Tortai laikomi populiariausia desertų rūšimi. Jie gaminami visame pasaulyje. Mūsų laikais konditerijos menas yra labai išsivystęs, daugelis žmonių juo užsidirba.
Stebint su tortais susijusias tendencijas, galima pastebėti tam tikrą dėsningumą. Visada buvo populiarūs įvairūs gėlių piešiniai ant desertų. Tačiau pastaruoju metu konditerijos menas pradėjo keistis.
Be įprastų gėlių ir piešinių, ant tortų piešiami tikrieji paveikslai. Populiarūs nedideli eskizai, dažnai atrodo netvarkingai. Šis bento stilius atėjo iš Korėjos.
Tačiau niekas nepakeis naminio torto. Paruošime karališką tortą namuose patys.
Ingredientai:
- Graikiški riešutai – 100 g
- Kiaušiniai – 5 vnt.
- Cukrus – 220 g
- Miltai – 170 g
- Kukurūzų krakmolas – 50 g
- Kepimo milteliai – 10 g
- Kriaušė – 1 vnt.
- Sviestas – 1 v. š. + kepimo formai
- Medus – 1 v. š.
- Cinamonas – ½ a. š.
- Druska – žiupsnelis
- Citrinų sultys – 1 v. š.
- Virta sutirštintas pienas – 180 g
- Grietinė – 640 g
Gaminimas:
1. Graikinius riešutus susmulkiname į stambias trupinėles. Į dubeni įmuškite kiaušinius ir išplakite iki vientisumo.
2. Suberkite prie kiaušinių 200 g cukraus, plakite iki baltos pūrios masės.
3. Į baltą kiaušinių masę persijokite miltus ir krakmolą, suberkite kepimo miltelius ir išmaišykite tešlą. Į tešlą suberkite riešutus, vėl išmaišykite.
4. Kepimo formą ištepkite sviestu, iš anksto išklokite kepimo popieriumi. Formą pabarkite miltais ir įpilkite tešlą.
5. Kepkite biskvitą 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
6. Biskvitą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 2 valandoms.
7. Kriaušę nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais. Į keptuvę dėkite gabalėlį sviesto, suberkite likusį cukrų (20 g), įdėkite medų, cinamoną, druską ir citrinų sultis.
8. Ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir medų, įdėkite kriaušės gabaliukus. Karamelizuokite kriaušę 3 minutes, nuolat maišydami.
9. Nuo biskvito nupjaukite viršų ir susmulkinkite į trupinėlius. Biskvitą padalykite į 3 vienodus sluoksnius.
10. Išplakite virtą sutirštintą pieną su grietine iki susidaro tirštas kremas. Pirmąjį biskvito sluoksnį padėkite į konditerinį žiedą, užtepkite viršų dalimi kremo.
11. Ant kremo išdėliokite dalį karamelizuotos kriaušės.
12. Uždenk kreminį sluoksnį antruoju biskvito sluoksniu. Analogiškai pasielkite su antruoju sluoksniu, tik kriaušę išdėliokite visą.
13. Trečiąjį biskvito sluoksnį užtepkite likusiu kremu ir palikite šaldytuve 3 valandoms.
14. Nuimkite konditerinį žiedą nuo torto, užtepkite šonus kremu. Tortą pabarkite biskvito trupinėliais.
Karališkas tortas paruoštas! Puikiai tinka šventėms ir ypatingoms progoms.






1 comment
Jei ,,receptas skaniausias,, tai jį ir valgykit, kam dar pyragą kepat?