LLiaudies medicina Skaityti daugiau Kodėl lapkritį geriu pelynų arbatą: parazitologės patarimas, kuris pakeitė viskąbyVisuomenės balsas2025-11-09 Praėjusį lapkritį jaučiausi kaip išsekusi baterija – nuolatinis pilvo pūtimas, odos niežėjimas ir tas keistas saldumynų troškimas, kuris…
OOdontologija Skaityti daugiau Kaip laikyti dantų šepetėlį, kad nepadarytumėte sau žalosbyRomanas2025-11-09 Dauguma žmonių nė nesusimąsto, kad netinkamai laikomas dantų šepetėlis gali tapti bakterijų lizdu ir sukelti burnos infekcijas. Tinkamas…
RReceptai Skaityti daugiau Naujas obuolių pyrago receptas: daugiau obuolių nei tešlos – paruošiu per 15 minučiųbyVisuomenės balsas2025-11-09 Šis obuolių pyragas-ritinys su karamelizuotais obuoliais ir kremu – tikras atradimas mėgstantiems obuolinius kepinius. Paruošimas užtrunka vos 15…
MMityba Skaityti daugiau Kas nutinka, jei visiškai atsisakote druskos per mėnesį: pasekmėsbyRomanas2025-11-09 Visiškas druskos atsisakymas – kraštutinumas, kuris gali sukelti rimtų sveikatos problemų. Nors daugelis vartoja per daug druskos, jos…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Žemė buvo derlinga, derlius gausus, bet staiga viskas sugriuvo: yra vienas būdas atkurti dirvos derlingumąbySodininkas Antanas2025-11-09 Kadaise juoda ir puri dirva davė puikius derlius, bet po kelerių metų intensyvaus naudojimo tapo pilka, kieta ir…
RReceptai Skaityti daugiau Paimu 1 stiklinę manų kruopų ir 1 stiklinę kefyro: labai skanus desertas iš nieko – ir šventei, ir kasdienaibyVisuomenės balsas2025-11-09 Manikas – legendinis pyragas, kurį mūsų močiutės kepdavo, kai baigdavosi miltai. Šiandien tai gurmaniškas desertas, kuris paruošiamas vos…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Žydintis palangės kraštas net gruodį: kaip per 5 minutes pagaminti supertrąšąbyRomanas2025-11-09 Žiemą kambariniai augalai dažnai atrodo nuskurdę ir nenori žydėti. Tačiau yra paprastas būdas juos atgaivinti – naminės trąšos…
RReceptai Skaityti daugiau Skanėstas prie arbatos per 15 minučių: skaniausias citrinų pyragas, kokį kada nors valgiaubyVisuomenės balsas2025-11-09 Citrinų pyragai – mažiau žinoma Prancūzijos kulinarijos vizitinė kortelė. Kadaise kovo mėnesį jie puošdavo visų kepyklų vitrinas, o…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Tai atlikite su vyšniomis iki lapkričio 15 d. – kitais metais derlius bus triskart didesnisbyRomanas2025-11-09 Iki lapkričio 15 dienos būtina atlikti keletą svarbių darbų vyšnių sode. Tinkamai paruošus medžius žiemai, kitais metais galima…
RReceptai Skaityti daugiau Kokia arbata naudojama šašlykų marinavimui Kaukazo šeimose: pastaba namų šeimininkėmsbyRomanas2025-11-09 Daugelyje Kaukazo namų ūkių stipri juodoji arbata yra paslėptas šašlykų marinato ingredientas. Taninais turtingas gėrimas padeda mėsai tapti…
RReceptai Skaityti daugiau Kopūstai su svogūnais skanesni už mėsą. Gyveni ir mokaisi: kodėl anksčiau taip negaminaubyVisuomenės balsas2025-11-09 Ar jūs kada nors pagalvojote, kad paprastas baltasis kopūstas gali tapti patiekalu, kuris savo skoniu prilygsta ar net…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Aš nuimu kopūstus po šalnų ir porus laikau smėlyje iki gegužės – 2 paprasti būdai, kaip laikyti derliųbyMonika Veronika2025-11-09 Daugelis sodininkų nežino, kad kopūstai tampa skanesni po pirmųjų šalnų, o porus galima išlaikyti šviežius iki pat gegužės.…