Vištiena kefyro marinate – skonis kaip iš restorano, bet kainuoja tik 6 eurus

Ieškote būdo, kaip paruošti sultingą ir skanią vištieną, kuri nustebintų visą šeimą? Nors restoranų patiekalai dažnai atrodo nepasiekiami namų virtuvėje, iš tiesų yra paprastų gudrybių, kurios padės jums gaminti kaip profesionalui. Viena jų – kefyro marinatas, kuris stebuklingai transformuoja paprastą vištieną į tikrą delikatesą.

Vištienos šlaunelės kefyro marinate – receptas

Ingredientai:

  • 1 kg vištienos šlaunelių (su oda arba be)
  • 500 ml natūralaus kefyro
  • 3 skiltelės česnako, smulkiai sukapoto
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis paprikų miltelių
  • 1 šaukštelis džiovintų žolelių (rozmarino, čiobrelio, mairūno)
  • 1 citrinos sultys ir žievelė
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šviežių petražolių papuošimui

Paruošimo būdas:

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite kefyrą, smulkintą česnaką, druską, pipirus, papriką, džiovintas žoleles, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę.
  2. Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į marinatą. Gerai išmaišykite, kad kiekviena vištienos dalis būtų padengta marinatu. Uždenkite ir palikite šaldytuve marinuotis mažiausiai 3 valandas, geriausia – per naktį.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Išimkite vištieną iš marinato, nuvalykite perteklinį marinatą.
  4. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą. Sudėkite vištieną oda žemyn (jei naudojate šlauneles su oda) ir kepkite 4-5 minutes, kol oda gražiai apskrus.
  5. Apverskite vištieną ir dar pakepkite 2 minutes. Perkelkite į kepimo skardą.
  6. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių, kol vištiena bus visiškai iškepusi, o jos viduje temperatūra pasieks 75°C.
  7. Patiekite papuoštą šviežiomis petražolėmis, su daržovių garnyru arba bulvių koše.

Kodėl kefyras yra tobulas marinatas?

Kefyras turi natūralių rūgščių, kurios puikiai suminkština mėsą ir suteikia jai nepakartojamą švelnumą. Skirtingai nuo kitų marinatų, kefyras prasiskverbia giliai į mėsos audinius ir ne tik suteikia skonio, bet ir užtikrina, kad vištiena išliktų sultinga net po kepimo.

Kulinarijos ekspertai teigia, kad pieno rūgštis kefyre ne tik suminkština mėsą, bet ir neutralizuoja bet kokį nepageidaujamą kvapą, ypač dirbant su vištiena. Be to, kefyro baltymai padeda mėsai išlaikyti drėgmę kepimo metu, todėl ji neišdžiūva net ilgiau kepant.

Ekonomiška ir sveika

Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir ekonomiškas – visiems ingredientams išleisite vos 6 eurus, o paruošite vakarienę, kuri nenusileis restorano lygio patiekalams. Lyginant su panašiais restoranų patiekalais, kurie gali kainuoti 15-20 eurų už porciją, tai tikras taupymo atradimas!

Be to, naudojant kefyrą vietoj riebių padažų ar aliejinių marinatų, patiekalas tampa sveikesnis:

  • Mažiau pridėtinių riebalų
  • Natūralūs probiotikai iš kefyro
  • Žemesnis kalorinis kiekis
  • Puikus baltymų šaltinis

Patarimas profesionalams

Tikri kulinarijos meistrai žino, kad vištienos marinato paslaptis slypi laiko planavime. Idealiu atveju vištieną reikėtų marinuoti 12-24 valandas, kad būtų pasiektas geriausias rezultatas. Jei planuojate savaitgalio vakarienę, paruoškite marinatą penktadienio vakare, o šeštadienį mėgaukitės nepriekaištingu rezultatu.

Svečių įspūdžiai

„Niekada nemaniau, kad namie galima paruošti tokią skanią vištieną,” – stebisi vienas maisto entuziastas iš Kauno. „Kai pagaminau šį patiekalą draugams, jie buvo įsitikinę, kad užsakiau maistą iš aukštos klasės restorano. Kai atskleidžiau, kad tai kainavo vos 6 eurus, jie tiesiog negalėjo patikėti.”

Nuo šiol nebereikės leisti didelių sumų restoranuose – su šiuo paprastu, bet efektyviu receptu jūs tapsite tikru virtuvės šefu savo namuose. Išbandykite jau šį savaitgalį ir nustebinkite artimuosius!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video