Pagrindinės priežastys, kodėl pomidorų sultys yra naudingos sveikatai

tomato juice health benefits

Mokslininkai išskyrė pagrindines priežastis, kodėl pomidorų sultys yra naudingos sveikatai, atkreipdami dėmesį į jų koncentraciją antioksidantų, tokių kaip likopenas, karotinoidai, flavonoidai ir vitaminas C. Jie nurodė poveikį kraujospūdžiui, kraujagyslių funkcijai ir lipidų profiliui, kurie palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą, bei stebėjimus, kad jos yra susijusios su mažesne vėžio rizika, ypač prostatos. Maistinių medžiagų tankis ir mažas kalorijų kiekis taip pat padeda sotumo jausmui ir svorio kontrolei. Tolimesni įrodymai ir praktinės pasekmės reikalau

Turtingas antioksidantų ir būtinų maistinių medžiagų šaltinis

Pomidorų sultys yra koncentruotas antioksidantų ir būtinų maistinių medžiagų šaltinis, viename puodelyje yra apie 22 mg likopeno, karotenoidų (karotino, liuteino, fitoeno), flavonoidų ir polifenolių.

Jos suteikia vitamino C, maždaug visos dienos normą, ir apie 25 % vitamino A poreikio, taip pat nedidelį kiekį geležies ir kalio.

Viename puodelyje yra apie 45 kalorijas (188 kJ), todėl jis suteikia maistinių medžiagų be perteklinės energijos.

Jo karotinoidai ir polifenoliai veikia kaip antioksidantai, apsaugantys ląsteles ir palaikantys regėjimą bei audinių būklę.

Tai praktiškas pasirinkimas slaugytojams, nes tai yra veiksmingas, maistinių medžiagų turtingas būdas pagerinti mitybos kokybę.

Palaiko širdies sveikatą ir kraujospūdžio kontrolę

Keletas pomidorų sulčių komponentų, ypač likopenas, beta-karotinas, kalio ir susiję antioksidantai, prisideda prie širdies ir kraujagyslių sistemos palaikymo, padėdami mažinti kraujospūdį, gerindami lipidų profilį ir mažindami oksidacinį stresą arterijų audiniuose.

Reguliarus vartojimas gali padėti tiems, kurie rūpinasi kitais, nes tai yra mažai kalorijų turintis kalio šaltinis, kuris palaiko kraujagyslių tonusą ir skysčių pusiausvyrą.

Likopenas ir karotenoidai yra susiję su nedideliu LDL cholesterolio ir uždegimo sumažėjimu, o antioksidantų mišiniai apsaugo endotelio funkciją.

Praktinis naudojimas kaip subalansuotos mitybos dalis papildo natrio valdymą ir kitas gyvenimo būdo priemones.

Slaugytojai gali rekomenduoti vidutines porcijas, kad palaikytų širdžiai sveiką mitybą.

Gali sumažinti vėžio riziką, ypač prostatos vėžio

Remiantis jo nauda širdies ir kraujagyslių sistemai, šio gėrimo antioksidantų profilis, ypač likopenas ir kiti karotenoidai, stebėjimo tyrimuose buvo susietas su mažesne vėžio rizika, o stipriausi įrodymai yra susiję su prostatos vėžiu.

Epidemiologinės analizės rodo ryšį tarp reguliaraus pomidorų sulčių ar pomidorų produktų vartojimo ir sumažėjusios prostatos vėžio paplitimo, tikėtina, dėl antioksidantų apsaugos nuo DNR pažeidimų ir ląstelių augimo moduliacijos.

Kruopštus įtraukimas į mitybą remia prevencines mitybos strategijas tiems, kurie tarnauja kitiems, siūlant mažai kalorijų turinčią, maistingą alternatyvą.

Nors priežastinis ryšys nėra nustatytas, pomidorų sulčių skatinimas kaip subalansuotos mitybos dalis atitinka visuomenės sveikatos tikslus sumažinti vėžio riziką per prieinamas mitybos priemones.

Stiprina imunitetą ir mažina uždegimą

Dėl didelės vitamino C, karotenoidų (įskaitant likopeną, liuteiną ir karotenus) ir polifenolių koncentracijos pomidorų sultys stiprina imuninę sistemą ir padeda mažinti sisteminį uždegimą. Šie junginiai veikia kaip antioksidantai, neutralizuoja laisvuosius radikalus ir mažina uždegimo žymenis, kurie trukdo audinių atsinaujinimui ir apsaugai nuo patogenų.

Reguliarus pomidorų sulčių įtraukimas į bendrus mitybos planus gali padėti grupėms ar globėjams, siekiantiems stiprinti kolektyvinį atsparumą dažnoms infekcijoms. Įrodymai sieja likopeną ir flavonoidus su sumažintu citokinų aktyvumu ir sustiprinta imunine reakcija.

Pomidorų sulčių vartojimas papildo kitus maistingus maisto produktus ir yra praktiškas, įrodymais pagrįstas įrankis tiems, kurie skatina bendruomenės ar šeimos sveikatą.

Mažai kalorijų, maistingas pasirinkimas svorio kontrolei

Be imuninės ir priešuždegiminės naudos, pomidorų sultys taip pat yra mažai kalorijų turintis, maistingas gėrimas, kuris gali padėti kontroliuoti svorį. Vienoje puodelėje yra apie 45 kalorijas, o taip pat vitaminas C, maždaug 25 % vitamino A poreikio, geležis, kalis ir 22 mg likopeno. Šios maistinės medžiagos skatina sotumo jausmą ir palaiko medžiagų apykaitą be perteklinės energijos, padėdamos tiems, kurie rūpinasi kitais, siūlydamos protingus pasirinkimus.

Antioksidantai ir skaidulos prisideda prie sotumo ir riebalų metabolizmo, padėdami sumažinti persivalgymą. Pomidorų sulčių įtraukimas į subalansuotą mitybos planą gali padėti globėjams ir bendruomenėms skatinti sveiką ir tvarų svorio valdymą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video