Šios 5 taisyklės padės jums išsirinkti saldžius persimonus: aš palieku parduotuvėje vaisius, kurie „susiraukšlėja“, o sau paimu geriausius.

choose ripe non puckered persimmons

Praktiškas pirkėjas laikosi penkių paprastų taisyklių, kad išsirinktų tikrai saldžius persimonus, vengdamas tų, kurie parduotuvėje yra „susiraukšlėję“, ir pasirinkdamas geriausius virtuvės reikmėms. Jie teikia pirmenybę ryškios, vienodos spalvos ir lygios odos vaisiams, renkasi didesnius, apvalius vaisius ir švelniai spaudžia, kad rastų šiek tiek minkštus, bet be minkštų dėmių. Mažas tamsus antspaudas prie kotelio rodo prinokimą, o kieti vaisiai gali būti prinokinti vėliau su obuoliu popieriniame maiše — daugiau patarimų rasite toliau.

Spalva ir odelė: ieškokite ryškių, sodrių atspalvių

Kodėl verta rinktis persimonus su ryškia spalva? Ryškus, sodrus atspalvis rodo cukraus susidarymą ir patikimą skonį, padėdamas pirkėjams, kurie renkasi vaisius kitiems.

Lygus, be dėmių odelė sumažina atliekas ir atrodo gerai, kai vaisiai yra siūlomi. Mažas, tamsus antspaudas ant kotelio dažnai rodo visišką prinokimą ir nuoseklų skonį, todėl rinkitės vaisius su šiuo ženklu, kad gautumėte patikimus rezultatus.

Venkite blankių, dėmėtų ar pažeistų odelių, kurios rodo nepakankamą brandą ar gedimą ir reikalauja papildomo tvarkymo. Spalvos ir odelės stebėjimas sumažina spėliones, sumažina grąžinimus ir padeda užtikrinti, kad bendrai valgomi persimonai džiugins gavėjus.

Dydis ir forma: rinkitės didelius, apvalius vaisius

Renkantis persimonus, pirmenybę reikėtų teikti dideliams, apvaliems vaisiams, nes dydis ir forma koreliuoja su saldumu ir prinokimu; apvalūs, stori vaisiai paprastai rodo visiškai subrendusią, nesausą veislę, o pailgi vaisiai dažniau būna sausi.

Patikrinkite kiekvieną vaisių, ar jis yra vienodai pilnas ir proporcingas. Rinkitės vaisius, kurie atrodys gerai, kai bus siūlomi svečiams ar naudojami bendrai valgomuose patiekaluose.

Didesni, apvalūs persimonai paprastai turi daugiau minkštimo ir nuoseklų skonį, todėl sumažėja paruošimo atliekos ir užtikrinami patikimi rezultatai receptuose. Jei norite numatomo saldumo ir patrauklaus išvaizdos kitiems, venkite deformuotų ar siaurų vaisių.

Liesimo testas: raskite šiek tiek minkštus vaisius

Pasirinkę didelius, apvalius persimonus, toliau vertinkite liesimo testu: prinokę saldūs persimonai šiek tiek pasiduoda švelniai spaudžiant, palikdami nedidelį, laikinas įspaudą.

Vertintojas turėtų švelniai paspausti kiekvieną vaisių piršto pagalvėle, vengiant nagų ar pernelyg didelės jėgos.

Vaisiai, kurie lieka kieti kaip akmuo, greičiausiai yra kartūs ir turėtų būti atmesti; tie, kurie suspaudžiami ar atrodo minkšti, yra pernokę ir gali neatitikti svečių lūkesčių.

Rinkitės vaisius, kurie yra nuoseklūs, švelniai paspaudžiami ir be minkštų vietų. Elkitės atsargiai, kad išsaugotumėte išvaizdą. Atrinkti persimonai turėtų būti supakuoti transportavimui ir laikomi kambario temperatūroje iki patiekimo.

Viršutinis antspaudas: patikrinkite, ar nėra tamsaus prinokimo žymės

Dažnai nepastebima maža tamsia dėmė arba „antspaudas“ persikų viršuje rodo prinokimą ir koncentruotą skonį. Stebėtojai gali naudoti šią žymę kaip praktišką indikatorius, renkantis vaisius svečiams.

Aiški, gerai matoma antspaudas paprastai būna kartu su lygia odele ir sodria spalva, o tai rodo, kad vidus bus saldus ir minkštas. Pirkėjai, ketinantys patiekti vaisius kitiems, turėtų rinktis vaisius su šiuo požymiu ir vengti vaisių, kuriems jo trūksta, nes jie gali būti kartūs.

Viršutinės dalies patikrinimas yra greitas ir patikimas, jį papildant švelniu palietimu, galima surinkti vaisius, kurie visada patiks.

Nokinti namuose: naudokite obuolius, kad pagreitintumėte procesą

Atkreipdami dėmesį į tamsią viršutinę dalį, pirkėjai gali pasirinkti kietus persimonus, kuriuos reikia toliau nokinti namuose. Kietus vaisius laikykite kambario temperatūroje vienu sluoksniu arba laisvai uždengę, kad išlaikytų švelnią drėgmę.

Norėdami pagreitinti nokimą, persimonus sudėkite su nokiais obuoliais į popierinį maišelį arba negilų indą; obuolių etilenas skatina minkštėjimą. Kasdien tikrinkite, ar pasiekė norimą minkštumą; pašalinkite suminkštėjusius vaisius, kad išvengtumėte pernokimo. Kai vaisiai sunoks, trumpam laikykite juos šaldytuve, kad pratęstumėte jų tinkamumo vartoti laiką. Šie veiksmai padeda laiku patiekti vaisius, sumažinti atliekas ir užtikrinti, kad tam tikri persimonai pasiektų maksimalų saldumą svečiams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video