Baltymai, kurie tirpdo pilvo riebalus – ekspertai atskleidžia veiksmingiausią būdą numesti svorio nejaučiant alkio

effective protein weight loss

Baltymų vartojimas strategiškai nukreiptas prieš visceralinius riebalus, nes didina termogenezę, stimuliuoja sotumo hormonus ir išsaugo liesą raumenų masę. Idealūs šaltiniai – laukinė žuvis, žole šeriama jautiena, graikiškas jogurtas ir ankštinės daržovės. Specialistai rekomenduoja 20-30 g baltymų paskirstyti valgymams per dieną, ypač per pusryčius ir prieš miegą. Šį poveikį sustiprina baltymų derinimas su daug ląstelienos turinčiomis daržovėmis ir medžiagų apykaitą skatinančiais prieskoniais. Šis moksliškai pagrįstas metodas užtikrina tvarų svorio metimą be nuolatinio alkio priepuolių. Toliau pateikiamas išsamus protokolas atskleidžia, kaip veiksmingai įgyvendinti šiuos principus.

Mokslas apie baltymų pilvo riebalų deginimo potencialą

Nors daugelis svorio metimo tendencijų ateina ir praeina, baltymų vaidmuo mažinant pilvo riebalus yra pagrįstas moksliniais įrodymais. Vartojant baltymus didėja termogenezė– organizmo kalorijų deginimo procesas, reikalaujantis daugiau energijos virškinimui, palyginti su riebalais ar angliavandeniais.

Reklama

Tyrimai rodo, kad baltymai stimuliuoja sotumą signalizuojančius hormonus, įskaitant peptidą YY ir GLP-1, ir mažina alkio hormono grelino kiekį. Ši hormonų pusiausvyra padeda išvengti persivalgymo ir sumažina suvartojamų kalorijų kiekį per dieną.

Be to, tinkama baltymų dozė padeda išsaugoti liesąją raumenų masę lieknėjant ir palaiko medžiagų apykaitos greitį. Kadangi raumeninis audinys sudegina daugiau kalorijų nei riebalinis audinys, šis išsaugojimas sukuria medžiagų apykaitos pranašumą toliau mažinant riebalų kiekį.

8 geriausi baltymų šaltiniai, nukreipti prieš visceralinių riebalų sankaupas

8 geriausi baltymų šaltiniai, skirti visceralinių riebalų sankaupoms

Reklama

Kai kurie baltymų šaltiniai ypač veiksmingai mažina visceralinius riebalus – pavojingus vidinius pilvo riebalus aplink organus.

Tyrimai rodo, kad šie aštuoni variantai yra idealūs:

  1. Laukinės riebios žuvys (lašiša, skumbrė)
  2. Žole šeriama jautiena
  3. Ganyklose auginami kiaušiniai
  4. graikiškas jogurtas
  5. Išrūgų baltymai
  6. Lęšiai ir ankštinės daržovės
  7. Kanapių sėklos
  8. Paukštiena be odos

Šiuose maisto produktuose aukštos kokybės baltymai derinami su papildomomis maistinėmis medžiagomis, kurios gerina riebalų apykaitą.

Reklama

Laukinėje gamtoje sužvejota žuvis suteikia baltymų ir priešuždegiminių omega-3, o fermentuoti pieno produktai – probiotikų, kurie gerina žarnyno sveikatą, o tai yra labai svarbus visceralinių riebalų reguliacijos veiksnys.

Augalinės kilmės produktai, pavyzdžiui, lęšiai, suteikia baltymų ir skaidulų, kurios padeda kontroliuoti insulino kiekį.

Kaip baltymų vartojimas laiku keičia jūsų medžiagų apykaitą ir alkio signalus

Be aukštos kokybės baltymų šaltinių pasirinkimo, strateginis baltymų vartojimo laikas daro didelę įtaką medžiagų apykaitos funkcijai ir apetito reguliavimui. Tyrimai rodo, kad tolygus baltymų suvartojimas per dieną optimizuoja raumenų baltymų sintezę ir termogenezę.

