Sodininkai paaiškina, kodėl agurkus reikia tręšti pienu

cucumbers thrive with milk fertilizer

Sodininkai rekomenduoja pieną kaip išskirtinę agurkų trąšą, nes jame gausu maistinių medžiagų. Piene yra svarbiausių maistinių medžiagų, tokių kaip kalcis, magnis ir azotas, kurios palaiko stiprų augalų augimą ir vystymąsi. Natūralus tirpalas stiprina augalų struktūras, gerina bendrą augalų sveikatą ir gali padidinti derlių. Pienas taip pat stimuliuoja naudingus dirvožemio mikrobus, sukurdamas idealią aplinką agurkams auginti. Tolesni tyrimai atskleidžia naujoviškus pieno pagrindu sukurtus augalų priežiūros būdus.

Pieno maistinė nauda agurkų augalams

Piene yra daugybė maistinių medžiagų, kurios gali būti labai naudingos auginant agurkus. Skystyje yra tokių svarbių elementų kaip kalcis, magnis, kalis ir azotas, kurie padeda augalams aug ti ir vystytis. Šios maistinės medžiagos prisideda prie stipresnės augalų struktūros ir geresnių fiziologinių funkcijų.

Reklama

Piene esantys baltymai, vitaminai ir natūralūs cukrūs gali pagerinti bendrą augalų sveikatą ir padidinti sodininkų ir žemės ūkio specialistų derlių. Be to, piene esantys maistiniai komponentai stimuliuoja dirvožemyje esančius naudingus mikrobus, skatina didesnį biologinį aktyvumą ir derlingumą, o tai tiesiogiai palaiko agurkų augalų svarbą ir atsparumą.

Kaip veiksmingai naudoti pieno trąšas

Skysta mityba keičia žemės ūkio praktiką, kai daržininkai agurkų augalus strategiškai tręšia pieno trąšomis. Praskiedus pieną vandeniu, gaunamas 50/50 tirpalas, tinkamas purkšti lapus, atidžiai atsižvelgiant į augalų jautrumą grybams.

Ūkininkai rekomenduoja išpurkšti maždaug 19 litrų hektarui arba 1 litrą 4×4 metrų sodo daliai. Naudojant apverstą 2 litrų talpos butelį kaip rezervuarą, lengviau kontroliuoti purškimą. Kai absorbcija pasirodo nepakankama, sodininkai gali nuvalyti lapus arba nuplauti vandeniu.

Reklama

Labai svarbu vengti cheminių pesticidų ar trąšų po apdorojimo pienu, kad būtų užtikrintas idealus maistinių medžiagų įsisavinimas ir augalų sveikata.

Pieno sprendimai ligų prevencijai

Nors agurkai yra jautrūs įvairioms grybelinėms ir bakterinėms ligoms, strateginiai pieno pagrindo sprendimai yra veiksminga prevencinė priemonė. Sodininkai gali pasigaminti apsauginį purškalą, praskiedę pieną vandeniu santykiu 1:10 ir pridėję jodo bei skalbiamojo muilo.

Šis tirpalas veiksmingai kovoja su miltlige, pūkine miltlige, bakterioze ir šaknų puviniu, jei juo kas dvi savaites tepama lapų apačia ir aplinkinė dirva. Piene esantis kalcis, baltymai ir naudingieji mikrobai stiprina augalų sveikatą ir sukuria barjerą kenkėjams. Toks natūralus apdorojimas yra aplinkai nekenksminga agurkų ligų valdymo strategija.

Reklama

Jodo vaidmuo agurkų priežiūroje

Kodėl jodas vaidina tokį svarbų vaidmenį agurkų augalų sveikatai? Sodininkai pripažįsta, kad jodas yra galingas sprendimas, padedantis išlaikyti stiprius agurkų augalus. Kruopščiai patręšus lapų paviršių ir aplinkinę dirvą, jodas apsaugo lapus nuo pageltimo ir suteikia jauninamąjį poveikį. Jodas naudingas ne tik estetiniu požiūriu, bet ir padeda kovoti su bakterioze, šaknų puviniu ir amarų antplūdžiu.

Alternatyvūs pieno produktai augalų mitybai

Žemės ūkio naujovė, susijusi su šalutinių pieno produktų panaudojimu, išplečia agurkų augalų priežiūrą ir neapsiriboja tradicinėmis pieno procedūromis. Išrūgos, kefyras ir jogurtas – tai maistingųjų medžiagų turtingi sprendimai, galintys pagerinti agurkų augimą ir sveikatą.

Sodininkai gali sukurti specializuotas procedūras, derindami šiuos produktus su tokiais elementais kaip jodas ir vandenilio peroksidas. Tikslus vieno litro išrūgų, 40 lašų jodo ir 15 ml vandenilio peroksido mišinys 10 litrų vandens yra veiksmingas augalų apdorojimo būdas.

Reklama

Šie alternatyvūs pieno produktai suteikia agurkams auginti būtinų maistinių medžiagų, apsauginių savybių ir gebėjimo kovoti su ligomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video