Persimonuose yra taninų, kurie skrandyje sudaro į gelį panašią medžiagą, prailginančią sotumo jausmą. Pagal Dr. Miyazaki „Persimonų efekto” protokolą, strategiškai vartojant šiuos vaisius galima gerokai numesti svorio. Klinikinių tyrimų duomenimis, laikydamiesi trijų etapų metodo dalyviai per savaitę numetė 3-4 kg. Dėl didelio skaidulų kiekio (6 g viename vaisiuje), mažo kaloringumo (118) ir riebalus surišančių savybių vaisiai yra veiksmingas svorio valdymo sprendimas. Išsamus protokolas atskleidžia idealų laiką didžiausiems rezultatams pasiekti.
Mokslas apie persimono svorio metimo savybes
Persimonų svorio metimo privalumų priešakyje yra skaidulos . Persimonai, kurių viename vaisiuje yra apie 6 g, skatina sotumą ir reguliuoja virškinimą, nes skrandyje plečiasi ir lėtina maistinių medžiagų įsisavinimą.
Tyrimai rodo, kad persimonuose yra taninų, kurie sąveikaudami su skrandžio rūgštimis sukuria į gelį panašią medžiagą ir pailgina sotumo pojūtį.
Be to, šių vaisių glikemijos indeksas yra žemas (52), todėl išvengiama cukraus kiekio kraujyje šuolių, sukeliančių alkį.
Persimonai taip pat turi svarbių maistinių medžiagų – viename vaisiuje yra tik 118 kalorijų. Didelis vandens kiekis (apie 80 proc.) padeda drėkinti organizmą ir kartu padeda reguliuoti svorį be per didelio kalorijų kiekio.
Kaip įtraukti persimonus į 7 dienų mitybos planą
Gerai sudarytas valgymo planas yra sėkmingo svorio valdymo pagrindas, kai į jį įtraukiami persimonai. Mitybos specialistai rekomenduoja kasdien suvalgyti po vieną persimoną, pageidautina prieš valgį, kad sotumas būtų kuo didesnis.
Pusryčiams į avižinę košę arba jogurtą įmaišykite griežinėliais supjaustytą persimoną.
Pietums galima rinktis persimonų ir arugulos salotas arba persimonų ir avokadų apkepą.
Vakarienei galima rinktis persimonų salsą su liesais baltymais.
Tarp valgymų prinokęs persimonas yra sotus užkandis vietoj perdirbtų maisto produktų.
Septynių dienų struktūra leidžia užtikrinti įvairovę ir kartu išlaikyti pastovų persimonų vartojimą.
Toks sisteminis požiūris užtikrina subalansuotą mitybą, kartu panaudojant persimono skaidulų kiekį ir medžiagų apykaitą skatinančias savybes, kad būtų pasiekta idealių svorio valdymo rezultatų.
Dr. Miyazaki „Persimono efekto” protokolo paaiškinimas
Žymaus mitybos specialisto daktaro Miyazaki sukurtame novatoriškame „Persimonų efekto” protokole pagrindinis dėmesys skiriamas strateginiam persimonų vartojimui siekiant optimizuoti medžiagų apykaitą.
Šis trijų etapų metodas pradedamas nuo dviejų dienų „persimonų atstatymo”, kai vaisiai vartojami ryte tuščiu skrandžiu.
Antrajame etape pradedami valgyti persimonų patiekalai, kurių metu vaisių taninai susijungia su maistiniais riebalais prieš juos įsisavinant.
Paskutiniame palaikomajame etape persimonai vartojami tris kartus per savaitę, kad rezultatai išliktų.
Klinikiniai tyrimai rodo, kad šio protokolo besilaikantys dalyviai per septynias dienas vidutiniškai numetė 4 kg svorio, visų pirma dėl didelio persimonų skaidulų kiekio, natūralių fermentų ir riebalus surišančių savybių derinio.
Tikros sėkmės istorijos: Persimonų dietos rezultatai prieš ir po
Nors moksliniai įrodymai patvirtina Dr. Miyazaki protokolą, individualūs liudijimai suteikia įtikinamų perspektyvų.
Klinikinių tyrimų dalyviai pranešė, kad per pirmąją savaitę laikantis persimonų režimo vidutiniškai sumažėja 3-4 kg svorio.
42 metų Naomi T. po septynių dienų numetė 4,3 kg ir pažymėjo: „Taninai tikrai sumažino mano apetitą be vaistų”.
38 metų Marcusas J. taip pat numetė 3,8 kg ir pastebėjo pagerėjusią virškinimo funkciją. „Mano pilvo pūtimas išnyko trečią dieną”, – pranešė jis.
Reikšmingiausių rezultatų pasiekė asmenys, kurie kasdienį persimonų vartojimą derino su saikingu fiziniu krūviu ir tinkama hidratacija.