Namų ruošti kopūstų užkandžiai visada populiarūs, nes tai paprastas ir prieinamas būdas turėti skanų ir naudingą užkandį žiemą. Šios salotos su kopūstais, burokėliais ir morkomis yra ryškios, sultingos ir aromatingos. Patiekalas atrodys puikiai ant šventinio stalo ir džiugins visą žiemą.
Ingredientai
Daržovėms: 2 kg kopūstų, 300 g burokėlių, 300 g morkų, 10 česnako skiltelių, 2–3 laurų lapai, 15 juodųjų pipirų grūdelių.
Marinatui: 0,5 l vandens, 100 ml saulėgrąžų aliejaus, 100 ml 9 % acto, 4 šaukštai cukraus, 2 šaukštai druskos.
Gaminimas
Kopūstus supjaustykite bet kokiu patogiu būdu – galite pjaustyti stambiais gabaliukais arba smulkiau pašutinti. Burokėlius ir morkas sutarkuokite korėjietiška tarka arba bet kokia stambia tarka.
Puode sumaišykite vandenį, aliejų, actą, cukrų ir druską. Įdėkite pipirų grūdelius, laurų lapus ir supjaustytą česnaką. Mišinį užvirinkite ir virkite keletą minučių.
Į didelį dubenį sudėkite kopūstus, ant viršaus – sumaišytas morkas ir burokėlius. Karštu marinatu užpilkite daržoves ir gerai sumaišykite rankomis, kad jos išskirtų sultis.
Salotas sudėkite į švarų stiklainį, gerai suspausdami. Uždarykite dangteliu ir palikite kambario temperatūroje atvėsti. Tada laikykite šaldytuve arba vėsioje vietoje.
Patarimai
Salotos bus paruoštos valgyti jau po paros, bet skonis dar labiau atsiskleis po 2–3 dienų. Jei ruošiate žiemai, stiklainius galite pasterizuoti ir laikyti rūsyje. Ryški rožinė spalva atsiranda dėl burokėlių – būtent todėl šios salotos vadinamos „Rožiniu flamingu”.





