Taip vištienos filė ruošiama žinomame restorane: skanus receptas iš Portugalijos

 

Portugalų virtuvė išsiskiria savo tradicinėmis ypatybėmis ir autentiškais vietiniais receptais. Skirtinguose šalies regionuose net to paties patiekalo gaminimo būdai gali skirtis, suteikdami jam unikalaus skonio ir charakterio.

Nors Portugalija labiausiai garsėja savo jūros gėrybių patiekalais ir puikiais vynais, šalies kulinarinis paveldas turtingas ir mėsos patiekalų. Portugalų šefai ypač meistriškai gamina vištienos patiekalus, kurie yra populiarūs tiek namuose, tiek žinomuose restoranuose.

Šiandien pasidalinsime vienu iš tokių portugalų virtuvės deimančiukų – vištienos suktinukais su sūrio ir krapų įdaru. Šis patiekalas yra puiki, ekonomiškesnė alternatyva jūros gėrybių patiekalams, tačiau jo skonis tikrai nenuvils.

Ingredientai

Suktinukams:

  • 3 vištienos filė
  • 1 šaukštelis druskos
  • Juodieji pipirai pagal skonį
  • 1 puokštelė krapų
  • 80 g sūrio
  • 100 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • Duonos trupiniai apvoliojimui
  • Augalinis aliejus kepimui

Daržovių padažui:

  • 4 pomidorai
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 saldžioji paprika
  • Raudonėlis pagal skonį
  • 1 šaukštelis medaus
  • Augalinis aliejus kepimui

Gaminimo eiga

Suktinukų paruošimas:

  1. Vištienos filė supjaustykite išilgai į plonus gabaliukus.
  2. Uždenkite kiekvieną gabaliuką maistine plėvele ir sumuškite mėsos plaktuku, kad taptų plonesni.
  3. Pabarstykite steikus druska ir juodaisiais pipirais iš abiejų pusių.
  4. Smulkiai supjaustykite krapus, o sūrį sutarkuokite stambia tarka.
  5. Sumaišykite sūrį ir krapus dubenyje.
  6. Ant kiekvieno sumušto vištienos gabalo užtepkite ploną sviesto sluoksnį.
  7. Tolygiai paskirstykite krapų ir sūrio mišinį ant kiekvieno gabalo.
  8. Susukite kiekvieną kepsnį į ritinį taip, kad įdaras liktų viduje.
  9. Kiekvieną ritinį perpjaukite per pusę, kad gautumėte du mažesnius suktinukus.

Kepimas:

  1. Įmuškite kiaušinį į dubenį ir išplakite.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite augaliniu aliejumi.
  3. Kiekvieną suktinuką pamirkykite kiaušinyje, tada apvoliokite duonos trupiniuose.
  4. Sudėkite paruoštus suktinukus ant kepimo skardos.
  5. Kepkite 180°C temperatūroje 40 minučių, kol gražiai apskrus.

Daržovių padažo gaminimas:

  1. Pomidorus, česnaką ir nuluptą papriką supjaustykite mažais gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus.
  3. Pakepinkite daržoves ir česnaką, kol suminkštės.
  4. Įdėkite raudonėlį ir medų, gerai išmaišykite.
  5. Perkelkite daržoves į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

Patiekimas

Patiekite vištienos suktinukus karštus, šalia įpilkite daržovių padažo. Šis autentiškas portugalų receptas gali tapti puikia alternatyva įprastiems kotletams ir nustebinti jūsų šeimą ar svečius netikėtu skonių deriniu.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video