Pamiršti senoviniai receptai, kurie valo kraują geriau nei bet kokie maisto papildai

grandmother s cleansing recipes outdated

Tradiciniai kraujo valymo receptai savo veiksmingumu dažnai pranoksta šiuolaikinius maisto papildus. Burokėlių tonikai gerina kraujotaką dėl nitratų, kurie virsta azoto oksidu. Žolelių arbatos, pavyzdžiui, kiaulpienių ir dilgėlių, palaiko detoksikacijos procesus. Sinergetinis česnako, imbiero ir ciberžolės derinys, vadinamas „šventąja trejybe”, mažina uždegimą ir gerina kraujotaką. Raugintas maistas suteikia naudingų probiotikų, kurie palengvina virškinimą ir maistinių medžiagų įsisavinimą. Šios laiko patikrintos priemonės veikia palaikydamos natūralias organizmo filtravimo sistemas, o ne žadėdamos greitus sprendimus.

Mokslas apie tradicinius kraują valančius maisto produktus

Nors terminas „kraują valantis maistas” šiuolaikinėje medicinoje nėra moksliškai patvirtintas, daugelyje tradicinių maisto produktų, kuriems priskiriama ši savybė, yra junginių, palaikančių natūralias organizmo detoksikacijos sistemas.

Reklama

Kryžmažiedėse daržovėse, pavyzdžiui, brokoliuose ir kopūstuose, yra gliukozinolatų, kurie didina kepenų fermentų aktyvumą.

Česnakuose yra alicino, kuris skatina glutationo, labai svarbaus antioksidanto ląstelių detoksikacijai, gamybą.

Burokėliuose yra betalainų, kurie padeda II fazės detoksikacijai kepenyse.

Reklama

Šie tradiciniai ingredientai padeda organams, natūraliai atsakingiems už kraujo filtravimą: pirmiausia kepenims ir inkstams.

Šie maisto produktai ne tiesiogiai „valo” kraują, o teikia maistinę paramą fiziologiniams procesams, palaikantiems homeostazę ir šalinantiems medžiagų apykaitos atliekas.

Burokėlių tonikai: Kraujo valikliai iš gamtos

Istoriškai burokėliai įvairiose kultūrose buvo vertinami kaip tradicinių tonikų, skirtų kraujotakos sveikatai palaikyti, pagrindinė sudedamoji dalis. Šioje purpurinėje šakniavaisinėje daržovėje yra nitratų, kurie organizme virsta azoto oksidu, galinčiu pagerinti kraujotaką ir sumažinti kraujospūdį.

Reklama

Tradiciniuose preparatuose burokėliai dažnai derinami su papildomais ingredientais, tokiais kaip citrina, imbieras ir obuolių sidro actas, kad būtų geriau įsisavinami ir veiksmingesni.

Burokėliuose esantis betaino junginys palaiko kepenų– organo, būtino kraujui filtruoti – funkciją. Šiuolaikiniai moksliniai tyrimai patvirtina kai kuriuos tradicinius teiginius ir rodo, kad burokėliai gali sumažinti uždegimo žymenis ir pagerinti endotelio funkciją.

Ši nauda paaiškina, kodėl burokėlių tonikai išlieka aktualūs šiuolaikinėje sveikatingumo praktikoje.

Reklama

Vaistažolių arbatos, apie kurias žinojo jūsų protėviai

Per daugybę kartų daugybė kultūrų pasitikėjo tam tikromis vaistažolių arbatomis kraujui valyti ir kraujotakai palaikyti.

Tradiciniai žolininkai kiaulpienių šaknų arbatą naudojo kepenų veiklai skatinti ir toksinams iš kraujotakos šalinti. Dilgėlių arbata, kurioje gausu geležies ir vitamino C, buvo vartojama siekiant pagerinti raudonųjų kraujo kūnelių gamybą ir sumažinti uždegimą.

Varnalėšų šaknų arbata buvo diuretikas ir kraujo valiklis, o raudonųjų dobilų arbatoje buvo junginių, gerinančių kraujotaką ir mažinančių arterijų apnašas.

Reklama

Geltonųjų gysločių šaknų arbata buvo vertinama dėl gebėjimo didinti tulžies išsiskyrimą ir palengvinti toksinų šalinimą iš virškinimo sistemos.

Česnakas, imbieras ir ciberžolė: Švenčiausioji kraujotakos trejybė

Česnakas, imbieras ir ciberžolė kartu su kraujotaką gerinančiomis priemonėmis sukuria galingą sinerginį poveikį, dėl kurio jie pelnė kraujo valymo ingredientų „šventosios trejybės” vardą.

