Pigūs gėrimai, kurie išvalo cukrų iš kraujo – rezultatai jus nustebins

Keletas nebrangių gėrimų gali padėti natūraliai reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Obuolių sidro actas, praskiestas vandeniu, sumažina gliukozės šuolius po valgio 20-30 %. Cinamono arbatoje yra junginių, imituojančių insulino veikimą. Citrinų vanduo dėl savo rūgštingumo lėtina angliavandenių virškinimą. Karčiųjų moliūgų sultys, žalioji arbata, ožragės vanduo ir miežinis vanduo taip pat yra labai naudingi glikemijai. Šiuos nesudėtingus gėrimus galima įtraukti į kasdienę rutiną, kad pagerėtų cukraus kiekio kraujyje valdymas. Šių įprastų ingredientų moksliniai tyrimai atskleidžia stebinantį veiksmingumą.

Mokslas apie cukraus kiekio kraujyje reguliavimą

Gliukozės kiekį kraujyje reguliuoja sudėtinga hormonų, pirmiausia insulino ir gliukagono, sąveika. Kai po valgio cukraus kiekis kraujyje padidėja, kasa išskiria insuliną, kuris palengvina gliukozės įsisavinimą ląstelėse ir sumažina cirkuliuojančios gliukozės kiekį.

Reklama

Ir atvirkščiai, kai cukraus kiekis kraujyje sumažėja, gliukagonas skatina kepenis paversti sukauptą glikogeną atgal gliukoze. Šis homeostatinis mechanizmas palaiko idealią gliukozės koncentraciją kraujyje tarp 3,9-6,7 mmol/l.

Šios sistemos sutrikimai gali sukelti tokias ligas kaip diabetas, kai sutrinka insulino gamyba arba jautrumas jam. Šiai pusiausvyrai įtakos turi įvairūs veiksniai, įskaitant mitybą, fizinį aktyvumą, stresą ir genetiką.

Obuolių sidro actas: Acto rūgšties acto rūgštis: senovinė priemonė su šiuolaikiniais privalumais

Tarp natūralių medžiagų, darančių įtaką gliukozės apykaitai, obuolių sidro actas išsiskiria kaip vienas seniausių ir prieinamiausių variantų.

Reklama

Daugelio tyrimų duomenimis, suvalgius 15-30 ml prieš valgį, gliukozės kiekio kraujyje šuolius po valgio galima sumažinti 20-30 %.

Acto rūgštis, esanti obuolių acte, slopina fermentus, skaidančius angliavandenius, ir kartu gerina jautrumą insulinui.

Žurnale „Diabetes Care” paskelbti tyrimai parodė, kad acto vartojimas prieš miegą mažina gliukozės koncentraciją 2 tipo cukriniu diabetu sergantiems žmonėms.

Reklama

Jei norite vartoti obuolių actą, praskieskite jį vandeniu (santykiu 1:10) arba įmaišykite į salotų padažus, kad sušvelnintumėte jo stiprų skonį.

Cinamono arbata: cinamono arbata: gamtinis cukraus kiekį kraujyje stabilizuojantis vaistas

Šimtmečius tradicinės medicinos sistemose gerbiamas cinamonas tapo stipria natūralia priemone cukraus kiekiui kraujyje reguliuoti. Tyrimai rodo, kad cinamono biologiškai aktyvūs junginiai gali imituoti insuliną ir pagerinti gliukozės įsisavinimą ląstelėse.

Pasigaminti cinamono arbatą labai paprasta ir nebrangu – cinamono lazdelę arba pusę arbatinio šaukštelio miltelių 10 minučių palaikykite karštame vandenyje.

Reklama

Tyrimai rodo, kad šio gėrimo vartojimas prieš valgį gali sumažinti cukraus kiekio kraujyje šuolius po valgio, nes sulėtėja angliavandenių virškinimas.

Kad cinamonas būtų kuo veiksmingesnis, ekspertai rekomenduoja rinktis Ceilono cinamoną, o ne labiau paplitusį Cassia cinamoną, nes jo sudėtyje yra mažiau kumarino – junginio, kuris didelėmis dozėmis gali būti kenksmingas.

Citrinų vanduo: Paprastas gliukozės kontrolės sprendimas

Nors cinamonas teikia įspūdingą naudą cukraus kiekio kraujyje kontrolei, kitas lengvai prieinamas gėrimas nusipelno dėmesio dėl savo naudos glikemijai.

Reklama

Citrinų vanduo – paprasčiausiai šviežios citrinų sultys, praskiestos vandeniu – gali padėti sureguliuoti gliukozės kiekį kraujyje keliais mechanizmais.

Tyrimai rodo, kad citrinose esantis rūgštingumas gali sumažinti gretutinių maisto produktų glikeminį indeksą sul ėtindamas virškinimą. Citrinose yra tirpių skaidulų ir tokių junginių kaip hesperidinas, kurie gali pagerinti jautrumą insulinui.

Be to, saldžius gėrimus pakeitus citrinų vandeniu, automatiškai sumažėja suvartojamų angliavandenių kiekis.

Reklama

Šiam nebrangiam sprendimui reikia minimalaus pasiruošimo: išspauskite pusę citrinos į vandenį ir suvartokite prieš valgį, kad gliukozė stabilizuotųsi.

