Prieš šventes kaip pamišęs atsargai perku popierinius rankšluosčius: 7 virtuvės gudrybės, be kurių nebegaliu apsieiti

stockpiling paper towels pre holidays

Gali atrodyti keista, bet prieš kiekvienas šventes atsargai perku kelis ritinius popierinių rankšluosčių. Tai mano virtuvės draudimas. Per daugelį metų atradau, kad šis paprastas daiktas gali išgelbėti ne vieną patiekalą – nuo traškios mėsos iki šviežių žolelių. Štai septynios gudrybės, kurios tapo mano kasdienybe ir kuriomis noriu pasidalinti.

1. Mėsos atšildymas ir nusausinimas

Atšildydami mėsą, padėkite ją ant popierinio rankšluosčio. Jis sugers tirpstantį vandenį ir neleis raumenų skaiduloms tapti minkštoms bei „košinėtoms”.

Kai mėsa atšyla, aplink ją susikaupia skystis. Jei jo nepašalinsite, mėsa ne tik praras tekstūrą, bet ir taps palankia terpe bakterijoms. Popierinis rankšluostis šią problemą išsprendžia paprastai ir efektyviai.

Patarimas: jei rankšluostis tapo permirkęs ir permatomas – pakeiskite nauju. Permirkęs sluoksnis nebeveikia. Prieš gardinant ar kepant, nušluostykite mėsos gabalą iš abiejų pusių – taip ji geriau apskrus.

2. Baklažanų ir grybų nusausinimas

Tas pats principas tinka daržovėms. Perteklinis vanduo ant baklažanų ir grybų paviršiaus trukdo jiems apskrusti – jie tiesiog garuoja keptuvėje, užuot gražiai ruduodami.

Vienas rankšluosčio braukimas pašalina drėgmės plėvelę, kuri gadina tekstūrą. Nusausinti gabalėliai kepa greičiau, tampa traškūs ir sugeria mažiau aliejaus.

Patarimas: baklažanus supjaustykite, pabarstykite druska ir palikite 10–15 minučių – druska ištrauks drėgmę. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Grybus valykite švelniai spausdami, kad pašalintumėte susikaupusias lašeles.

3. Aliejaus pertekliaus pašalinimas

Po kepimo padėkite gabalėlius ant lėkštės, išklotos keliais sluoksniais popierinio rankšluosčio. Gravitacija ir rankšluosčio sugeriamumas greitai pašalins paviršiaus aliejų.

Patarimas: kai rankšluostis prisigeria, pakeiskite nauju. Permirkęs sluoksnis nebegeria aliejaus ir atšaldo traškumą. Naudotus rankšluosčius išmeskite iškart – kitaip jie pradės skleisti nemalonų kvapą.

4. Riebalų nuėmimas nuo sriubų ir sultinio

Šis triukas paprastesnis nei atrodo: paimkite sulankstytą popierinį rankšluostį ir atsargiai padėkite jį ant karšto sultinio paviršiaus. Rankšluostis sugeria ploną riebalų sluoksnį, nesutrikdydamas kietųjų dalelių.

Tai veiksmingiau nei skimeriu gaudyti riebalus, ypač kai turite nedidelį kiekį. Padėkite, pakelkite, kartokite su švariais gabalais, kol paviršius taps beveik švarus.

Patarimas: būkite atsargūs su labai karštais skysčiais. Šaltesnėms sriuboms galite trumpam atšaldyti – riebalai sukietės ir bus lengviau pašalinami.

5. Žolelių laikymas, kad ilgiau išliktų šviežios

Nupirktas petražoles ar krapus prieš dedant į šaldytuvą suvyniokite į šiek tiek sudrėkintą popierinį rankšluostį. Jis sugers kondensatą ir kartu išlaikys reikiamą drėgmę.

Nupjaukite stiebus, nusausinkite, tada laisvai suvyniokite ryšulėlį – per stipriai nespauskite, kad lapai nesuspaustų ir nepradėtų pūti. Įdėkite į uždaromą maišelį, išspauskite orą ir laikykite daržovių stalčiuje.

Patarimas: kas keletą dienų patikrinkite ir pakeiskite rankšluostį, jei jis pernelyg sudrėko. Šis metodas prailgina žolelių šviežumą bent dvigubai.

6. Šaldytuvo drėgmės ir kvapų kontrolė

Ant šaldytuvo lentynų ir stalčių padėti popieriniai rankšluosčiai tyliai sugeria drėgmę ir sulaiko kvapus. Paprastas triukas, bet veikia puikiai.

Sulankstykite rankšluosčius į plokščias pagalvėles ir padėkite po daržovėmis, sūriu ar mėsos padėklais. Jie sugers lašus ir neleis susidaryti lipnumui ar pelėsiui.

Patarimas: keiskite rankšluosčius kas savaitę arba kai tik sudrėksta. Naudokite bekvapius, paprastus rankšluosčius, kad neperduotumėte pašalinių kvapų produktams.

7. Valymo tirpalų laikymas ant vertikalių paviršių

Kai reikia išvalyti plytelių tarpelius ar spintelių fasadus, sudrėkintas popierinis rankšluostis prilimpa prie paviršiaus ir neleidžia valikliui nutekėti. Tiesiog sudrėkinkite rankšluostį valymo priemone, prigluskite prie vietos, kurią norite išvalyti, ir palikite veikti.

Patarimas: nenaudokite per daug skysčio – pernelyg drėgnas rankšluostis nulįs. Po rekomenduojamo laiko pakelkite ir nušluostykite švariu rankšluosčiu.

Kodėl tai veikia

Visos šios gudrybės remiasi paprastu principu: popieriniai rankšluosčiai sugeria drėgmę ir riebalus. Nieko sudėtingo, bet rezultatas – mėsa traškesnė, daržovės gražiau apskrunda, sriubos lengvesnės, o šaldytuvas švaresnis.

Kaina – keli centai už rankšluostį. Sutaupytas laikas ir sugadintų patiekalų išvengimas – neįkainojami. Ypač kai namuose laukia svečiai ir kiekvienas patiekalas turi pavykti iš pirmo karto.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video