Geriau nei obuolių pyragas: žmona prašo juos gaminti 3 kartus per savaitę. Paprasta ir skanu

 

Citrina yra prieštaringas citrusinių vaisius. Tiesa ta, kad ji labai naudinga žmogaus organizmui. Tuo pačiu metu, citrina yra tokia rūgšti, kad ją beveik neįmanoma naudoti kasdieniniame gyvenime.

Tačiau žmonija jau nebegali atsikratyti citrinos jokiu būdu. Šio vaisiaus skonis tapo tarsi narkotikas kiekvienam iš mūsų.

Kas pradėjo auginti citrinas? Citrinų atsiradimas žmogaus gyvenime nėra žinomas. Citrono ir pomarančio kryžminimas vyko Šiaurės Indijoje. Po citrinos pardavimo užsienio rinkoje, šis citrusinių vaisius įgijo didelį populiarumą.

Citrinų paminėjimai prasidėjo tik X amžiuje. Bet, remiantis tapyba, žinoma, kad vaisių auginimas prasidėjo daug anksčiau.

Dabar iš citrinos galima pagaminti daug skanių patiekalų. Pavyzdžiui, mes parodysime citrininių sausainių receptą.

Citrininių sausainių ingredientai:

  • pienas – 600 ml;
  • citrina – 1 vnt.;
  • kiaušiniai – 5 vnt.;
  • cukrus – 125 g;
  • vanilinis cukrus – 10 g;
  • kukurūzų krakmolas – 50 g;
  • vanduo – 100 ml;
  • sviestas – 80 g;
  • druska – žiupsnelis;
  • miltai – 120 g;
  • Mascarpone – 250 g.

Citrininių sausainių paruošimas:

Nuo citrinos reikia nuskusti žievelę, įdėti ją į 500 ml pieno. Skystį supilame į puodą, ant vidutinės ugnies kaitiname iki kambario temperatūros. Tuo metu į dubenį įmušame porą kiaušinių, sumaišome su 120 gramų cukraus ir vaniliniu cukrumi.

Plakame kiaušinius su cukrumi, kol cukraus kristalai visiškai ištirpsta. Tada į kiaušinių masę supilame kukurūzų krakmolą, išmaišome. Išimame žievelę iš šilto pieno, įdedame kiaušinių mišinį. Ant lėtos ugnies kaitiname komponentus, kol sutirštėja.

Atskirame dubenyje kremo pagrindą reikia atvėsinti. Tuo tarpu puode sumaišome vandenį ir pieną, kaitiname iki kambario temperatūros. Įdedame sviestą į skystį, įberiame cukraus ir druskos. Reikia maišyti mišinį, kol sviestas ištirps pieno-vandens mišinyje.

Į sviesto ir pieno mišinį persijojame miltus, išmaišome, kad gautume tešlos konsistenciją. Tešlą kaitiname puode nuolat maišydami 2 minutes. Gautą tešlą atvėsiname atskirame inde, tada įmušame likusius kiaušinius, išmaišome.

Tirštą vienalytę tešlą įdedame į konditerijos maišelį. Ant skardos padedame kepimo popierių, su konditerijos maišeliu suformuojame sausainių pagrindą – mažus kvadratus, maždaug 5×5 cm.

Sausainius kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes. Tuo metu galite sumaišyti mascarpone su kremo pagrindu, kruopščiai išmaišant komponentus.

Gautus pyragaičius perpjauname išilgai į dvi dalis. Apatinę dalį gausiai sutepame kremu, uždedame viršutinę pyragaičio dalį.

Patiekimui galite pabarstyti sausainius cukraus pudra.

Šis desertas labiau panašus į tam tikrą kreminį skanėstą, kurį gera mėgautis prie arbatos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video