2025 m. rugsėjo 24 d. Alexia
Sužinokite apie šios daržovės savybes ir naudą, kurią galite gauti užpylę ją karštu vandeniu.
Viena iš daržovių, kuri dažniausiai papildo mūsų pietus ir vakarienę, yra svogūnas. Ir kai naudojame jį maistui gardinti, paprastai išmetame lukštus į šiukšliadėžę, nežinodami, kad jie gali turėti antrą panaudojimą.
Svogūnų lukštuose yra vitaminų, maistinių medžiagų ir antioksidacinių junginių, kuriuos galima panaudoti įvairiais būdais. Vienas iš jų – išvirti lukštus ir naudoti vandenį augalams laistyti.
Tokiu būdu išnaudojamos visos svogūnuose esančios maistinės medžiagos, užuot jas išmetant.
Kodėl rekomenduojama virti svogūnų lukštus
Kai svogūnų lukštai verdami, maistinės medžiagos pereina į vandenį ir virsta natūraliu nuoviru, idealiu augimui stiprinti ir pagerinti lapų bei šaknų sveikatą. Procesas, kaip pritaikyti šį triuką, yra paprastas:
- Surinkite lukštus nuo kelių svogūnų.
- Sudėkite juos į puodą su vandeniu ir virkite apie 10 minučių.
- Leiskite atvėsti, nusunkite skystį ir naudokite savo augalams laistyti.
Šis trąšų mišinys naudingas kambariniams augalams, vazonams ir net sodui. Be to, tai ekonomiškas ir ekologiškas būdas, kuriam nereikia cheminių produktų.
Kam naudingas svogūnų lukštų vanduo augalams
- Suteikia esminių maistinių medžiagų, tokių kaip kalis, kalcis ir magnis.
- Stiprina šaknis ir skatina augimą.
- Apsaugo nuo kenkėjų dėl savo natūralių junginių.
- Pagerina spalvą ir gyvybingumą lapų.
Daugelis sodininkų ir augalų mėgėjų teigia, kad šis namų ruošos triukas daro skirtumą, ypač augimo laikotarpiais arba kai augalai atrodo nuvytę.