Gimtadienio salotos iš seno kulinarijos žurnalo. Tik 4 ingredientai

Salotos su nedideliu ingredientų kiekiu visuomet būna skaniausios, nes jose puikiai dera skirtingų produktų skoniai. Pikantišką skonį salotoms suteikia marinuotas svogūnas ir mėsa.

Ingredientai:

  • Vištienos filė, 300 g
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Pomidoras, 1 vnt.
  • Cukrus, 1 v.š.
  • Actas, 2 v.š.
  • Majonezas, 2 v.š.
  • Druska, pipirai

Gaminimo procesas:

  1. Kiaušinius išverdame ir supjaustome kubeliais.
  2. Pomidorą supjaustome kubeliais. Patarimas: kad salotos „nesutekėtų”, pomidorą perpjaukite pusiau, arbatiniu šaukšteliu išimkite minkštimą su sėklomis ir tik tada pjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  3. Svogūną supjaustome plonomis pusmėnulio formos riekelėmis, sumaišome su cukrumi ir actu, paliekame marinuotis.
  4. Vištienos mėsą išverdame pasūdytame vandenyje su prieskoniais, atvėsiname ir supjaustome kubeliais.
  5. Svogūną nusunktame nuo acto.
  6. Sumaišome visus ingredientus, užpilame majonezu ir patiekiame.

Patarimai:

  • Kad būtų skaniau, naudokite raudonąjį svogūną, taip pat iš anksto jį marinuojant.
  • Vištienos mėsa gali būti rūkyta arba kepta orkaitėje – taip salotos įgaus originalių, pikantišką prieskonį.
  • Kai kas dar prideda nedidelį kiekį sūrio, supjaustyto kubeliais.
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video