Barščiai taps 100 kartų skanesni: reikia pašalinti vieną populiarų ingredientą

Garsusis ukrainietiškas patiekalas turėtų būti gaminamas su pomidorų padažu.

Garsusis patiekalas gali būti gaminamas be burokėlių – kai kurios šeimininkės teigia, kad ukrainietiški barščiai be burokėlių gaunasi šimtą kartų skanesni nei su šiuo populiariu ingredientu. Be to, toks patiekalas ruošiamas daug greičiau, nes būtent burokėlių padažo paruošimas užima gana daug laiko.

Norėdami paruošti supaprastintą šio patiekalo versiją, jums reikės įprastų produktų, įskaitant šviežius arba raugintus kopūstus.

Kaip virti šviežių kopūstų barščius be burokėlių

Svarbiausia šiame patiekale – sodrus sultinys. Jei norite, kad jis būtų būtent toks – naudokite kiaulienos šonkauliukus.

Barščių gaminimui reikės:

  • 350 gramų šonkauliukų
  • 500 gramų bulvių
  • 250 gramų svogūnų
  • 200 gramų morkų
  • 200 gramų bulgarinių pipirų
  • 350 gramų baltų arba raugintų kopūstų
  • 350 gramų pomidorų padažo
  • 35 gramų augalinio aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 10 gramų krapų, taip pat juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį

Toks ingredientų kiekis apskaičiuotas taip, kad būtų galima išvirti raugintų kopūstų barščių be burokėlių arba su baltaisiais kopūstais, naudojant 5 litrus vandens.

Neįprasti barščiai – gaminimo eiga

  1. Pradėkite ruošti patiekalą be burokėlių nuo sultinio virimo – tai ilgiausias procesas. Kol virs mėsa, galite paruošti kitus ingredientus.
  2. Atkreipkite dėmesį, kad barščiai su pomidorų pasta be burokėlių nebus tokie skanūs kaip su pomidorų padažu. Padažo pomidorų skonis yra ryškesnis nei pastos, todėl patiekalas bus daug skanesnis.
  3. Sultinio ruošimą pradėkite nuo to, kad įmerkite šonkaulius į šaltą vandenį ir užvirkite ant mažiausios ugnies. Kai atsiras pilka puta – ją nuimkite. Virkite kiaulieną maždaug valandą.
  4. Tuo metu nulupkite bulves ir supjaustykite mažais kubeliais. Į verdantį sultinį sudėkite bulves.
  5. Bulgarinį pipirą ir svogūnus taip pat supjaustykite nedideliais kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
  6. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, jį įkaitinkite ir pakepinkite svogūnus, kol jie taps šiek tiek auksiniai. Tada į svogūnus įberkite tarkuotas morkas, viską sumaišykite ir troškinkite apie 5 minutes. Morkos turi tapti minkštos.
  7. Po to, kai mėsos sriuba ir bulvės bus virtos mažiausiai 15 minučių, į puodą sudėkite keptus svogūnus ir morkas. Tada viską galima šiek tiek pasūdyti, įpilti pomidorų padažą ir gerai išmaišyti.
  8. Virkite viską apie 10 minučių, įdėkite supjaustytą bulgarinį pipirą ir per česnako spaudiklį išspaustą česnaką.
  9. Supjaustykite baltą kopūstą ir sudėkite į puodą arba tiesiog įberkite jau supjaustytus ir raugintus kopūstus. Po to galite iš karto į puodą įberti krapų ir viską sumaišyti.
  10. Barščius dar reikia virti apie 15 minučių. Paragaukite patiekalo ir pagal savo skonį pridėkite druskos ir pipirų.
  11. Kai barščiai be burokėlių bus paruošti, palikite juos bent valandą pastovėti.

Šis receptas įrodo, kad tradicinis ukrainietiškas patiekalas gali būti skanus ir be burokėlių, kurie dažnai laikomi esminiu barščių ingredientu. Dėl pomidorų padažo sriuba įgauna gilų, turtingą skonį, o trumpesnis gaminimo laikas leidžia mėgautis šiuo patiekalu dažniau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video