5 maisto produktai, kurie padės moterims atsikratyti celiulito

women s cellulite reducing food choices

Celiulitas paliečia beveik 90 % moterų tam tikru gyvenimo etapu. Šis odos išvaizdos pokytis, pasireiškiantis daugiausia ant šlaunų ir sėdmenų, atsiranda dėl riebalų sankaupų, spaudžiančių jungiamąjį audinį. Nors genetika ir hormonai vaidina svarbų vaidmenį, mityba išlieka keičiamu veiksniu celiulito matomumo mažinime. Tyrimai rodo, kad tam tikros maistinės medžiagos gali stiprinti jungiamąjį audinį, gerinti kraujotaką ir mažinti uždegimą. Šie penki moksliškai pagrįsti maisto produktai yra praktiškas papildas bet kokiai celiulito prevencijos strategijai.

Uogos: gamtos antioksidantų šaltinis, užtikrinantis lygesnę odą

Kalbant apie natūralų kovą su celiulitu, uogos išsiskiria kaip maistingų medžiagų šaltinis. Šie ryškūs vaisiai turi daug antioksidantų, kurie kovoja su laisvaisiais radikalais ir mažina uždegimą – pagrindinius celiulito susidarymo veiksnius.

Braškės, mėlynės, avietės ir gervuogės yra ypač veiksmingos dėl jose esančių antocianinų, kurie stiprina kraujagysles ir gerina kraujotaką paveiktose vietose. Jos taip pat yra vitamino C šaltinis, kuris yra būtinas kolageno gamybai, gerinančiai odos elastingumą.

Norėdamos gauti maksimalią naudą, moterys turėtų kasdien vartoti įvairias uogas. Įtraukdamos jas į kokteilius, avižinius dribsnius ar jogurtą, galite lengvai įtraukti šiuos odai naudingus vaisius į įprastą mitybą.

Riebi žuvis: omega-3 riebalų rūgštys, kurios kovoja su uždegimu ir odos nelygumais

Daugybė tyrimų patvirtino, kad žuvyse esančios omega-3 riebalų rūgštys mažina uždegimą visame organizme, įskaitant riebalinius audinius, kuriuose atsiranda celiulitas. Lašiša, skumbrė, sardinės ir upėtakis yra šių svarbių maistinių medžiagų, gerinančių kraujotaką ir odos elastingumą, šaltinis.

Riebiųjų žuvų priešuždegiminės savybės padeda skaidyti užsispyrusius riebalų sankaupas ir atkurti jungiamąjį audinį. Reguliarus vartojimas skatina kolageno gamybą, stiprina odos dermos sluoksnį, kuris neleidžia riebalinėms ląstelėms prasiskverbti į giliau.

Norint gauti maksimalią naudą, mitybos specialistai rekomenduoja valgyti riebią žuvį du kartus per savaitę. Kepant arba griliuojant omega-3 riebalų rūgštys išlieka geriau nei kepant aliejuje. Žuvies nemėgstantys žmonės gali rinktis aukštos kokybės žuvų taukų papildus.

Lapinės daržovės: kraujotaką gerinančios medžiagos, stiprinančios šlaunis

Žalios lapinės daržovės, kuriose gausu būtinų vitaminų K, C ir A, yra galingi sąjungininkai kovoje su celiulitu. Šios maistinės medžiagos gerina kraujotaką ir stiprina kraujagyslių sieneles, mažindamos odos nelygumus.

Špinatai, kopūstai ir lapiniai kopūstai turi chlorofilo, kuris padeda detoksikuoti organizmą ir pašalinti toksinus, prisidedančius prie celiulito susidarymo. Jų didelis antioksidantų kiekis kovoja su laisvaisiais radikalais, kurie skaido kolageną ir elastiną.

Norėdami gauti maksimalią naudą, vartokite 0,5–0,7 litro per dieną. Įmaišykite į kokteilius, salotas arba pakepinkite kaip garnyrą. Dėl priešuždegiminių savybių ir kraujotaką gerinančio poveikio, lapinės daržovės yra būtina bet kokios celiulito mažinimo mitybos programos sudėtinė dalis.

Citrusiniai vaisiai: kolageną formuojantis vitaminas C stipresniam jungiamajam audiniui

Citrusiniai vaisiai yra nepakeičiami pagalbininkai kovojant su celiulitu dėl išskirtinio vitamino C kiekio, kuris atlieka svarbų vaidmenį kolageno sintezėje. Šis galingas antioksidantas stiprina jungiamuosius audinius po oda, gerina elastingumą ir mažina celiulitui būdingą odos nelygumus.

Apelsinai, citrinos, greipfrutai ir laimai yra koncentruotas šios odai naudingos medžiagos šaltinis, kuris drėkina odą ir skatina limfos nutekėjimą. Norėdamos pasiekti geriausių rezultatų, moterys turėtų reguliariai vartoti citrusinius vaisius, įtraukdamos juos į rytinį racioną, salotas ar arbatą. Šiuose vaisiuose esantys bioflavonoidai dar labiau gerina kraujotaką, o tai yra vienas iš pagrindinių celiulito susidarymo ir išlikimo veiksnių.

Maisto produktai, turintys daug vandens: natūralūs detoksikantai, kurie išplauna toksinus ir mažina patinimus

Vandeningi maisto produktai yra pagrindinis ginklas kovoje su celiulitu, nes veikia kaip natūrali organizmo detoksikacijos sistema. Šie maisto produktai padeda iš organizmo pašalinti susikaupusias toksines, kurios gali prisidėti prie odos nelygumų atsiradimo, tuo pačiu mažindami uždegimą ir patinimus.

Agurkai, arbūzai, salierai ir cukinijos sudėtyje yra daugiau nei 90 % vandens, todėl jie skatina idealų ląstelių hidratavimą. Geresnis hidratavimas padeda stiprinti odos dermos sluoksnį, kuriame susidaro celiulitas. Be to, šie maisto produktai yra maistingi, bet turi mažai kalorijų, todėl padeda kontroliuoti svorį ir sumažinti celiulito matomumą.

Norėdami gauti maksimalią naudą, stenkitės kasdien suvartoti 4–5 porcijas vandeningų maisto produktų ir gerti pakankamai vandens.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video