Reklama

Įrodyta, kad ryte vartojant baltymus sumažėja grelino, hormono, atsakingo už alkio signalus, kiekis, todėl vėliau per dieną suvartojama mažiau kalorijų.

Be to, prieš miegą suvartotas 20-40 g baltymų kiekis gali pagerinti raumenų atsistatymą per naktį ir palaikyti medžiagų apykaitą poilsio metu.

Specialistai rekomenduoja vartoti 20-30 g baltymų vieno valgymo metu su 3-4 valandų intervalu, kad būtų išlaikytas sotumas ir medžiagų apykaitos efektyvumas, kartu mažinant visceralinių riebalų kiekį.

Reklama

Baltymų ir hormonų ryšys: Kodėl daug baltymų turinčios dietos reguliuoja riebalų kaupimąsi

Sudėtingas ryšys tarp baltymų vartojimo ir hormonų pusiausvyros yra pagrindinis mechanizmas, mažinantis visceralinių riebalų kaupimąsi. Daug baltymų turinčios dietos skatina peptido YY, GLP-1 ir cholecistokinino – hormonų, kurie didina sotumo jausmą ir reguliuoja apetitą– išsiskyrimą.

Vartojant baltymus, kartu mažėja grelino, alkio hormono, kiekis, todėl tarp valgymų jaučiamas ilgalaikis sotumas. Tyrimai rodo, kad baltymų terminis poveikis didina medžiagų apykaitos greitį, nes jų virškinimui reikia 20-30 % kalorijų, palyginti su 5-10 % angliavandenių.

Be to, mažėjant svoriui, pakankamas baltymų kiekis išsaugo liesąją raumenų masę, išlaiko bazinį medžiagų apykaitos greitį ir užkerta kelią hormonų adaptacijai, kuri paprastai skatina riebalų kaupimąsi apribojus kalorijų kiekį.

Reklama

Maisto produktų derinimas siekiant maksimalaus termogeninio poveikio

Strategiškai derinant baltymų šaltinius su tam tikrais papildomais maisto produktais galima labai sustiprinti termogeninę organizmo reakciją ir padidinti medžiagų apykaitos efektyvumą labiau nei vien baltymai.

Tyrimai rodo, kad derinant liesus baltymus su daug ląstelienos turinčiomis daržovėmis sukuriamas sinergetinis poveikis, kuris pailgina sotumo jausmą ir optimizuoja kalorijų deginimą.

Be to, baltymus derinant su sudėtiniais angliavandeniais, turinčiais atsparaus krakmolo, pavyzdžiui, atšaldytomis bulvėmis ar ryžiais, padidėja riebalų oksidacija.

Reklama

Į baltyminius patiekalus dedami tokie prieskoniai kaip kajenas, imbieras ir ciberžolė dar labiau padidina termogenezę.

Šis strateginis požiūris įprastą baltymų vartojimą paverčia stipresniu medžiagų apykaitos katalizatoriumi pilvo riebalų sankaupoms mažinti.

Praktiniai mitybos planai: 7 dienų didelio baltymų kiekio protokolas matomiems rezultatams pasiekti

Struktūrizuoto septynių dienų baltymų protokolo įgyvendinimas suteikia asmenims praktinį pagrindą pasiekti išmatuojamą pilvo riebalų sumažėjimą. Šis metodas užtikrina nuoseklų baltymų vartojimą visą savaitę, kartu išlaikant tinkamą kalorijų balansą.

Reklama

Gerai sudarytas planas apima įvairius baltymų šaltinius trijuose pagrindiniuose valgymuose ir dviejuose užkandžiuose per dieną; pusryčiams paprastai vartojami kiaušiniai arba graikiškas jogurtas, pietums – liesa paukštiena arba žuvis, o vakarienei – kokybiški gyvūniniai arba augaliniai baltymai.

Užkandžiuose daugiausia dėmesio skiriama nešiojamiems produktams, pavyzdžiui, baltyminiams kokteiliams, varškei ar riešutų sviesto deriniams.

Protokolo sėkmė priklauso nuo išankstinio planavimo, partijų gaminimo ir strateginio maisto produktų apsipirkimo, kad būtų įveikti įprasti laikymosi iššūkiai.

Reklama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like