Šiose trijose augalinėse medžiagose yra junginių, mažinančių uždegimą ir palaikančių širdies ir kraujagyslių sveikatą. Česnakuose esantis alicinas padeda mažinti cholesterolio kiekį ir kraujospūdį.

Reklama

Imbieras gerina kraujotaką, nes plečia kraujagysles, o jo sudėtyje esantys gingeroliai natūraliai skystina kraują. Ciberžolėje esantis kurkuminas veikia kaip antioksidantas ir palaiko kepenų – pagrindinio organizmo detoksikacijos organo– funkciją.

Tradiciniuose receptuose šie ingredientai dažnai derinami arbatose, nuoviruose ar tinktūrose, kad jų valomosios savybės ir biologinis prieinamumas būtų kuo geresni.

Rauginti maisto produktai: Kaip močiutės rauginti agurkai detoksikuoja jūsų sistemą: kaip močiutės rauginti agurkai detoksikuoja jūsų sistemą

Senelės konservavimo būdai ne tik padėjo išlaikyti daržoves valgomas žiemos mėnesiais – jie sukūrė galingus kraują valančius maisto produktus, kurie tebėra aktualūs šiuolaikiniame mitybos moksle.

Reklama

Fermentuojant atsiranda naudingų probiotikų, kurie palaiko žarnyno sveikatą ir netiesiogiai gerina kraujo kokybę, nes gerina virškinimą ir maistinių medžiagų įsisavinimą.

Tradiciniuose fermentuose, pavyzdžiui, raugintuose kopūstuose, kimči ir rūgpienyje, yra organinių rūgščių, kurios padeda šalinti toksinus, o fermentai mažina virškinimo naštą.

Tyrimai rodo, kad šie maisto produktai gali sumažinti uždegimo žymenų kiekį kraujyje ir palaikyti kepenų – pagrindinės organizmo filtravimo sistemos – funkciją.

Reklama

Šiuolaikiniai moksliniai tyrimai patvirtina tai, kas jau seniai žinoma: fermentuotas maistas sukuria natūralius detoksikacijos procesus skatinančią mikrobiomo aplinką.

Sezoninė mityba kraujo sveikatai: Išmintis iš praeities

Sezoninė mityba kraujo sveikatai: Išmintis iš praeities

Dar gerokai prieš atsirandant mitybos kalendoriams ir sezoninių maisto produktų vadovams, tradicinės kultūros laikėsi gamtos ritmo, kad užtikrintų idealią kraujo sveikatą.

Reklama

Šios bendruomenės instinktyviai vartojo pavasario žalumynus, kuriuose gausu chlorofilo, kad išvalytų žiemos sąstingį, vasaros uogas, apsaugančias nuo antioksidantų, rudens šaknis, kad sukauptų mineralinių medžiagų atsargas, ir žiemos fermentus, kad palaikytų žarnyno vientisumą.

Toks cikliškas požiūris užtikrino įvairių maistinių medžiagų vartojimą visus metus, natūraliai palaikydamas organizmo detoksikacijos sistemas.

Šiuolaikiniai moksliniai tyrimai patvirtina šią protėvių praktiką: sezoniniuose maisto produktuose paprastai būna daugiau maistinių medžiagų ir junginių, ypač naudingų jų augimo laikotarpiu.

Reklama

Valgymas pagal metų laikus suteikia natūralų kraujo tonizavimą be papildų, patenkinant besikeičiančius organizmo poreikius tobulu gamtos laiku.

Šiuolaikinės paveldo kraują valančių receptų adaptacijos

Gerbdami tradicinę išmintį, šiuolaikiniai mitybos specialistai pertvarkė senovinius kraują valančius receptus, kad jie atitiktų šiuolaikinį gyvenimo būdą ir ingredientus.

Šios adaptacijos dažnai pakeičia retas vaistažoles prieinamomis alternatyvomis, išlaikančiomis panašius fitocheminius profilius. Tradiciniai karčiųjų žalumynų tonikai virto patogiais kokteiliais, kuriuose kiaulpienės, petražolės ir citrinos derinamos su kraujotaką palaikančiais vaisiais, pavyzdžiui, mėlynėmis ir granatais.

Reklama

Į paveldo sultinius, be tradicinių ingredientų, įtraukta priešuždegiminių ciberžolių ir vaistinių grybų. Daug laiko reikalaujantys fermentacijos procesai pritaikyti įtemptai dienotvarkei, kartu išsaugant probiotikų naudą.

Šios modernios interpretacijos išlaiko pagrindinį tradicinių kraujo tonikų principą: natūralių maisto produktų naudojimas natūralioms organizmo detoksikacijos sistemoms palaikyti.

Reklama
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like