Skaniau nei tortas: desertas be miltų, manų kruopų ir sviesto – pamokiau visas drauges taip gaminti

Daugelis žino tokį pyragą kaip čizkeikį. Iš kur atkeliavo pas mus šis madingas desertas?

Dauguma žmonių teigia, kad čizkeikis atsirado Amerikoje. Šiai išvadai pagrįsti žmonės pasitelkia tą faktą, kad vienas iš populiariausių čizkeikų vadinamas Niujorko vardu.

Iš dalies žmonės teisūs – madingas desertas su šiuolaikiniu receptu atkeliavo pas mus iš JAV. Tačiau čizkeikis yra daug senesnis nei Amerikos atradimas apskritai.

Čizkeiko tėvyne reikėtų laikyti Senovės Graikiją. Ten šis desertas pirmine forma buvo gaminamas maždaug prieš 4000 metų.

Dabar čizkeiko gaminimo būdas pasikeitė, tačiau išliko toks pat skanus – ir net geresnis už įprastus tortus! Štai receptas, kuriuo pasidalinau su visomis savo draugėmis:

Ingredientai:

  • Varškė – 600 g
  • Grietinė – 200 g
  • Kiaušiniai – 4 vnt.
  • Cukrus – 120 g
  • Krakmolas – 50 g
  • Vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska – žiupsnelis

Gaminimas:

  1. Į dubenį su varške įdedame grietinės. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius dedame prie grietinės ir varškės, suberiame krakmolą.
  2. Panaudodami rankinį plakiklį, išplakame varškės masę iki vientisos konsistencijos be gumulėlių.
  3. Atskirai išplakame baltymus iki standžių putų, naudodami elektrinį plakiklį.
  4. Palaipsniui į baltymus įdedame cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Toliau plakame baltymus, kol produktai susijungia.
  5. Atsargiai įmaišome baltymų masę į varškės masę, maišome mentele.
  6. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sudedame į ją varškės masę.
  7. Kepame pyragą 160°C temperatūroje 45-50 minučių.
  8. Čizkeikį iš formos galima išimti tik visiškai atvėsus.

Šis desertas ypatingas tuo, kad jame nėra nei miltų, nei manų kruopų, nei sviesto – tik puikios kokybės varškė ir kiti paprasti ingredientai. Rezultatas – nuostabiai purus, lengvas ir nepaprastai skanus pyragas, kuris tikrai pranoksta daugelį tradicinių tortų!

Palepinkite savo artimuosius šiuo desertu savaitgalį – garantuoju, jie prašys pakartoti!


Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kas mėgsta lengvus desertus be sunkių ingredientų. Varškės pyragas išlieka šviežias šaldytuve iki 3-4 dienų, nors retai kada išsilaiko taip ilgai – paprastai būna suvalgomas per dieną!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video