Klasikinį šarlotės variantą galima šiek tiek paįvairinti ir padaryti dar įdomesnį skonį, jei prie obuolių pridėsite varškės. Jums pavyks pagaminti minkštą ir švelnų, puošnų stebuklą prie arbatos.
Pagaminti jums reikės šių ingredientų:
- Kiaušiniai – 3 vnt.
- Cukrus – 150 g
- Druska – žiupsnelis, vanilinas pagal skonį arba cinamonas
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis
- Sviestas (minkštas) – 120 g
- Varškė – 250 g
- Miltai – 240 g
- Obuoliai – 2 vnt.
Gaminimo procesas:
- Sumaišykite kiaušinius su druska ir cukrumi ir plakite, kol masė taps puri, vienalytė ir balta.
- Į kiaušinių masę įdėkite minkšto sviesto, varškės, gerai išplakite masę maišikliu, kol ji taps vienalytė.
- Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, dalimis įdėkite į pagrindą ir išplakite iki glotnios ir vienalytės tešlos.
- Obuolius pasirinkite saldžiarūgščios veislės, nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio skiltelėmis.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, tešlą išklokite tolygiu sluoksniu.
- Ant viršaus išdėliokite obuolių gabaliukus.
- Galite pabarstyti cukrumi su cinamonu.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 minutes, paruoštumą patikrinkite mediniu iešmeliu.
- Išimkite pyragą iš formos, atvėsinkite ir galite pabarstyti cinamonu arba cukraus pudra.
Tokio pyrago tešlos tekstūra yra labai švelni, labiau panaši į keksų, todėl tešla puikiai tinka kepti keksus su įvairiais skaniais priedais.