Karčiųjų moliūgų sultys: Cukriniu diabetu sergančio žmogaus draugas

Karčiųjų moliūgų sultys: Cukriniu diabetu sergančio žmogaus draugas

Nedaugelis natūralių priemonių prilygsta karčiųjų moliūgų sulčių gebėjimui mažinti cukraus kiekį kraujyje, todėl jos yra vertingas cukriniu diabetu sergančių žmonių sąjungininkas. Šioje daržovėje yra junginių, imituojančių insulino veikimą, todėl gliukozė efektyviau patenka į ląsteles.

Reklama

Tyrimai rodo, kad reguliariai vartojant karčiųjų moliūgų sultis galima labai sumažinti cukraus kiekį kraujyje nevalgius. Jos aktyvieji komponentai, įskaitant charantiną ir polipeptidą-p, veikia sinergiškai, didindami jautrumą insulinui ir slopindami gliukozės absorbciją žarnyne.

Nepaisant itin kartaus skonio, daugelis diabetu sergančių pacientų šias nebrangias sultis įtraukia į savo kasdienį režimą.

Praskiedus vandeniu arba įpylus citrinos, sultys tampa skanesnės, tačiau nesumažėja jų puikus glikemijos poveikis.

Reklama

Žalioji arbata: Glikemijos balansą užtikrinanti antioksidantų jėgainė

Tūkstančius metų Azijoje vartojama žalioji arbata yra labai naudinga cukraus kiekio kraujyje reguliavimui, nes joje gausu antioksidantų.

Pagrindinis jos junginys – epigalokatechino galatas (EGCG) – didina jautrumą insulinui ir mažina gliukozės kiekį kraujyje.

Tyrimai rodo, kad reguliariai vartojant šį gėrimą cukriniu diabetu sergantiems asmenims cukraus kiekis kraujyje nevalgius gali sumažėti 3-5 %.

Reklama

Žalioji arbata taip pat slopina amilazės aktyvumą, lėtina angliavandenių įsisavinimą ir apsaugo nuo gliukozės šuolių po valgio.

Žalioji arbata yra nebrangi, todėl ją galima vartoti kasdien.

Sveikatos ekspertai rekomenduoja kasdien išgerti 2-3 puodelius, kad glikemija būtų ideali, pageidautina be saldiklių, kurie galėtų panaikinti cukraus kiekį kraujyje stabilizuojantį poveikį.

Reklama

Ožragės vanduo: Tradicinė priemonė, kurią verta išbandyti

Ožragės vanduo: Tradicinė priemonė, kurią verta išbandyti

Ajurvedos tradicijų patikrintas vaistinis ožragės vanduo – dar viena nebrangi cukraus kiekio kraujyje valdymo priemonė. Šį paprastą preparatą sudaro ožragės sėklų mirkymas per naktį vandenyje ir gauto skysčio vartojimas ryte.

Tyrimai rodo, kad ožragės sėklose esančios tirpios skaidulos ir tokie junginiai kaip trigonelinas ir 4-hidroksiizoleucinas padeda pagerinti jautrumą insulinui ir sulėtinti angliavandenių įsisavinimą.

Reklama

Klinikiniais tyrimais įrodyta, kad reguliarus jų vartojimas gali sumažinti gliukozės kiekį kraujyje nevalgius ir pagerinti hemoglobino A1c matavimus.

Vieną valgomąjį šaukštą ožragės sėklų per naktį pamirkykite puodelyje vandens. Perkoškite ir gerkite tuščiu skrandžiu.

Miežių vanduo: Užmirštas gėrimas su įrodytais rezultatais

Nepaisant to, kad pastaraisiais dešimtmečiais miežinis vanduo prarado populiarumą, jis yra vienas veiksmingiausių tradicinių gėrimų, skirtų cukraus kiekiui kraujyje reguliuoti.

Reklama

Tyrimai rodo, kad miežiuose esantis didelis tirpių skaidulų kiekis, ypač beta gliukanų, padeda reguliuoti gliukozės pasisavinimą. 2020 m. žurnale „Journal of Nutritional Science” publikuotas tyrimas parodė, kad dalyviams, vartojusiems miežinį vandenį, gliukozės šuoliai po valgio buvo 30 % mažesni, palyginti su kontrolinėmis grupėmis.

Paruošimas reikalauja minimalių pastangų – tiesiog 30 minučių pavirkite perlines miežių kruopas vandenyje, perkoškite ir laikykite šaldytuve.

Skirtingai nuo farmacinių priemonių, miežių vanduo neturi šalutinio poveikio ir kainuoja vos kelis centus už porciją, todėl jį galima vartoti kasdien nepriklausomai nuo ekonominės padėties.

Reklama

Kaip įtraukti šiuos gėrimus į kasdienę rutiną

Sudarius nuoseklų cukraus kiekį kraujyje reguliuojančių gėrimų vartojimo grafiką, gerokai padidėja jų, kaip holistinio sveikatos režimo dalies, veiksmingumas.

Sveikatos ekspertai rekomenduoja gėrimų vartojimą paskirstyti per visą dieną, o ne iš karto.

Gliukozės kiekį prieš pirmąjį dienos valgį gali padėti sureguliuoti rytinis miežinio vandens arba cinamono arbatos gėrimas.

Reklama

Popietiniai obuolių sidro acto gėrimai (praskiesti vandeniu) veiksmingai veikia tarp valgymų, o vakarinė ramunėlių arbata padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje per naktį.

Kad rezultatai būtų geriausi, gėrimus reikėtų ruošti partijomis, laikyti juos nešiojamuose induose, kad būtų patogu pasiekti.

Toks sistemingas požiūris retkarčiais vartojamus gėrimus paverčia tvariu įpročiu, padedančiu užtikrinti ilgalaikę glikemijos kontrolę.

Reklama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like