Salotos „Laimingas arklys” – pagrindinė 2026 metų atrakcija: Naujųjų metų stalas per 30 minučių

Naujųjų metų stalas – amžinas iššūkis. Norisi nustebinti svečius, patiekti kažką ypatingo, bet kartu nepraleisti viso vakaro virtuvėje. Salotos „Laimingas arklys” – būtent toks patiekalas: paruošiamos per pusvalandį, atrodo įspūdingai ir skonis nenuvilia.

Pavadinimas ne atsitiktinis – 2026-ieji pagal kinų horoskopą bus Arklio metai. Tad šios salotos ant šventinio stalo taps ne tik skaniu patiekalu, bet ir simboliniu linkėjimu.

Ko reikės

Ingredientai paprasti ir prieinami bet kurioje parduotuvėje.

Mėsai: vištienos filė arba kalakutiena – apie 300 g.

Daržovėms: švieži agurkai, morka, saldžioji paprika (geriausia raudona – dėl ryškumo).

Papildomai: keli virti kiaušiniai, saujelė konservuotų kukurūzų arba granatų sėklų dekorui.

Padažui: majonezas arba grietinė, šaukštelis garstyčių, druskos, pipirų, kelios lašai citrinos sulčių.

Puošybai: švieži žalumynai.

Kaip gaminti

Pradėkite nuo mėsos. Vištienos filė įmeskite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 20 minučių, kol bus visiškai išvirusi. Išvirinta mėsa turi atvėsti – tada ją supjaustykite smulkiais kubeliais arba suplėšykite į pluoštelius.

Kol mėsa verda, paruoškite daržoves. Morką sutarkuokite stambia tarka. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Papriką – plonomis juostelėmis. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

Viską sudėkite į gilų dubenį: mėsą, daržoves, kiaušinius. Jei naudojate kukurūzus – įberkite ir juos.

Paruoškite padažą: sumaišykite majonezą su šaukšteliu garstyčių, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, įberkite druskos ir pipirų. Padažą supilkite ant salotų ir atsargiai išmaišykite – stenkitės nesutriuškinti daržovių ir mėsos gabalėlių.

Kaip patiekti

Šių salotų žavesys – ne tik skonis, bet ir pateikimas. Ant plokščios lėkštės suformuokite arkliuko siluetą arba tiesiog tvarkingą kalvelę. Papuoškite granatų sėklomis, kukurūzais ir šviežiais žalumynais.

Prieš patiekdami palaikykite salotas šaldytuve 15–20 minučių – atvėsusios jos bus skanesnės, o skoniai geriau susijungs.

Kodėl verta išbandyti

Šios salotos turi viską, ko reikia šventiniam patiekalui. Švelni virta vištiena, traškios daržovės, kremingas padažas – tekstūrų ir skonių derinys, kuris veikia.

Paruošimas užtrunka vos pusvalandį, ingredientai nekainuoja brangiai, o rezultatas atrodo taip, lyg būtumėte užsakę iš restorano. Tinka ir šeimos vakarienei, ir didesniam susibūrimui.

O svarbiausia – arkliukas ant Naujųjų metų stalo tikrai patrauks dėmesį ir sukels šypseną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video