Salotos „Alfonsas” – receptas, kurį mažai kas žino. Jaukus patiekalas artimiesiems: skanesnio nesugalvosi

Salotos „Alfonsas” – tai sotus ir kartu švelnus patiekalas, kuriame harmoningai dera vištienos mėsa, švieži daržovės ir minkštas grietinės-garstyčių padažas. Jos priklauso namų salotų kategorijai, kurios atrodo šventiškai, tačiau ruošiamos gana paprastai.

Salotų „Alfonsas” sudėtis primena klasikines sovietinės virtuvės sluoksniuotas salotas, kur kiekvienas sluoksnis pabrėžia ankstesniojo skonį. Tokių patiekalų istorija prasidėjo dar XX amžiaus viduryje, kai šeimininkės stengėsi sujungti prieinamus produktus į efektingus, bet lengvai pagaminamus vaišių patiekalus.

Pavadinimas „Alfonsas” atsirado būtent dėl liaudiško patiekalo pobūdžio – paprasto, šilto ir naminio.

Tokios salotos puikiai tiks šventiniam stalui ar šeimos vakarienei.

Ingredientai:

  • Vištienos filė – 300 g
  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Agurkai – 2 vnt.
  • Morka – 1 vnt.
  • Sūris – 200 g
  • Grietinė – 3 v.š.
  • Augalinis aliejus – 2 v.š.
  • Druska – ½ a.š.
  • Grūdėtos garstyčios – 1 a.š.
  • Krapai – ryšulėlis

Gaminimo eiga:

  1. Virtą vištienos filė suskaidome į skaidulas ir dedame pirmuoju salotų sluoksniu. Virtus kiaušinius atskiriame – trynius ir baltymus. Trynius sutraiškome šakute.
  2. Į trynius suberiame druską, įpilame augalinio aliejaus, grietinės, įdedame garstyčių ir išmaišome. Smulkiai supjaustome krapus, suberiame į padažą ir vėl išmaišome.
  3. Padažu patepame mėsos sluoksnį. Stambia tarka sutarkuojame baltymus ir pabarstome jais mėsos sluoksnį.
  4. Stambia tarka sutarkuojame agurkus, dedame ant baltymų sluoksnio, patepame padažu.
  5. Stambia tarka sutarkuojame morką, sumaišome su padažo likučiais, dedame ant agurkų sluoksnio.
  6. Stambia tarka sutarkuojame sūrį ir dedame ant morkų ir padažo sluoksnio.
  7. Pagal pageidavimą galima susmulkinti trynį ir juo padengti sūrio sluoksnį.

Gausite neįprastas salotas šventiniam stalui, kurios nustebins jūsų svečius subtiliu skonių deriniu ir patraukliu sluoksniuotu vaizdu. Šis paprastas, bet įspūdingas patiekalas primins namų šilumą ir suteiks jaukumo bet kuriai progai.

Išbandykite šį receptą ir nustebinkite savo artimuosius nepakartojamu skoniu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video