Sveika vištiena, kuri tirpsta burnoje – seniai išbandytas receptas

tender delicious chicken recipe

Švelni ir sultinga vištiena pradedama marinuoti pieno arba graikiškojo jogurto marinate, kuris suskaldo baltymus ir suteikia neprilygstamą minkštumą. Vištiena, pagardinta česnakais, prieskoninėmis žolelėmis ir parmezanu, kruopščiai paruošiama. Kepta 190 °C temperatūroje ir padengta kreminiu mišiniu, mėsa tampa sultinga ir aromatinga. Išlaikant 74 °C vidaus temperatūrą užtikrinamas ir saugumas, ir drėgnumas. Siekiantys kulinarinio tobulumo ras daugybę metodų, kuriuos galima išbandyti.

Reikės:

  • 500 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių be kaulo ir odos

  • 250 ml pieno arba graikiško jogurto

  • 2 šaukštai majonezo

  • 2 šaukštai tarkuoto parmezano

  • 1 arbatinis šaukštelis česnakų miltelių

  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos

  • 1/4 arbatinio šaukštelio maltų pipirų

  • 1/2 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos

  • Žiupsnelis itališkų žolelių

  • Aliejaus kepimo formai

🍗 Gaminimas trumpai:

  1. Vištieną bent 30 min. pamarinuokite piene ar jogurte (galima ir per naktį).

  2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.

  3. Sumaišykite majonezą, parmezaną, česnakų miltelius, druską, pipirus ir prieskonius.

  4. Vištieną išimkite iš marinato, išdėliokite kepimo formoje, aptepkite paruoštu mišiniu.

  5. Kepkite 40–45 min., kol vidaus temperatūra pasieks 74 °C.

  6. Prieš pjaustant – leiskite pailsėti 5 min.

Ingredientai, kurių prireiks tobulai švelniai vištienai

tender chicken with marinade

Skanaus ir švelnaus vištienos patiekalo pagrindas – pasirinkti aukštos kokybės ingredientus. Vištienos šlaunelės arba krūtinėlės be kaulų ir odos yra idealiai drėgnos ir švelnios.

Ne mažiau kaip 30 min. naudojamas pieno arba graikiško jogurto marinatas pakeičia mėsos tekstūrą ir skonį. Šviežiai tarkuotas parmezano sūris garantuoja puikų skonį be jokių sukepusių medžiagų.

Česnakinės druskos, paukštienos prieskonių ir itališkų žolelių prieskonių mišinys suteikia patiekalui išskirtinumo. Rūkyta paprika suteikia subtilaus gilumo ir patrauklios spalvos, sukuria vizualiai nuostabų ir aromatingą patiekalą, kuris žada patenkinti išrankų skonį.

Vištienos marinavimo paslaptys siekiant maksimalaus skonio

flavorful tender chicken marinade

Nors marinavimas paprastą vištieną paverčia kulinariniu malonumu, sėkmingas marinavimas priklauso nuo to, ar suprantate pagrindinius mokslinius skonio įsiskverbimo ir baltymų modifikavimo principus.

Pieno komponentai, pavyzdžiui, pienas ir graikiškas jogurtas, suteikia pieno rūgšties, kuri, skaidydama baltymų struktūras, minkština mėsą. Strateginiai česnakų miltelių, druskos ir pipirų prieskoniai giliai įsiskverbia į mėsą ir sustiprina jos skonį.

Kreminiai elementai, tokie kaip majonezas, suteikia sotumo ir drėgmės, užtikrindami sultingą tekstūrą. Papildomi ingredientai, pavyzdžiui, šviežiai tarkuotas parmezanas ar rūkyta paprika, padidina skonio sudėtingumą.

Profesionalūs virėjai pripažįsta, kad gerai paruoštas marinatas ne tik pagerina vištienos minkštumą, bet ir sukuria įsimintiną valgymo patirtį dėl rafinuoto skonio.

Žingsnis po žingsnio paruošimo būdai

marinated baked creamy chicken

Pasinerkite į sistemingą požiūrį, kaip paruošti gardžią vištieną, įvaldydami svarbiausius paruošimo būdus.

Pradėkite nuo marinavimo piene, kuris suminkština ir sustiprina skonį. Kruopščiai įkaitinkite orkaitę iki 190 °C, kad būtų užtikrintos idealios kepimo sąlygos.

Strategiškai išdėliokite marinuotą vištieną kepimo inde, tolygiai paskirstydami mišinį po visą paviršių. Kepkite maždaug 45 minutes, kol įgaus auksinę spalvą .

