Atradimas virtuvėje: kvapnus citrinų pyragas iš vos 1 citrinos ir 3 kiaušinių, kuris tirpsta burnoje!

Ar žinojote, kad aromatingi kepiniai su razinomis ir džiovintais vaisiais jau šimtmečius žavi žmones savo skoniu? Pyragai buvo ir išlieka vienu populiariausių desertų daugeliui. Net senovės romėnai žinojo, kad pyragai yra skanūs ir saldūs – būtent Romoje prasidėjo pyragų kepimo tradicija!

Tačiau senovės kepiniai stipriai skyrėsi nuo tų, kuriuos mėgaujamės šiandien. Romėnai kepdavo pyragus iš miežių masės, į kurią įmaišydavo razinų, granatų sėklų, riešutų ir medaus.

XVI amžiuje pyragai vėl tapo populiarūs ir buvo kepami visur, bet tik turtingiesiems. Šiandien pyragą gali sau leisti kiekvienas. Tačiau geriausia, žinoma, iškepti jį pačiam – ypač tokį nuostabų citrinų pyragą, kuris tirpsta burnoje ir pripildys jūsų namus svaiginančiu citrusinių vaisių aromatu!

Paslaptingi ingredientai, kurie sukurs stebuklą:

Pyragui:

  • 200 g cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • Vienos citrinos žievelė
  • 50 ml (½ citrinos) citrinos sulčių
  • 120 g sviesto
  • 100 g pieno
  • 250 g miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 3 kiaušiniai

Neprilygstamai glajui:

  • 100 ml kondensuoto pieno
  • 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių

Magiškas paruošimo procesas:

  1. Aromato užfiksavimas: Suberkite citrinos žievelę į cukrų ir pirštais įtrinkite – šis mažas triukas padės išlaisvinti eterinius citrinos aliejus ir suteikti pyragui nepakartojamą aromatą.
  2. Pagrindo sukūrimas: Įmaišykite minkštą sviestą į citrininį cukrų iki vientisos masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydami – šis lėtas procesas padės išgauti tobulą tekstūrą.
  3. Aksomine tekstūra: Persijokite miltus su kepimo milteliais į paruoštą masę, išmaišykite iki tirštos tešlos. Galiausiai įpilkite citrinos sultis ir pieną, švelniai maišydami – matykite, kaip tešla įgauna šilkinį blizgesį!
  4. Pasiruošimas kepimui: Ištepkite kepimo formą sviestu ir pabarstykite miltais (perteklių nupurtykite). Supilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite.
  5. Paslaptingas pjūvis: Mentele padarykite pjūvį per vidurį tešlos – šis tradicinis triukas padės pyragui tolygiai iškilti ir sukurti klasikinę formą.
  6. Kepimas iki tobulumo: Kepkite 180°C temperatūroje 30-35 minutes, kol pyragas gražiai paruduoja ir per vidurį įkištas medinis pagaliukas išlieka švarus.
  7. Neprilygstamas glajas: Sumaišykite kondensuotą pieną su citrinos sultimis – patikėkite, šis paprastas derinys sukurs neįtikėtinai skanų glajų!
  8. Paskutinis akcentas: Dar šiltą pyragą apipilkite paruoštu glajumi ir leiskite pamažu atvėsti – taip glajas puikiai įsigers ir suteiks papildomo drėgnumo.

Kodėl šis pyragas užburia visus?

Švelni, drėgna tekstūra, intensyvus citrinos aromatas ir subtilus rūgštumo bei saldumo balansas paverčia šį pyragą tikru atradimu! Jis puikiai tinka tiek prie rytinio kavos puodelio, tiek prie popietinės arbatos, o svečiai būtinai prašys recepto.

Gaminimo paprastumas ir įspūdingas rezultatas leidžia jį kepti kad ir kasdien – kaskart mėgaujantis tobulu gabalėliu, kuris tiesiog tirpsta burnoje.

Patarimas: papuoškite pyragą plonais citrinos griežinėliais arba žiupsneliu citrinos žievelės prieš patiekdami, kad dar labiau išryškintumėte citrusinį akcentą ir suteiktumėte elegantiškos išvaizdos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video