštingumą ir skatinti naudingas žarnyno bakterijas.

Kad rezultatai būtų idealūs, gydytojai rekomenduoja vieną ar du valgomuosius šaukštus skiesti 240 mililitrų vandens, išgerto prieš pusryčius. Toks praskiedimas apsaugo nuo galimo dantų emalio pažeidimo ir kartu yra naudingas virškinimui.

Tie, kurių virškinimas jautrus, gali pradėti nuo arbatinio šaukštelio ir palaipsniui didinti. Pridėjus truputį medaus galima pagerinti skonį nesumažinant veiksmingumo.

Reguliarus vartojimas padeda subalansuoti žarnyno pH, todėl gali palengvėti rūgšties refliukso, pilvo pūtimo ir nereguliaraus tuštinimosi simptomai – dažni rytiniai virškinimo sutrikimai.

Kaulų sultinys: Senovinis vaistas šiuolaikinei virškinimo sveikatai

Tūkstančius metų įvairiose kultūrose vartojamas kaulų sultinys yra viena iš seniausių žmonijos virškinimo priemonių, dabar išgyvenanti šiuolaikinės mitybos renesansą. Šiame kolageno turtingame skystyje yra glicino ir glutamino, kurie atstato žarnyno gleivinę ir gali padėti spręsti nesandaraus žarnyno sindromo problemą.

Gastroenterologai rekomenduoja 240-355 mililitrus kaulų sultinio suvartoti ryte tuščiu skrandžiu, kad būtų maksimaliai įsisavinti gydomieji junginiai. Sudėtyje esanti želatina malšina uždegimą, o aminorūgštys palaiko virškinimo fermentų gamybą.

Kad sultinys būtų idealiai naudingas, jį reikia virti 12-24 valandas, kad išsiskirtų mineralai, įskaitant kalcį, magnį ir fosforą, kurie stiprina virškinimo funkciją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video