Šiam skanėstui turguje nusipirkau visas cukinijas – išradingas receptas, kuris skanus visiems

2025 m. rugpjūčio 25 d.

Išradingas vasaros receptas: pigios cukinijos, keli paprasti ingredientai ir skoniu džiuginantis rezultatas.

Taip dažnai sako tie, kurie pirmą kartą bando šį receptą. Nors cukinijos paprastai būna sriubose ar troškiniuose, šiame recepte tereikia jas sutarkuoti, sumaišyti su keliais paprastais ingredientais ir turėsite sotų, sultingą patiekalą, kuriuo galės mėgautis net ir tie, kurie kasdien nemėgsta cukinijų.

Tai sezoninis receptas, kuris greitai tampa mėgstamiausiu šeimos patiekalu. Vasarą cukinijos turguje yra pigios – aš tiesiog supirkinėju jas, nes visi pasiilgsta šio patiekalo.

Reikalingi ingredientai

  • Cukinijos – 400 g
  • Kiaušiniai – 5 vnt.
  • Sūris – 120 g
  • Pomidorai – 2 vnt.
  • Dešrelės – 3–4 vnt.
  • Druska pagal skonį
  • Žalumynai (petražolės, laiškiniai česnakai ir kt.) – papuošimui
  • Šiek tiek augalinio aliejaus kepimui

Pasiruošimas žingsnis po žingsnio

  1. Sutarkuokite cukinijas. Nespauskite ir nesūdykite, tiesiog sudėkite į dubenį.
  2. Paruoškite mišinį. Sudėkite kiaušinius, tarkuotą sūrį ir smulkintus laiškinius česnakus. Pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
  3. Paruoškite kitus ingredientus. Dešreles supjaustykite nedideliais gabalėliais, o pomidorus – plonais griežinėliais.
  4. Įkaitinkite keptuvę. Nedidelę keptuvę (~24 cm skersmens) patepkite trupučiu aliejaus ir įkaitinkite.
  5. Kepkite pirmą porciją. Į keptuvę dėkite 1/3 cukinijų mišinio, paskirstykite. Ant viršaus sudėkite trečdalį dešrelių ir trečdalį pomidorų.
  6. Kepkite uždengę. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite 5-6 minutes ant vidutinio stiprumo ugnies. Kitos pusės nepjaustykite.
  7. Pakartokite. Tą patį procesą pakartokite su likusiu mišiniu – iš viso turėtų išeiti apie 3 porcijos.
  8. Papuoškite. Paruoštą patiekalą pabarstykite šviežiomis žolelėmis ir patiekite į stalą.

Rezultatas

Švelnus, sultingas ir aromatingas cukinijų omletas su sūriu, pomidorais ir dešrelėmis. Jis greitai paruošiamas ir tikrai taps mėgstamiausiu vasaros patiekalu. Jei norite sutaupyti laiko, galite jį kepti didesnėje keptuvėje arba dviese, tačiau net ir viename jis paruošiamas taip greitai, kad neteks ilgai laukti.

Patarimai ir variacijos

  • Sūrio pasirinkimas: Geriausia naudoti vidutinio kietumo sūrį, kuris gerai lydosi, bet nėra per riebus. Tinka čederis, mocarela ar net fermentinis sūris.
  • Vegetariška versija: Dešreles galima pakeisti grybais, paprikomis ar cukinijomis, jei norite vegetariško varianto.
  • Prieskoniai: Pagal skonį galite pridėti įvairių prieskonių – džiovintų žolelių, paprikų, šiek tiek česnako ar net šviežių čili pipirų, jei mėgstate aštriau.
  • Vaikams: Jei ruošiate šį patiekalą vaikams, galite žaismingai supjaustyti dešreles ar panaudoti sūrį, iš kurio išpjauti įvairios formos gabalėliai.

Kodėl šis receptas toks populiarus?

Šis receptas tapo mūsų šeimos favoritu dėl kelių priežasčių:

  1. Paprastumas – nereikia jokių ypatingų kulinarios įgūdžių
  2. Ekonomiškumas – pigūs, sezoniniai ingredientai
  3. Universalumas – tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei
  4. Greitas paruošimas – nuo pradžios iki pabaigos užtruksite vos 20 minučių
  5. Maistingumas – daržovės, baltymai ir nedaug angliavandenių – puikiai subalansuotas patiekalas

Išbandykite šį paprastą, bet skanų cukinijų patiekalą ir nustebinkite savo šeimą ar svečius. Garantuoju, kad jie prašys recepto!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video