Tobulų  blynų paslaptis: „Po vieną” – net nereikia užsirašyti

Plonieji blyneliai su skylutėmis pagal paprastą receptą

Blynai visada buvo laikomi paprastu patiekalu, dažniausiai ruošiamu pusryčiams. XX amžiuje blynai tapo svarbia kulinarijos dalimi daugelyje Europos šalių. Amerikoje atsidarė daugybė blynų restoranų, kurie veikia ir šiandien. Viena populiariausių blynų rūšių yra „Šokoladiniai”. Šie ploni blynai su šokolado įdaru tapo mėgstamu desertu daugelyje restoranų.

Šiandien blynai jau nebekelia tokio didelio ažiotažo. Žmonės priprato, kad blynus galima nusipirkti parduotuvėje ir pasišildyti namuose. Tačiau niekas dar nesukūrė nieko geresnio už naminius blynus.

Ingredientai naminiams blynams:

  • miltai — 300 g
  • kefyras 2,5% — 300 ml
  • pienas — 300 ml
  • kiaušinis — 1 vnt.
  • cukrus — 1 valgomasis šaukštas
  • augalinis aliejus — 1 valgomasis šaukštas
  • soda — 1 arbatinis šaukštelis
  • druska — žiupsnelis

Naminių blynų gaminimas:

Į dubenį su miltais įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir cukrų. Dalimis supilkite kefyrą į dubenį su miltais, išmaišykite tešlą plakikliu.

Į tešlą suberkite sodą, toliau maišykite plakikliu. Į tirštą tešlą su kefyru supilkite pieną, vėl išmaišykite plakikliu ir gausite skystą tešlą.

Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite blynus klasikiniu būdu. Kai viršus sukietėja ir paviršiuje susiformuoja burbuliukai, apverskite blynelį ant kitos pusės ir kepkite dar 20-25 sekundes.

Kepkite ant vidutinės ugnies.

Šie tradiciniai ploni blyneliai su skylutėmis yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui. Jie ypač skanūs su uogiene, medumi, grietine ar tiesiog apibarstant cukraus pudra. Skanaus!

Patarimai tobulam rezultatui

  • Tešlą palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 15-20 minučių prieš kepimą
  • Pirmas blynas dažnai būna ne toks gražus – tai normalu!
  • Keptuvę galima šiek tiek patepti aliejumi prieš kiekvieną blyną arba kas antrą
  • Jeigu norite dar plonesnių blynų, galite tešlą šiek tiek praskiesti pienu

Sveikesnė blynų variacija

Jei norite pasigaminti sveikesnę blynų versiją, galite išbandyti šiuos pakeitimus:

  • Baltus miltus pakeiskite viso grūdo kvietiniais arba avižiniais miltais (arba jų mišiniu)
  • Vietoj įprasto pieno naudokite augalinį pieną (migdolų, avižų ar kokosų)
  • Cukrų pakeiskite natūraliais saldikliais, pavyzdžiui, medumi, klevų sirupu arba bananų tyre
  • Pridėkite smulkintų vaisių ar uogų į tešlą dėl papildomo skonio ir maistinės vertės
  • Aliejų keptuvėje sumažinkite iki minimumo naudodami neprisvylančią keptuvę arba kepkite blynus be riebalų ant gerai įkaitintos keptuvės
  • Papildykite tešlą linų sėmenimis ar čija sėklomis, kurios suteiks papildomų skaidulų
  • Patiekite su natūraliu jogurtu vietoj grietinės ir šviežiais vaisiais vietoj saldžių uogienių

Šie sveikesni blynai vis tiek bus skanūs, bet turės daugiau maistinių medžiagų, mažiau cukraus ir riebalų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video