Stiklinė manų ir 2 stiklinės kefyro: desertas iš nieko. Skanaus pyrago receptas

 

Siūlau jums įdomų daugelio mėgstamo pyrago „Zebras” receptą. Skirtingai nuo klasikinio varianto, šis visada išeina purus ir švelnus, labai apetitą žadinantis ir skanus. Kremą galite pagaminti bet kokį.

Gaminimui jums prireiks šių ingredientų:

  • Manų kruopos, 1 stiklinė;
  • Kefyras, 2 stiklinės;
  • Cukrus, 1 stiklinė;
  • Miltai, 1 stiklinė + 2 v.š.;
  • Augalinis aliejus, 0,5 stiklinės;
  • Kakava, 2 v.š;
  • Kepimo milteliai arba soda, 1 a.š.

Gaminimo procesas Manų kruopas sumaišome su cukrumi ir kefyru, masę gerai išmaišome ir paliekame 15 minučių, kad kruopos išbrinktų.

Įpilame augalinį aliejų, suberiame persijotus miltus su soda ir kepimo milteliais, gerai išmaišome.

Tešlą padalijame į dvi dalis ir vieną sumaišome su kakava. Jei ta dalis, į kurią pridėjote kakavos, tapo per tiršta, tada įpilkite dar kelis šaukštus kefyro ir gerai išmaišykite.

Formą išklojame kepimo popieriumi, patepame aliejumi ir pakaitomis pilame baltą tešlą ir šokoladinę, kad gautųsi apskritimai.

Mediniu pagaliuku ar šakute darome bangas tešloje ir siunčiame pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kepame apie 40 minučių, bet čia viskas priklauso nuo jūsų orkaitės ypatybių, todėl patikrinkite paruošimą mediniu pagaliuku.

Pyragas išeina labai purus, drėgnas, jei greitai padarysite grietinės kremą, tada turėsite pilnavertį ir labai švelnų desertą prie arbatos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video