Tinkamas atvėsinimas ir laikymas sandariuose induose išsaugo vištienos kokybę.

Sultingą vištieną garantuojantys kepimo būdai

Keletas pagrindinių kepimo būdų išsiskiria tuo, kad užtikrina itin sultingą vištieną.

Nuolatinė 190 °C orkaitės temperatūra užtikrina tolygų kepimą ir drėgmės išsaugojimą. Vištieną mažiausiai 30 minučių marinuojant piene arba jogurte, mėsa suminkštėja suskaidydama baltymus. Kreminis majonezo ir sūrio sluoksnis kepimo metu sulaiko drėgmę ir suteikia skonio.

Pabaigoje trumpai apkepinus, vištienos išorė tampa auksinė ir traški, o vidus išlieka sultingas. Svarbu tai, kad po kepimo vištienai leiskite pailsėti, kad pasiskirstytų vidinės sultys, todėl kiekviena porcija išliks drėgna ir aromatinga.

Patiekimo pasiūlymai ir papildomi garnyrai

Po to, kai naudojant kruopščius gaminimo būdus pavyksta pasiekti tobulai sultingą vištieną, dėmesys sutelkiamas į visaverčio ir sotaus patiekalo pateikimą.

Garuose troškintos daržovės, pavyzdžiui, brokoliai ar šparaginės pupelės, suteikia patiekalui spalvų ir svarbių maistinių medžiagų. Šviežios sodo salotos su lengvu vinaigrette suteiks žvalumo kreminiam vištienos patiekalui.

Purūs ryžiai arba quinoa sugeria gardžias patiekalo sultis, o bulvių košė suteikia paguodos sotumo. Patiekalą papildo gruzdinta duona arba bandelės, kad valgytojai galėtų sugerti kiekvieną pikantiško padažo gabalėlį.

Šie apgalvoti garnyrai paprastą vištienos receptą paverčia subalansuota ir maistinga vakariene.

Patarimai, kaip laikyti ir pašildyti maisto likučius

Kiekvienas namų šefas supranta, kad skanius vištienos likučius galima išsaugoti tinkamai laikant ir pašildant.

Leiskite vištienai visiškai atvėsti, sandariai suvyniokite ją į maistinę plėvelę arba laikykite sandariuose induose, kad išliktų drėgna ir aromatinga. Šaldytuve vištiena išlieka šviežia 2-3 dienas, o užšaldytą vištieną galima laikyti iki 3 mėnesių, jei ji supakuota su etiketėmis ir datomis.

Kai galėsite mėgautis, per naktį atšildykite šaldytuve ir kruopščiai pašildykite, užtikrindami, kad vidinė temperatūra pasiektų 74 °C, kad maistas būtų saugus ir tobulo skonio.

Šio klasikinio vištienos recepto maistinė vertė

Suprasdami šio klasikinio recepto maistingumą galime ne tik veiksmingai išsaugoti vištienos likučius, bet ir sužinoti apie jo naudą sveikatai.

Vienoje patiekalo porcijoje yra 34 g liesų baltymų, kurie būtini raumenims palaikyti ir atkurti. Tik 249 kalorijos ir 5 g angliavandenių padeda reguliuoti svorį ir prisitaikyti prie mažai angliavandenių turinčios mitybos.

Saikingas riebalų kiekis, gaunamas iš majonezo ir parmezano sūrio, prisideda prie hormonų reguliacijos ir maistinių medžiagų įsisavinimo. Česnakų milteliai dar labiau padidina patiekalo maistinę vertę, nes gali būti naudingi priešuždegiminių ir širdies ir kraujagyslių sveikatai.

Šeimos variacijos ir asmeniniai tradicinio patiekalo variantai

Nors tradiciniai receptai dažnai yra kulinarijos pagrindas, šį  patiekalą galima kūrybiškai pritaikyti atsižvelgiant į individualius šeimos pageidavimus ir skonį.

Namų virtuvės šefai gali eksperimentuoti su ingredientų pakaitalais, pavyzdžiui, graikišku jogurtu vietoj majonezo arba skirtingomis sūrio rūšimis, tokiomis kaip Asiago ir Romano, ir taip pritaikyti skonio profilius.

Drąsios šeimos gali įtraukti prieskonių, pavyzdžiui, paprikos ar raudonųjų čili dribsnių, kad pagardintų ir padidintų aštrumą.

Kai kurie renkasi vištienos šlauneles be kaulų, kad būtų sultingesnės, o tai rodo recepto universalumą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like