Salotos su nedideliu ingredientų kiekiu visuomet būna skaniausios, nes jose puikiai dera skirtingų produktų skoniai. Pikantišką skonį salotoms suteikia marinuotas svogūnas ir mėsa.
Ingredientai:
- Vištienos filė, 300 g
- Svogūnas, 1 vnt.
- Kiaušiniai, 3 vnt.
- Pomidoras, 1 vnt.
- Cukrus, 1 v.š.
- Actas, 2 v.š.
- Majonezas, 2 v.š.
- Druska, pipirai
Gaminimo procesas:
- Kiaušinius išverdame ir supjaustome kubeliais.
- Pomidorą supjaustome kubeliais. Patarimas: kad salotos „nesutekėtų”, pomidorą perpjaukite pusiau, arbatiniu šaukšteliu išimkite minkštimą su sėklomis ir tik tada pjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
- Svogūną supjaustome plonomis pusmėnulio formos riekelėmis, sumaišome su cukrumi ir actu, paliekame marinuotis.
- Vištienos mėsą išverdame pasūdytame vandenyje su prieskoniais, atvėsiname ir supjaustome kubeliais.
- Svogūną nusunktame nuo acto.
- Sumaišome visus ingredientus, užpilame majonezu ir patiekiame.
Patarimai:
- Kad būtų skaniau, naudokite raudonąjį svogūną, taip pat iš anksto jį marinuojant.
- Vištienos mėsa gali būti rūkyta arba kepta orkaitėje – taip salotos įgaus originalių, pikantišką prieskonį.
- Kai kas dar prideda nedidelį kiekį sūrio, supjaustyto kubeliais.