Apie naudingąsias raugintų kopūstų savybes kalba daugelis gydytojų. Tiesą sakant, šis produktas padeda išgydyti anemiją ir kitas ligas, susijusias tiek su virškinimo, tiek su kraujotakos sistemomis.
Rauginti kopūstai apsaugo nuo kenksmingų mikroorganizmų susidarymo žarnyne. Jie pagreitina maisto virškinimą skrandyje, greitai pašalina toksinus, daro odą švaresnę.
Taip pat rauginti kopūstai rekomenduojami kraujagyslių gydymui. Jie susidoroja su cholesteroliu kraujyje.
Dėl šių priežasčių būtina įtraukti kopūstus į savo mitybos racioną. Pradėkime rauginti kopūstus, padarykime tai per 3 dienas.
Raugintų kopūstų ingredientai (3 litrų stiklainis):
- Kopūstai — 2,5 kg;
- Morkos — 2 vnt.;
- Druska — 2 v.š.;
- Cukrus — 1 v.š.;
- Vanduo — 1 litras;
- Lauro lapas — 3 vnt.;
- Kvapieji pipirai — 8 vnt.
Raugintų kopūstų gaminimas: Pašaliname kopūsto kotą ir viršutinius lapus, supjaustome plonais šiaudeliais. Nuluptas morkas sutarkuojame stambiai, sumaišome su kopūstais.
Sudedame kopūstus ir morkas į stiklainį, užpildydami ⅓ dalį. Ant kopūstų sluoksnio dedame lauro lapą, kvapiuosius pipirus. Taip pat suformuojame likusius kopūstų sluoksnius.
Į verdantį vandenį suberiame cukrų ir druską, maišome, kol ištirps. Atvėsinę verdantį vandenį, supilame jį ant kopūstų.
Per 3-4 dienas kelis kartus per dieną praduriame kopūstus, kad išeitų dujos.