Tai puikus garnyras prie mėsos, pakeičiantis kaloringesnes bulvytes.
Jei šią vasarą dar neparagavote traškių keptų cukinijų, dabar pats metas ištaisyti šią klaidą! Ypač vasarą, kai turgaus prekystaliai pilni šių nuostabių, švelnaus skonio daržovių.
Tai puikus garnyras prie mėsos, pakeičiantis kaloringesnes bulvytes. Taip pat tai pikantiškas užkandis, kurį galima patiekti su bet kokiu padažu.
Cukinijas galima greitai paruošti – tereikia jas supjaustyti ilgomis juostelėmis, apvolioti panko ir apkepti.
Žinoma, geriau rinktis jaunus egzempliorius, be sėklų ir plona odele. Tuomet paruoštas patiekalas džiugins subtiliu skoniu.
Ingredientai 4 porcijoms:
- 4 vnt. cukinijų
- 1 puodelis pieno
- 1 puodelis džiūvėsėlių (panko)
- Džiovinto čiobrelio pagal skonį
- Rafinuoto augalinio aliejaus kepimui
- Druskos pagal skonį
Gaminimo būdas:
- Pirmiausiai, paruoškite cukinijas.
- Jaunų cukinijų lupti nereikia, tiesiog supjaustykite jas išilgai aštriu peiliu į 2 cm storio griežinėlius, o po to supjaustykite šiuos griežinėlius į 7 cm ilgio juosteles.
- Jei cukinija yra su stora žieve ir sėklomis, nulupkite ją.
- Suberkite panko džiūvėsėlius ant plokščios lėkštės ir paragaukite. Jei trūksta druskos, įberkite jos. Pridėkite džiovinto čiobrelio ir išmaišykite.
- Supilkite kambario temperatūros pieną į gilią lėkštę arba dubenį. Pamerkite kelias cukinijų juosteles pirmiausia į pieną, po to apvoliokite jas džiūvėsėliuose.
- Įkaitinkite gausų kiekį augalinio aliejaus wok keptuvėje arba žemame plačiame puode. Dėkite nedideliais kiekiais cukinijų juosteles į karštą aliejų ir kepkite po 3 minutes, kol taps auksinės ir traškios.
- Perkelkite iškeptas cukinijas į lėkštę, išklotą virtuviniu popieriumi, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
- Patiekite traškias keptas cukinijas kaip garnyrą prie bet kokių mėsos ar žuvies patiekalų, arba prie paukštienos. Jos ypač gerai dera prie kepsnių.
Cukinijos taip pat yra puikus užkandis, kurį galima patiekti su bet kokiu azijietišku ar grietinės padažu.
Beje, traškias cukinijas galima kepti ir orkaitėje. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, gausiai ištepkite augaliniu aliejumi ir paskleiskite ant jos apvoliotas cukinijų juosteles. Kepkite 25 minutes 200 °C temperatūroje.
Gero apetito!