Neįtikėtinai skanus obuolių pyragas. Viską sumaišiau ir šaunu į orkaitę: paprasta ir skanu

 

Obuolių pyragas laikomas vienu iš paprasčiausių pyragų. Taip yra todėl, kad šio pyrago receptų galima rasti daugumos šalių virtuvėse.

Žinoma, kad obuolių pyragus mėgsta JAV, taip pat Europoje, Azijoje ir netgi Afrikoje. Europiečiai ir amerikiečiai paprastai gamina atvirą pyragą su saldžiu įdaru. Azijoje mėgsta maišyti obuolius su tešla, o Rytuose prideda prieskonių ir cinamono.

Mūsų šalyje į obuolių pyragus žiūrima paprasčiau. Juos galima pagaminti iš paprastų ingredientų ir gana greitai. Yra specialių greito obuolių pyrago receptų.

Ingredientai obuolių pyragui:

  • Kiaušiniai — 3 vnt.
  • Druska — žiupsnelis
  • Cukrus — 130 g
  • Vanilinis cukrus — 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai — 300 g
  • Kepimo milteliai — 10 g
  • Sviestas — 70 g
  • Pienas — 180 ml
  • Obuoliai — 3 vnt.

Obuolių pyrago gaminimas:

  1. Į dubenį su kiaušiniais suberiame vanilinį ir paprastą cukrų, druską. Mikseriu plakame kiaušinius, kol susidaro puri balta masė.
  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, persijojame ½ dalies į kiaušinių masę. Mentele atsargiai išmaišome pyrago tešlą.
  3. Į puodelį dedame sviestą, įpilame pieną. Ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą piene, supilame į tešlą.
  4. Į tešlą persijojame antrąją miltų su kepimo milteliais dalį, toliau maišome, kol gauname tirštą tešlą. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi — šonus ir dugną.
  5. Pirmąją tešlos dalį dedame ant paviršiaus tolygiu sluoksniu. Obuolius supjaustome mažomis plonomis skiltelėmis, dedame vieną ant kitos ant tešlos viršaus.
  6. Antrąja tešlos dalimi uždengiame obuolių sluoksnį, išlyginame.
  7. Kepame pyragą 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Pagal pageidavimą prieš kepimą pyragą galima pabarstyti migdolų trupiniais. Po kepimo kepinį puošiame vaniliniu cukrumi.

Šis obuolių pyragas yra puikus pasirinkimas, kai norite greitai ir be didelių pastangų paruošti skanų desertą. Tešla išeina puri ir drėgna, o obuolių sluoksnis suteikia malonų rūgštelės ir saldumo derinį. Pyragas puikiai tinka tiek kasdienai, tiek svečiams. Jį galima patiekti su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle – tai dar labiau praturtins skonį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video