Kaip paruošti tirpstantį medaus tortą per 30 minučių be lakštų kočiojimo: du skanūs receptai. Svečiai eina iš proto.

 

Meduolio tortą galima gaminti įvairiais būdais. Klasikiniame variante yra kočiojami aromatingi lakštai, kiekvienas iš jų kepamas atskirai, o tada surenkamas desertas. Tačiau tai nėra būtina sąlyga.

Egzistuoja meduolio torto receptas su lietiniais lakštais. Tokiu atveju tešlos nereikia kočioti, o tiesiog ji pilama ant kepimo skardų ir kepama. Rezultatas – skanus, aromatingas desertas be bereikalingo vargo ir visos dienos praleidimo virtuvėje.

Dabar detaliau panagrinėkime meduolio torto receptą.

Lietinis meduolis – receptas 20 minučių

Meduolis be kočiojimo gaminamas labai paprastai, todėl šį skanų desertą galite pasiruošti savo namuose be ypatingų sunkumų. Jam reikės:

  • 150 gramų medaus
  • 40 gramų cukraus
  • 50 gramų sviesto
  • 70 gramų grietinės
  • 0,5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 kiaušinio
  • 150 gramų miltų
  • 300 mililitrų riebios grietinėlės
  • 3 valgomieji šaukštai virinto sutirštinto pieno

Keptuvėje pašildome medų ir cukrų. Kai atsiranda burbuliukai, įdedame sviestą ir maišome iki vientisumo. Ten pat supilame grietinę ir suberiame sodą. Maišome ir toliau gaminame, kol mišinys įgaus karamelės atspalvį.

Nuimame nuo ugnies ir atvėsiname. Įmušame kiaušinį ir išmaišome, tuomet beriame miltus ir sumaišome iki vientiso mišinio. Tešlą dalijame po lygiai į dvi lėkštes ar dubenis. Iš vieno indo pilame tešlą ant skardos, ištiesto kepimo popieriumi, ir išlyginame mentele. Iškepame du lakštus ir apipjaustome jų kraštus, kad gautume lygius stačiakampius.

Kremui suplakame grietinėlę su virinto sutirštinto pieno. Turėtume gauti purią, stabilią masę. Ant stalo šalia dedame du lakštus. Pirmąjį patepame kremu ir susukame į vyniotinį, bet ne iki galo. Patepame antrąjį lakštą ir tęsiame vyniotinio sukimą, prijungdami ir jį. Likusiu kremu ištepame paruoštą tortą iš visų pusių. Anksčiau nupjautus lakštų gabaliukus susmulkiname maišytuve iki trupinių ir apibarstome vyniotinį iš visų pusių. Paliekame meduolį šiek tiek įmirkti ir galime pjaustyti.

Taip pat galite paruošti biskvitinį meduolį. Laimei, šis meduolis be kočiojimo taip pat ruošiamas labai paprastai.

Meduolis – paprastas receptas su grietine

Šis meduolis gaminamas su grietinės kremu, kas yra daug paprasčiau nei su grietinėle. Paruošimui reikės:

  • 300 gramų sviesto
  • 180 gramų cukraus
  • 4 pilni valgomieji šaukštai medaus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai sodos
  • 4 kiaušiniai
  • 400 gramų miltų
  • 200 gramų sausainių

Kremui papildomai reikės grietinės (1,5-2 litrai), cukraus pudros (200 gramų) ir grietinės tirštiklio.

Storadugnėje keptuvėje ištirpiname sviestą, cukrų ir medų. Kai masė tampa vientisa, įdedame sodą ir greitai maišome. Skystis pradės putoti ir didėti tūryje, bet taip ir turi būti. Svarbu toliau maišyti, kad niekas nepriliptų. Leidžiame masei šiek tiek atvėsti ir po vieną įmaišome kiaušinius.

Miltus taip pat dedame dalimis. Tešla turėtų būti šiek tiek tirštesnė nei grietinė. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Imame kepimo skardas (40 x 30 cm) ir ištiesiame jas kepimo popieriumi. Tešlą padalijame tarp jų ir išlyginame. Kepame apie 5-8 minutes. Atvėsusiems lakštams nupjauname kraštus, o tada kiekvieną iš jų perpjauname pusiau, kad gautume 4 vienodus lakštus. Nupjautus kraštus ir sausainius susmulkiname maišytuve iki trupinių.

Grietinę suplakame su cukraus pudra ir vanile. Įdedame tirštiklį ir išmaišome. Formos dugną šiek tiek patepame kremu ir dedame pirmą lakštą. Aptepame jį kremu ir uždedame antrą. Kremo negailime, nes lakštai jį gerai sugeria. Aptepame meduolį iš visų pusių ir papuošiame trupiniais. Paliekame meduolio tortą 3-4 valandoms, kad įmirktų, ir galima valgyti.

Patarimai tobulam meduoliui

Kad jūsų meduolis būtų nepakartojamo skonio, atkreipkite dėmesį į šiuos patarimus:

  1. Medaus kokybė: Naudokite kokybišką, natūralų medų – nuo jo priklauso torto aromatas.
  2. Lakštų plonas: Stenkitės lakštus daryti plonesnės, vienodos konsistencijos – taip jie geriau įmirks ir tortas bus minkštesnis.
  3. Kantrybė: Nors šis receptas yra greitas, tortui reikia laiko įmirkti. Jei turite galimybę, palikite jį per naktį šaldytuve – rezultatas bus dar geresnis.
  4. Prieskoniai: Į tešlą galite įdėti prieskonių – cinamono, kardamono ar gvazdikėlių – tai suteiks papildomo aromato.
  5. Kremą ruoškite šaltą: Grietinėlę ir grietinę prieš plakimą laikykite šaldytuve – taip kremą bus lengviau išplakti.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video